Dodaj do ulubionych

Bajka - autor Wesola Kicia

02.01.07, 19:17
dawno dawno temu ......
za górami, za lasami ......
Obserwuj wątek
    • skorpionica11 Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 19:26
      fantka napisała:

> dawno dawno temu ......
      > za górami, za lasami ......

heehe czekam na c.d
      :P
      • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 19:30
        ja też czekam na ciąg dalszy,
        musimy poczekać
        bo Kicia dopiero napisze bajkę :)
        • skorpionica11 Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 19:32
          bede czekac cierpliwe
          (choc cierpliwa nie jestem a raczej staram sie nad tym pracowac)
          • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 19:39
            to znaczy że na próbę wystawiona jest Twoja cierpliwość?
            • skorpionica11 Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 19:43
              fantka napisała:

> to znaczy że na próbę wystawiona jest Twoja cierpliwość?
              nie
              tzn. ze ja czasem staram sie byc cierpiliwa np. musialam czekac cierpliwie az
              dostane @ zdj. od ojca i po tyg,. sie doczekalam az laskawie mi przeslal
              i jest jeszcze jedna kwestia cierpliwe czekam juz 1,5roku ;))ale moja
              cierpliwosc w tej kwesti sie troche konczy ;P ( i dlatego postanowilam dzialas
              jak ci wczoraj pisalam)

p.s.ja jestem osoba ktora musi miec cos szybko i dlugo nie lubie czekac
    • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 19:40
      Mieszkała mała dziewczynka.
      Marysia ,byla smutna ,przygnębioną jedenastolatką,pragneła mieć malego
      pieska,którym moglaby sie codziennie opekować.Niestety jej rodziców nie było
      stać na podarowanie jedynej córce pieska.
      Z każdym dniem jej smutek był większy ,łezki leciały strumieniami.
      Pewiego dnia poszła na spacer ,nad piękny cichy strumyczek.Spotkala tam
      zatroskaną staruszke,nieśmiało podeszła ,i cichutkim głosikiem spytała "Czy coś
      sie pani stało?"
      Kobieta popatrzała na dziewczynke ,po czym rzekła :"Drogie dziecko,dziękuje za
      troske,lecz nie sądze byś mogła mi pomóc".
      Marysia,usiadła koło staruszki ,podała jej chusteczke "Prosze pani jeśli nie ja
      moge pomoć to kto,widze ,że jest pani smutna a w około nikogo nie ma".
      Katrzyna ,podniosła głowe "Drogie dziecko,już trzeci dzień nic nie jadłam.Nie
      mam domu,rodziny,zostałam sama"
      Dziewczynka ,wyciągla jabłko z kieszeni i podarowała go staruszcze.Kiedy kobieta
      zjadła owoc,Marysia ,wzięła ją za ręke i zaprowadziła do swojego domu.
      Kobieta wchodząc do domu,spytała sie Marysi "Co wybralabyś z tych trzech
      rzeczy,pieniądze,zdrowie,czy miłość"
      Rodzice Marysi,patrzyli na to na staruszke to na dziewczynke,zastanawiając sie
      jco odpowie ich córka.
      Marysia ,stala i powiedziała "Wybrałabym miłość".
      cdn:P
      • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 19:43
        Kiciu!
        jesteś WIELKA !
        aż mi szczęka opadła z wrażenia ;)
      • skorpionica11 Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 19:45
        Bardzo ładna bajka
        czekam na c.d ;P
        • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 19:46
          Oj Fantko,nic tam takiego nie ma :(
          Skorpi,wedle życzeń dajcie mi ok 10 minut to dopisze:P
          • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:06
            Rodzice,dziewczynki byli bardzo zdziwieni ,odpowiedzią córki.Stali i
            zastanawiali sie daczego podjeła taka decyzje,przecież miala jedenascie
            lat.Miala jeszcze czas na miłość.
            Staruszka ,usiadła na fotelu wzięła dziewczynke na kolana :"Czy dlatego chcesz
            mieć pieska,bo czujesz sie samotna i niekochana?"
            Marysia ,posmutniala i przez łzy wyszeptała "Rodzice mnie kochają ,ale nie mają
            dla mnie za duzo wolnego czasu.Zajęci są ciężką praca,bysmy mieli z czego żyć"
            Rodzice dziweczynki popłakali sie na te słowa,podeszli do córki,przytulili ją
            .Staruszka uśmiechęła sie i opusciła dom Marysi.
            Następnego dnia dziewczynke obudziło skomlenie pieska ,wyszla przed dom i ujżała
            małego Huskiego,podeszła i wtuliła sie do niego.
            Natomiast mama dziewczynki zaczeła krzyceć"skąd jakim cudem ,kto zasadził te
            jabłonie?"
            W cieniu drzew ukazała sie staruszka"To jest prezent odemnie,za jabło ,które
            dostałam od Marysi,i że z wszystich pragnień wybrała miłość a nie bogactwo"
            Odtąd wszyscy żyli spokojnie i szczęśliwie .
            Koniec!!!!!
            • skorpionica11 Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:09
              bardzo piekne ;)
              oraz tematyka nowoczena w dzisiejszych czasach
              (ale tematyka ktoa poruszylas to jest wina w zyciu realnym polityków)
              • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:19
                Skorpi,bo teraz kazdy za kasa goni i zapomina o najazniejszym o miłosci
                • skorpionica11 Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:32
                  wesola_kicia napisała:

> Skorpi,bo teraz kazdy za kasa goni i zapomina o najazniejszym o miłosci
                  no wlasnie pisze ze to wina tylko polityków ,gdyby umieli rzadzic inaczej by
                  bylo :P
                  >
                  • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:35
                    ale nie umia ;/
                    • skorpionica11 Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:40
                      wesola_kicia napisała:

> ale nie umia ;/
                      niestety .bo to pasozyty
                      • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:44
                        nie mów głośno bo wiesz oni maja nawet nad forum władze:P
                        • skorpionica11 Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:49
                          wesola_kicia napisała:

> nie mów głośno bo wiesz oni maja nawet nad forum władze:P
                          eheh oj jak mi sie marzy wparowac do sejmu i rabanu narobic ehhehee
                          • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:52
                            bajka z morałem
                            • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 20:58
                              wiem innej sie podziewałyście ,ale morał jest :d
                              • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:00
                                Kiciu prawidłowo,
                                każda bajka musi być z morałem
                                • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:04
                                  Rafał,przeczytał ją siostrze:)
                                  oto jej słowa :
                                  "wkoncu bajka jaką rozumie "
                                  • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:04
                                    czekamy na następne ;)
                                    • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:14
                                      następne???
                                      to ile ich ma byc?
                                      • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:15
                                        cała gruba ksiażka
                                        • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:20
                                          :O
                                          no to dluga droga przedemną :P
                                          hm zajme sie tym jak oddam komputer do naprawy !!!!!!
                                          • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:26
                                            ciągle brakuje bajek dla dzieci,
                                            takich normalnych
                                            • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:31
                                              a co ta nie była normalna??
                                              • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:52
                                                no właśnie ta była normalna
                                                i wydaje mi się że tych normalnych trochę mało w księgarni
                                                • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:55
                                                  hehe nie ma to jak pisarz w domu :D
                                                  i po co mam kupowac bajki wiersze czy ksiazki :P
                                                  • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 21:59
                                                    możesz zarabiać na tym :)
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 22:02
                                                    wiesz ,że zaczełam sie nad tym zastanawiac.
                                                    Ale pozatym ja pisze dla pasji :)
                                                  • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 22:14
                                                    jedno nie przeszkadza drugiemu
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 22:32
                                                    wiesz moje Słonko powtarzało mi nie raz
                                                    "Jeśli robisz coś co lubisz rób dla pasji"
                                                    "Jeśli zaczniesz pisać dla kasy to już to nie będzie zwykłą pasją tylko pasją
                                                    zarobkową"
                                                    Nie wiem czemu ale duzo osób tak mówi
                                                  • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 22:36
                                                    popatrz na to inaczej,
                                                    rób zarobkowo to co lubisz,
                                                    tylko wtedy jesteś dobra jeśli lubisz swoją pracę
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 02.01.07, 22:38
                                                    zawsze pod tym katem patrze
                                                    po co mam robic cos co mi nie lezy
                                                    lubie pisanie i chcialabym pokazac swiatu to co robie
                                                  • fantka Re: Bajka - autor Wesola Kicia /Fantko 03.01.07, 16:58
                                                    zaglądam a tu bajeczki na dobranoc brak ;)
                          • wesola_kicia Re: Bajka - autor Wesola Kicia 02.01.07, 20:54
                            <hahaha>i bedzie z Ciebie drugi Lepper:P
                            On tam niezle wojuje
                            • wesola_kicia Re: Bajka - 2 03.01.07, 18:46
                              Było piękne słoneczne przedpołódnie Natalka i Ola poszly do lasu na spacer.Idąc
                              wymyślały różne historie .Ola,opowiedziala malą legende lasu,nikomu dotąd jej
                              nie opowiadała,gdyż nie miala wcześniej zaufania do nikogo.
                              "Rzecz działa sie 30 lat temu,w tym lesie stala mala drewniana chatka,mieszkal w
                              niej jakiś chlopiec uciekł od rodziny ,przyjaciół,chcial rozpocząć samodzielne
                              życie .Pewnego dnia poszedł nakarmić sarenki,wzioł ziarna,wode ,troche
                              siana.Bedąc pod paśnikiem zobaczył koszyk w ktorym było male zwierzątko i kartka
                              zaopiekuj sie nim.Chłopiec wzioł koszyk do domu nakarmil i napojił zwierzątko.
                              Z każdym dniem maleństwo stawalo sie niesforne .Niszczył wszystko co było na
                              jego drodze .Chłopiec był cierpliwy ,spokojnie sprząta wszystko .
                              Pewnego dnia zwierzątko rozwalilo cały domek,niszcząc deseczke po desecce.
                              Paweł,stał i patrzal sie co ten potworek robi ,łzy mroczyły mu oczy.Podszedł do
                              zwiarzątka i smutnym głosem wyszeptał : (niszczysz wszystko na swej
                              drodze,drzewa,kwiaty,nawet nasz domek,powinienem być łzy na Ciebie,a jedynie
                              czuje smutek .Nie ma we mnie złości ,i pogłaskał stworka.
                              Noc spędzili pod gołym niebem,delikaty deszczyk moczył ich ciała.Kiedy sie
                              obudził zobaczył malą chatke ,a przy niej stala bialowłosa dziewczyna.
                              Jesteś dobrym człowiekiem ,przygarnołes niesfornego potworka,mimo iż wszystko
                              niszczył,ani razu nie skarciłes go.Kiedy stracileś dom ,poczułeś jedynie
                              smutek.Dziś spotkala Cie nagroda ,nowy dom a w nim wszystko co potrzebne jest do
                              dbania o las.Opiekuj sie tym wszystkim ,a spotka Cie jeszcze piękniejsza nagroda"
                              cdn........
                              • fantka Re: Bajka - 2 03.01.07, 18:52
                                czekam na cd i morał...
                                ciekawa jestem jak z tego wybrniesz ?
                                • wesola_kicia Re: Bajka - 2 03.01.07, 18:54
                                  hie hie spokojna Twoja główka ,nie z takich opresji wychodziłam:P
                                  daj mi chwilke do dopisanie dalszej czesci:P
                                  • fantka Re: Bajka - 2 03.01.07, 18:55
                                    wiem Kiciu :)
                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 03.01.07, 19:08
                                    Natalia ,z uwagą słuchała opowieści,była tak zauroczona tym co opowiadała Ola,że
                                    ani razu jej nie przeszkodziła.Czekała na dalsze losy Pawła,zastanawiała się
                                    jaką tajemniece ma ten las ,że wszyscy na jego widok sie uśmiechają.
                                    Ola,przystaneła po czym powiedziała: "Żeby dokończyć Ci dalsza historie musimy
                                    usiąśc pod tym drzewem ,ono ma w sobie magiczną moc i ono kryje zakończenie
                                    histori."
                                    Jak powiedziała,tak dziewczynki usiadły pod dębem .
                                    Jesteś gotowa na wysłuchanie dalszej części-spytała uśmiechnieta Olcia.
                                    Natalia ,nie wiedząc co sie kryje powiedziała :"Tak jestem"
                                    Więc sluchaj uważnie "Kiedy wszedł do domu nie wierzył w to co widział,wszystko
                                    tam było nowe i wszystko to czego potrzebował do odratowania lasu,wiedzial ,że
                                    czeka go dużo pracy i wysiłku.Choć był zmęczony po ciężkiej nocy zabrał się za
                                    prace.Zaczął wycinać stare uschniete drzewa układając je jeden obok drugiego,na
                                    ich miescu powsadzał nowe krzaki ,sosny,iglaki,dęby,klony .Czas uciekał z dnia
                                    na dzień stawało sie coraz zimniej,deszcz padał noc i dzień .Lecz On sie nie
                                    poddawał,pracował od świtu do nocy.Nadszedł dzień ,w którym posadził ostanie
                                    drzewo to drzewo pod którym siedzimy.Rozejżał sie w około siebie i delikatnie
                                    sie uśmiechnął,zastanawiał sie jedynie co ma zrobić ze starymi pocietymi pniami.
                                    • fantka Re: Bajka - 2 03.01.07, 19:14
                                      no i
                                    • wesola_kicia Re: Bajka - 2 03.01.07, 19:25
                                      Calą noc myślał jak ma je wykozystać.Kiedy sie obudzilł wyszedł przed dom i
                                      zabrał sie do pracy.Każdy kawałek został użyty ,nie zostało żadne drzewo,budowa
                                      zajęła mu 3 dni i 3 noce kiedy skończył uśmiechął się i rzekł (matka natura dala
                                      mi was teraz ja daje wam siebie ).Weszedł do srodka rozłożył siano,do korytek
                                      wsypał ziarna ,wodopoje uzupełnił swieżą wodą.Nadeszła sroga zima wszystkie
                                      dziekie zwierzatka schowaly sie w wybudowanym paśniku ,nie byl to zwyczjny
                                      paśnik,pod którym zwierzęta mokły.
                                      Był to duży z zadaszeniem,wszystkie zwierzęta spoglądały na Pawła ,po czym
                                      szczęśliwe zaczęły jeść.Codziennie chodził dodawal jedzenia wody i z kazdym
                                      dniem stawał sie szczęśliwszy.W tym lesie wśród Was odnalazłem spokój i
                                      szczęście,dziękuje wam przyjaciele.
                                      Kiedy zmęczony położył sie spać ujżal dziwne światło,podszedł do drzwi ,i
                                      spoglądał.Kim jesteś i dlaczego straszysz zwierzeta.Jestem strażniczką szczęścia
                                      i spokoju,Ty daleś tym zwierzętom wiecej niż one Tobie .Jesteś dobrym
                                      człowiekiem i zasłuzyłes na nagrode.
                                      Wstań jutro skoro świt i idź pod stary pasnik .Po tych słowach zjawa znikla.
                                      Wstał skoro świt i poszedł pod wskazane miejsce,ujżał tam młodą dziewczyne
                                      .Spoglądał i wyszeptał :"to Ty jesteś ta nagrodą "
                                      Dziewczyna spoglądała na niego z uwagą i sie uśmiechala.
                                      Z oddali było słychac głos "tak Ona jest nagrodą,pokazałes jakim jestes
                                      człowiekiem,że potrafisz kochac ,że dobro innych jest ważniejsze od Własnego.
                                      Bądzcie szczęśliwi,a tu po waszej smierci wyrosnie dąb ,ktory będzie spiewał
                                      waszą historie"
                                      /Koniec/
                                      wiecej juz nic nie pisze bo nie mam weny
                                      • skorpionica11 Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 19:34
                                        ty i nie masz weny ,ja bym napewno nie napisala tak wspanialej bajki :P
                                        • wesola_kicia Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 19:35
                                          Skorpi,dzieki za wypowiedz ,ale i tak jej na powaznie nie biore
                                          • skorpionica11 Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 19:50
                                            wesola_kicia napisała:

> Skorpi,dzieki za wypowiedz ,ale i tak jej na powaznie nie biore

moge sie domyslac ze tylko na potrzeby forum ;P
                                            • smutna_kicia Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 05.01.07, 18:04
                                              skorpionica11 napisała:

> wesola_kicia napisała:
                                              >
                                              > > Skorpi,dzieki za wypowiedz ,ale i tak jej na powaznie nie biore
                                              >
                                              > moge sie domyslac ze tylko na potrzeby forum ;P
                                              hehehe no to mnie złapałaś:P
                                        • fantka Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 19:38
                                          Kiciu
                                          ale dziewczyna jako nagroda?
                                          • wesola_kicia Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 19:44
                                            dziewczyna =miłosc ,spokój
                                            • fantka Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 19:47
                                              ale to trochę propagowanie schematu
                                              dziewczyna = rzecz
                                              • wesola_kicia Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 19:51
                                                no przecież mówiłam,że nie mam weny :P
                                                • wesola_kicia Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 19:54
                                                  pozatym głównym motywem jest dąb-to raz
                                                  po drugie on uciekł od rodziny a rodzina = miłosc
                                                  po trzecie teraz wiekszosc facetów uwaza dziewczyny jako rzecz a nie osobe
                                                  ,pewnie spytasz skąd taka opinia .
                                                  A z tąd bo panowie bawia sie nami i nie obchodza ich uczucia :/
                                                • fantka Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 19:57
                                                  Kiciu bajka jest fajna,
                                                  tylko zmieniłabym ten element...
                                                  powinien spotkać się z ta dziewczyną
                                                  mogliby popatrzeć sobie w oczy
                                                  i zakochać się w sobie wzajemnie...

u Ciebie ta dziewczyna nic nie ma do powiedzenia, jest nagrodą ;(

rozumiesz o co mi chodzi?
                                                  • fantka Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 20:01
                                                    wesola_kicia napisała:

> pozatym głównym motywem jest dąb-to raz
                                                    > po drugie on uciekł od rodziny a rodzina = miłosc
                                                    > po trzecie teraz wiekszosc facetów uwaza dziewczyny jako rzecz a nie osobe
                                                    > ,pewnie spytasz skąd taka opinia .
                                                    > A z tąd bo panowie bawia sie nami i nie obchodza ich uczucia :/

Kiciu sama napisałaś że w tym zakresie nie jest dobrze...
                                                    a przecież bajki mają na celu miedzy innymi wychowywanie dzieci...
                                                    dlatego wpajać trzeba prawidłowe postawy
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 20:01
                                                    Fantko,wiem o tym,ale z drógiej strony to jaki wogóle ma to sens .
                                                    Tak naprawde to w tym czymś szuka sie sensu miłosci tak jak w normalnym zyciu,
                                                    jeśli ktoś jest zagubiony z własnymi uczuciami to nie myśli realistycznie .
                                                    Więc przosze o wybaczenie ,ale bajki nie zmienie.Bynajmniej dzisiaj
                                                  • fantka Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 20:03
                                                    Kiciu to Ty jesteś autorem i nic nie musisz zmieniać
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 <brawo> dla tej Pani ;)) 03.01.07, 20:07
                                                    chyba jednak musze
                                                    ale to naprawde nie dzis bo nie mam sił na realistyczne myslenie
                                                    najchętniej wogóle nicbym dzis nie robiła tylko zamkła sie w wlasnym pokoju i
                                                    płakała.
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 /dokończenie 04.01.07, 12:36
                                                    Paweł stał i przyglądał sie dziewczynie ,zabrał ją do domu
                                                    ,nakarmił,napojił.Prezygotował jej nocleg,posłal jej własne łózko,a sam spał ,
                                                    na leżaku.Noc byla dla niego dziwna,cały czas miał w głowie słowa nieznajomej
                                                    "to jest Twoja nagroda".
                                                    Kiedy nastał ranek,poszedł nakarmić zwierzęta,wyczyscił pasnik,nalał nowej wody
                                                    i wrócił do domu.Dziewczyna jeszcze spała,cichutko zabral sie za przygotowanie
                                                    śniadania.Majka,cichutkim głosem powiedziała "dzieńdobry moze w czymś
                                                    pomoge",jej głos urzekł go,stal i nie mógł nic powiedzieć.Wydawala mu sie
                                                    jeszcze piękniejasz niz jak ja zobaczył pierwszy raz"usiadz juz wszystko
                                                    zrobione.Zjedz spokojnie "
                                                    Siedzieli przy stole i co jakis czas zerkali na siebie,po chwili Paweł
                                                    ,powiedział "Jesteś miłą sympatyczną dziewczyną ,nie chce Cie tu więzic.Jesteś
                                                    wolną młodą osobom,zasługujesz na szczęście i prawdziwą miłość .Nie moge Cie
                                                    zatrzymać.Wróc do domu do rodziny i bądź szczęśliwa niczego wiecej nie pragne"
                                                    Maja,po wysluchaniu jego słów wstała od stołu delikatnie pocałowała go w
                                                    policzek i odeszła.Długo jeszcze siedział przy stole i czuł jej pocałunek,zabrał
                                                    sie za sprzątanie kuchni,co jakis czas usmiechał sie pod nosem.Kiedy poszedł do
                                                    pokoju widział ją jak spi w jego łózku,pościel pachniała jej zapachem,położył
                                                    sie i miał wrazenie,że ona lezy obok.
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 /dokończenie 04.01.07, 12:53
                                                    mijaly dni a Pawel ,stale myślal o Majce ,często chodził po lesie ,stale miał ja
                                                    przed oczami ,czuł jej słodki delikatny pocalunek.
                                                    Nadeszło ciepłe lato ,calymi dniami byl pochłoniety parca by przygotowac zapasy
                                                    dla zwerzat na zime .Myslał o wycieciu pasnika,przy którym spotkał ją pierwszy
                                                    raz,lecz za każdym razem serce go bolało,nie umial usunąć czegoś w czym miał
                                                    wiele wspomnień.
                                                    Pewnego dnia poszedł pod pasnik ,stał zamyślony ,w oddali usłyszal "Dziękuje ,że
                                                    nie wyciołeś wspomnień".Paweł,poznał głos odwrócił sie i uśmiechnał "Myślałem,że
                                                    już Cię więcej nie zobacze."
                                                    Podzedł do niej objał ja delikatnie i cichutko wyszeptał "Tęskniłem z każdym
                                                    dniem coraz bardziej,nie potrafiłem usunąć Twojego serca."Po czym namiętnym
                                                    pocalunkiem zamknał ich usta.
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 /dokończenie 04.01.07, 12:54
                                                    To by było na tyle.dopisalam inne zakończenie dzięki Rafałowi,i dzięki Tobie Fantko.
                                                  • skorpionica11 Re: Bajka - 2 /dokończenie 04.01.07, 12:58
                                                    zakonczenie ciekawe ;))
                                                    ale wydaje mi sie ze te imie Majka jak na bajke jest zbyt nowoczesne ;P
                                                  • fantka Re: Bajka - 2 /dokończenie 04.01.07, 18:36
                                                    :)
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 /dokończenie 04.01.07, 18:39
                                                    Skorpi,czepiasz się :P
                                                  • skorpionica11 Re: Bajka - 2 /dokończenie 05.01.07, 18:05
                                                    wesola_kicia napisała:

> Skorpi,czepiasz się :P
                                                    oj tam odrazu czepiasz :P:P:P
                                                  • fantka Re: Bajka - 2 /dokończenie 05.01.07, 18:08
                                                    Kiciu trochę musimy się czepiać,
                                                    wtedy masz możliwość skorzystania z uwag
                                                    z którymi się zgadzasz :)
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 /dokończenie 05.01.07, 18:21
                                                    no przecież pokazałam język Skorpi:P
                                                    wiem wiem dlatego Was lubie;)
                                                  • fantka Re: Bajka - 2 /dokończenie 05.01.07, 18:24
                                                    Kiciu czekamy na trzecią bajkę,
                                                    może coś zacząć?
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 /dokończenie 05.01.07, 18:25
                                                    była trzecia tylko ja usunełam z watku:P
                                                    mam jedną bajke ,ale nie wiem czy wypada ją napisac:D
                                                  • fantka Re: Bajka - 2 /dokończenie 05.01.07, 18:27
                                                    ta 3 podoba mi się ;)
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 2 /dokończenie 05.01.07, 18:35
                                                    niech inni ocenią :P
                                                  • fantka Bajka - 3 trochę niżej wpisana 05.01.07, 18:58
                                                    podrzucam wątek
                                                  • fantka Re: Bajka - 3 trochę niżej wpisana 10.01.07, 18:34
                                                    I jak ja dzisiaj zasnę bez bajki?!
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 3 trochę niżej wpisana 11.01.07, 17:48
                                                    nie mam pojęcia :P
                                                  • fantka Re: Bajka - 3 trochę niżej wpisana 11.01.07, 18:05
                                                    zamiast opowiedzieć mi nową bajkę
                                                    to Ty mówisz że pojęcia nie masz ?!
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 3 trochę niżej wpisana 11.01.07, 18:06
                                                    nowa bajka powstaje:d
                                                    póki co skonczyłam juz całą Karolinke ,hehe cacy wyszła :d
                                                  • fantka Re: Bajka - 3 trochę niżej wpisana 11.01.07, 18:10
                                                    a gdzie ja Karolinkę przeczytam?
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 3 trochę niżej wpisana 11.01.07, 18:15
                                                    hm może kiedyś na forum
                                                  • fantka Re: Bajka - 3 trochę niżej wpisana 11.01.07, 18:17
                                                    czekam z niecierpliwością :)
                                                  • wesola_kicia Re: Bajka - 3 trochę niżej wpisana 11.01.07, 18:18
                                                    ale to nastapi jak mój komputer wróci z naprawy
                                                  • fantka Re: Bajka - 3 trochę niżej wpisana 11.01.07, 18:19
                                                    a teraz skąd klikasz?
                                                  • smutna_kicia Bajka nr 3 :P a co :d humor odpadł 05.01.07, 18:14
                                                    Rzecz działa sie na pewnej stronie internetowej :
                                                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36214
                                                    Strona powstała dzięki jednej osobie,która chicala zapomnieć o troskach
                                                    ,kłopotach,o tym jakie życie jest dziwne.Zakładając ją nie wiedziała,że pozna
                                                    tylu nowych ludzi,z którymi będzie mogła porozmawiać na każdy temat.
                                                    Z każdym dniem przybywało więcej osób,które odpowiadały na każde zadane
                                                    pytanie.Pojawiały sie coraz to nowsze pytania i coraz zabawniejsze odpowiedzi.
                                                    Internauci,mieli kosmiczne poczucie humoru,różne opowieści sie przez ta stronke
                                                    przewinęło,ale jeszcze nie padło ostateczne słowo na zadane pytanie "Dlaczego
                                                    kocham?"
                                                    I tak wszyscy do dnia dzisiejszego wymysla tysiac powodów by odpowiedziec na
                                                    pytanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka