Dodaj do ulubionych

ściąganie-co sądzicie?

04.01.07, 21:40
Obserwuj wątek
    • k873 Re: ściąganie-co sądzicie? 04.01.07, 21:47
      uh,przepraszam,za szybko nacisnęłam :P wracając do tematu-może głupi i dla
      wielu z was nieaktualny,bo jak mi się zdaje,większość z was już pracuje.z
      ciekawości jednak zapytam-co o tym sądzicie?na egzaminach ściągałyście czy nie?
      wolałyście być uczciwie,było wam głupio,że ktoś mógłby was na przykład
      przyłapać?no i czy ściąganie to oznaka sprytu czy zwykłe oszustwo?
      zacznę od siebie-ja w liceum czasem ściągałam,zwłaszcza przed maturą,kiedy nie
      było czasu na wkuwanie pierdół,na studiach jeszcze mi się nie zdarzyło-często
      sie denerwuję,średnio umiem kombinować,no i czasem jest mi wstyd przed
      wykładowcą,który pokłada we mnie nadzieje :) no to teraz Wy :)
      • zipjc Re: ściąganie-co sądzicie? 04.01.07, 21:58
        powiem ci tak; jestem na 3 roku studiow i na 1 roku nie sciagnelam nic -
        wszytsko napisalam sama, na 2 roku sciagnelam z jednego przedmiotu. na 3 sie
        okaze:) sciagi czasami robie, bo piszac je ucze sie dodatkowo, ale rzadko z
        nich korzystam bo nei umiem sciagac, sciagalam an tym jednym przedmiocie na 2
        roku bo i tak nic nie umialam, wiec bylo mi wszystko jedno.
        moj stosunek do sciagania jest obojetny,bo uwazam ze kazdy ma wlasne sumienie,
        i kazdy decyduje o tym czy sciagac czy nie, zdarza sie ze mamy 5 egz w sesji,
        z czego kazdy przedmiot jest obszerny, wtedy trudno sie nauczyc wszytskkiego -
        i czasami denerwuja mnie ludzie ktorzy sciagaja caly czas, a ja wkuwam jak
        nienormalna, jednak to oni beda miec wyrzuty sumienia i ostatecznie, jezeli
        wiaza przyszlosc z kierunkiem studiow to beda musieli sie tego nauczyc ( choc
        nie zawsze, niektore przedmioty sie nie przydaja :) ) po tym sciaganiu mam
        sobie to troche ze zle, ale wiem ze za chiny bym sie tego nie nauczyla, byl to
        przedmiot nie dla mnie :) mialam fuksa, no coz... kazdy go kiedys ma
        w liceum nie sciagalam z przedmiotow ktore zdawalam na maturze - sciagalam od
        kolegow tylko z matmy, fizy i chemii bo nigdy tego nie umialam;))
    • imme1981 ściągałam 04.01.07, 22:37
      jest w ogóle ktoś, kto nie ściągał? w liceum się współpracowało, na
      sprawdzianach informacja za informację, więc generalnie uczciwie wobec kolegów i
      koleżanek ;], na studiach też się pisało ściągi, bo jak tu będą humanistą
      nauczyć się regułek z logiki czy ekonomii, nie umiałam uczyć się na pamięć bez
      zrozumienia, natomiast ściągi pisało się z przedmiotów, których za cholerę nie
      dało się wbić do głowy, nie widzę w tym nic złego, inaczej gdy całe studia
      przechodzi się dzięki ściąganiu, a takich też znałam.
    • nerri Re: ściąganie-co sądzicie? 05.01.07, 15:18
      Ja ściągała w liceum,teraz przedemną pierwsza sesja więc się okaże;)

I znam kogoś kto nie sciągał nigdy i zawsze wszystko umiał...moja kuzynka
      kujonek;)
      • prabucianka Re: ściąganie-co sądzicie? 05.01.07, 15:20
        na studiach to nie, bo ode mnie sciagali raczej nie chwalac sie;) po prostu
        dobry kierunek wybralam i latwo wchodzilo.
        Ale w liceum to swiat i ludzie- jdno wielkie sciaganie;)
        prowadzilam z kolegami handel wymienny- oni mi robili zadania z fizyki i
        chemii, ja pisalam wypracowania z polskiego.
        No i lacina- tu bez sciagania nie podchodz;)
        • m.garstka Re: ściąganie-co sądzicie? 06.01.07, 18:49
          ściągam od 7 klasy podstawówki...cóż,może to nie jest temat do chluby,ale
          jednak...na studiach,owszem,zdarza się...
          nie popieram tego,ale jakoś zawsze mam mało czasu na naukę ;-)
          • biegam_boso Re: ściąganie-co sądzicie? 08.01.07, 16:21
            w USA o sciaganiu nie ma mowy, tam jest ciagle rywalizacja i konkurowanie ze
            soba, u nas jak wiadomo esprit de corps (duch grupowy) nadal ciagle zywy i
            bliznim sie pomaga ;)
            jednak moim zdaniem jest duzo wiecej gorszych rzeczy niz sciaganie :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka