Dodaj do ulubionych

Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Polsacie

18.01.07, 17:04
Od 28.01 na (niestety) Polsacie będzie można obejrzeć bijący rekordy
popularności serial "Prison Break". Rzecz godna uwagi - polecam, choć też
uprzedzam, że to nie jest film dla każdego. Przy nim LOST to kino familijne
;))) Przynajmniej momentami. Ale jest dobry...
Ciekawa jestem tylko, jak długo Polszmat wytrzyma z dosyć wczesną emisją tego
serialu. Ostatnio mieli świetny kąsek w postaci "24" drugiego sezonu i
spieprzyli sprawę na całej długości, pokazując go w różnych godzinach, z
bardzo późnym informowaniem o zmienionej porze nadawania (lub bez
informacji...). Po trzech czwartych serii splunęłam na tę stację i nie
oglądałam jej jak dotąd ani razu.
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 18.01.07, 17:16
      o! pozwolę sobie zerknąć
      • kch75 Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 18.01.07, 18:04
        a ja juz sobie pozwolilam :)

pierwszy sezon , 22 odc , pochlonelam w tydzien , wiec dlugo mi to zajelo
        nie wiem czy PB odda swoj urok widzom ogladajacym go raz w tygodniu..oby tak

a LOST ..po 3 odcinkach za cholerke nie moge sie zmusic do nastepnych
        • drzejms-buond Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 18.01.07, 18:07
          nie zmuszaj się!
          oszczędzaj siły!
          • kch75 Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 18.01.07, 18:10
            > oszczędzaj siły!
            a na co ze tak zapytam :P
            • drzejms-buond Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 18.01.07, 18:23
              skad ja wiedziałem,że padnie to pytanie?
              prorok czy jak?

ano na nowe, zaskakujace, rrrrewelacyjne odcinki MJM
        • arundati.roy Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 18.01.07, 19:01
          druga seria 13 odcinków też świetna, a trzecia zaczyna się chyba 22 stycznia i
          czekam z niecierpliwością żeby sobie "przyswoić" z tv fox
    • mameluch Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 18.01.07, 19:58
      Lost to w ogóle taki jakiś... niby pierwszą serię obejrzałem (ale w dwóch
      rzutach), drugiej kawałek, ale za cholerę, tak jak kch75, mnie nie przekonuje,
      nie bawi, nie straszy i takie tam. nie mam pojęcia skąd te ogólnoświatowe zachwyty.
      tak to jest jak Jack Bauer zawiesza poprzeczki nie do przeskoczenia:D
      postaram się PB zerknąć.

aha, jeśli jest tu ktoś (oczywiście poza Malliną i mną:) oglądający już szóstą
      serię '24' (paskudnym piratem musi być w takim wypadku:), niech da znać, a rzucę
      namiar na nasz tradycyjny sezonowy wąt;)
    • aasiek Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 21.01.07, 18:51
      Aha, jeśli ktoś jeszcze nie natrafił na reklamy PB na Polsacie, niech lepiej ich
      nie ogląda - to praktycznie streszczenie pierwszego odcinka.
      • drzejms-buond Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 22.01.07, 10:14
        dobra! nie będę oglądał streszczeń!
        to kiedy ten prajzon?

podobnie było z DEXTEREM , którego chwalili- wszystko wyjaśnili w trajlerze,
        kto zabijał i takie tam...błeeeee
        • mameluch Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 22.01.07, 11:54
          dlatego staram się nie oglądać zajawek:)
          a Prajzon w następną niedzielę, znaczy się 28.I.
          • scoutek tera 26.01.07, 11:49
            juz mozna czekac na Prison Break
            ;))
    • jj_krewetka Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 26.01.07, 13:53
      to w niedzielę niby ? czuje się mocno zachęcony.
      • scoutek Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 26.01.07, 13:56
        ja tez
        ciekawe jakie beda opinie na TbO w poniedzialek rano....
    • romy_sznajder Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 26.01.07, 14:13
      skoro porownuja do lost i 24, to ja spytam:
      o czym jest lost i 24?
      • stephen_s LOST 26.01.07, 14:20
        Serial o ludziach, którzy w wyniku katastrofy lotniczej znaleźli sie na dzikiej
        wyspie, na której dzieją się dziwne rzeczy.

Serial w sumie jest wciągający, aczkolwiek ja osobiście uważam, ze cierpi na
        pewny przerost klimatu nad treścią. No i udaje bardziej mądry i głęboki, niż
        jest... Np. słyszałem zachwyty nad jego warstwą psychologiczną - tymczasem dla
        mnie mało która postać w tym serialu jest wiarygodna i ciekawa...
        • romy_sznajder Re: LOST 26.01.07, 14:23
          dziękuje;)
          • stephen_s Re: LOST 26.01.07, 14:32
            No problem :)

Ja mogę powiedzieć, że na początku "Lost" wciągnęło mnie niesamowicie... Bo w
            sumie jest to dobry serial. Ale w dalszych odcinkach mnie osobiście zaczęło
            nieco męczyć mistycyzujące zmanierowanie serialu, pseudo-mądre gadki o
            przeznaczeniu itd. No i potrafi wkurzać to, że miejscami w serialu nic się nie
            dzieje - np. druga połowa drugiego sezonu sprawia wrażenie wyciągniętej
            maksymalnie: niewiele dzieje się aż do finałowego odcinka (który, co by nie
            mówić, faktycznie robi kopiące wrażenie).

Generalnie - dobry serial, ale wg mnie nie genialny, wbrew obiegowej opinii.
          • jj_krewetka Re: LOST 26.01.07, 14:33
            no nie ! Lost to nie jest serial o rozbitkach na dzikiej wyspie jak niektórzy
            widzą. Lost to jest niespotykane dotąd zjawisko kulturowe. Jego główna częśc
            rozgrywała się w internecie gdzie ludzie rozpracowywali na czynniki pierwsze
            każdy szczegół, pisali coraz bardziej imponujące teorie (np. ta o siódmej
            pieczęci)ze zwalającymi z nóg dowodami. Nie do wiary ile na podstawie kilku
            serialowych niedopowiedzeń mozna wymyslić niesamowitych rzeczy. Poza tym Lost
            jest tak fajowo zrobiony, że niektóre szczegóły odkrywane są tylko przez
            najbardziej wnikliwych maniaków. Podsumowując rozchodzi się mię o to, że to
            pierwszy serial TV tak bardzo powiązany z internetem,kilkoma książkami, muzyką,
            życiorysami zapomnianych naukowców i.t.d toteż w pewnym sesnsie historyczny.
            • stephen_s Re: LOST 26.01.07, 14:43
              ... i to jest właśnie przejaw tego, co nazywam udawaniem przez serial
              mądrzejszego, niż jest :))))
              • mameluch Re: LOST 26.01.07, 14:58
                o, Stephen, wyartykułowałeś to co mi się o zakamarki tego czegoś zwanego mózgiem
                obija.
                • jj_krewetka Re: LOST 26.01.07, 15:01

no hay banda - wszystko jest iluzją
      • scoutek Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 26.01.07, 14:24
        24 to serial, ktory opowiada o agencie (Jack Bauer - Kiefer Sutherland) tajnej
        komorki CTU (Counter Terrorist Unit), ktora zajmuje sie zagrozeniami
        terorystycznymi... charakterystyczna cecha serialu jest to, ze kazdy odcinek to
        jedna godzina tej samej doby, czyli jak latwo policzyc 24 odcinki w sezonie...
        kazdy sezon to jedna doba....
        pierwszy sezon opowiadal np. o dniu prawyborow na prezydenta USA i zamachu na
        czarnoskorego kandydata...
        serial jest swietnie zmontowany, pelen zaskakujacych zwrotow akcji, pelen
        postaci bardzo interesujacych i ciekawego przedstawiania pracy tych, ktorzy
        rzadza takim krajem jak USA oraz tych, ktorzy probuja swiat chronic przed
        zlem...
      • mameluch Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 26.01.07, 15:00
        ej no, ale porównują tylko popularnością i jakimś tam nowym serialowym formatem.
        jeśli chodzi o fabułę, nic wspólnego ze sobą nie mają.

no i oczywiście 24 jest najlepsze:D
        • aasiek Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 27.01.07, 18:55
          Tak, tak, chodzi raczej właśnie o popularność i taki nowy typ seriali, które
          mocno angażują widzów.
          Mogę jeszcze na zachętę dodać, że jak na serial, którego akcja dzieje się w
          więzieniu, humor jest tu niesamowicie subtelny :) A przy tym naprawdę niektóre
          sceny potrafią rozbawić (mnie rozśmieszyła nieźle już bodaj trzecia scena,
          zresztą zobaczycie). No i teksty... Muszę trzymać łapy na uwięzi, żeby co
          lepszych tu nie podać ;)
          Ale generalnie - i bez spoilerów - jak dla mnie "Prison Break" to film akcji na
          bardzo wysokim poziomie. I jakby ktoś chciał wiedzieć, o czym - w moim odczuciu
          o miłości i poświęceniu. Serio, to górnolotnie brzmi, ale tak to widzę.
          • gregorz Podobalo sie?? 28.01.07, 22:36
            Mnei wciagnelo, choc jak zwykle chodzi o jakies spiski wielkich przeciwko
            maluczkim, ale poza tym to na razie moze byc. Chyab bede musial pogrzebac w
            poszukiwaniu nastepnych odcinkow bo do niedzieli nie wytrzymam.
            • mmoni Re: Podobalo sie?? 28.01.07, 22:51
              No nie wiem. Tak średnio na jeża. Trochę jak gra komputerowa - ludzik musi
              wyjść z labiryntu, jedni mu pomagają, a drudzy przeszkadzają. I co, on teraz
              będzie przez 24 odcinki to więzienie śrubeczka po śrubeczce rozkręcał? Wątek o
              cukrzycy śmiechu wart, kto miał nieprzyjemność mieć styczność z tą chorobą, ten wie.
              • mameluch Re: Podobalo sie?? 28.01.07, 23:02
                mi nawet nawet na razie, liczę na częste zwroty akcji:)
                chociaż nie do końca uważnie oglądałem i oczywiście nie załapałem o co chodzi z
                tym brzydkim kolesiem co mu palca uciachowywał na koniec;)
                • rozmowy_kontrolowane Re: Podobalo sie?? 29.01.07, 07:15
                  Mam to szczęście, że obejrzałam cały sezon 1 i część 2 i wiem, że warto oglądać
                  ten serial.
                  Oczywiście, że serial nie jest wiernym odbiciem rzeczywistości- ale który jest?
            • scoutek Re: Podobalo sie?? 29.01.07, 08:13
              gregorz napisał:

> Mnei wciagnelo, choc jak zwykle chodzi o jakies spiski wielkich przeciwko
              > maluczkim, ale poza tym to na razie moze byc. Chyab bede musial pogrzebac w
              > poszukiwaniu nastepnych odcinkow bo do niedzieli nie wytrzymam.

nie musisz
              to miejsce, w ktorym masz dalsze
              tv.peekvid.com/s2529/
              • kch75 Podobalo sie?? NIE 29.01.07, 09:29
                .. dubbing mi przeszkadzal strasznie wiec sobie darowalam..juz widzialam...z
                napisami przynajmniej slychac glosy,muzyke , a tu jakos tak ten czytajacy mi
                nie lezal :(
                • drzejms-buond Re: Podobalo sie?? NIE 29.01.07, 09:41
                  ufffffff
                  na szczęście NIE!
                  ani to piękne ani rozwijające a juz na pewno nie zabawne.
                  za bardzo naciągane.ale rozumiem rozkwit zainteresowania w usa.
                  tam każdy przynajmniej raz siedziałem w areszcie!( to poprzez reminiscenjce)

za to na PULSIE zaczął sie wczoraj, o wiele ciekawszy moim zdaniem, serial
                  SYDNEYa LUMETa
                  "adwokaci z ul.Setnej"
                • anmanika Re: Podobalo sie?? NIE 29.01.07, 09:43
                  Niesamowity ten aktor głowny, cały czas jechał na jednej minie, taki Buster
                  Keaton, tylko Keatonowa mina miała swój ciężar gatunkowy. Ja to chyba jestem
                  sfelerowana bo żaden serial hamerykański mnie nie wciąga a usilnie próbuję.
                • forumowicz_pospolity Re: Podobalo sie?? NIE 29.01.07, 18:49
                  kch75 napisała:

> .. dubbing mi przeszkadzal strasznie wiec sobie darowalam..juz widzialam...z
                  > napisami przynajmniej slychac glosy,muzyke , a tu jakos tak ten czytajacy mi
                  > nie lezal :(
                  >

tez zwróciłem na niego uwage na koncu
                  gosciowi nozycami palucha obcinają, film sie urywa, człowiek jeszcze w lekkim
                  szoku a ten jedzie drewnianym głosem "czytał Zdzisław Brzeczyszczykiewicz":)
                  no w ogóle go to nie ruszyło;))

co do serialu to jak dla mnie dobre rzemiosło ale nic ponadto
                  sporo klisz, tego numeru z tatuażem to w ogóle nie złapałem
                  za tydzien se lukne chyba ze bedzie kolizja z czyms ciekawszym

relacja z tą lekarką w miare interesująca, ciekawi mnie jak to sie rozwinie:)

swoją drogą to jest patent na dłuuugi serial, gościu ucieka z pierdla
                  rozkładając więzienie na części, śrubka po srubce:))
    • jj_krewetka Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 10:35

nie wiem jeszcze co myśleć, nie za bardzo mogłem się skupić, bo miałem w domu
      za dużo ludzi. na razie mnie nie wciągło, ale nie skreślam jeszcze. Ubawiła
      mnie ta pierwsza prezentacja wytatuowanej mapy. Faceta obracają dookoła , a ten
      pokazuje jakieś ecie-pecie na plerach i klacie, dopiero jak komputerowo
      dorysowali kontury mozna było zrozumieć, że to mapa, ale czy ten brat, który
      był odbiorcą tego pokazu zobaczył to samo co my ? Prędzej pomyślał, że mu bejbi-
      brader sfiksował.
      Życie w ameryckim więźniu - standardzik widziany juz w dziesiątkach filmów:
      czarni osobno, jest ktoś kto za kasę może wszystko załatwic, jakaś poniewierana
      ciota, ktoś od czasu do czasu dostaje nóż w plery, ktos komuś kaszę na stołóce
      wywali, klawisze przy bójkach odwracają głowy i wbiegają dopiero po fakcie.
      • drzejms-buond Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 12:35
        jest jeszcze JEDEN zasadniczy błąd w scenariuszu.
        odbiorca powinien chcieć się identyfikowac z głównym bohaterem.
        jeśli staraja się gościa wrobić , to on DLA MNIE powinien byc kryształowy
        a nie jest- bo przecież chciał zabić goscia innego.
        wobec powyższego twierdzę:
        niechaj gnije wewtym więźniu!!!!!!!!!!

juz widze brata, który poświęca swoje życie i ciało (tatuaż) by wleźć w piekło
        na ratunek..akurat...
        a w ogóle to czemu trafił do tego samego więzienia?
        :-/
        uciekną i co? będą żyć w Kanadzie długo i szczęśliwie?
        • mozambique Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 13:03
          ten prizoner to strrrasznie skupiony był przez kazda minute tego filmu

czy on moze zatwardzenie ma ? przez cały serial ?

i na co mu ta śrubka ? bo na razie rozkrcił jedną strone jednej ławki ?
          przez nastepen 2 odcinku bedzie rozkrecał druga stronę ?
          • drzejms-buond Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 13:10
            i po co on sobie kazał wytatuować nazwę śrubki skoro wiedział gdzie jest?
            mnie to się MITOLOGIA przypomina
            labirynty, ariadny i inne nici...
            • jj_krewetka Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 13:23

no wlaśnie labirynty, co ten gar taki skomplikowany jest niczym hitlerowskie
              podziemia w Walimiu ? Kto i po co budował więzienie z niezmierzonymi
              labiryntami pod spodem ?
              • mozambique Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 13:25
                a moze on szykuje czarcią zapadkę ?
              • mameluch Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 13:51
                jj_krewetka napisał:

>
                > hitlerowskie podziemia w Walimiu

:)))
          • scoutek Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 13:22
            mozambique napisała:

> ten prizoner to strrrasznie skupiony był przez kazda minute tego filmu
            >
            > czy on moze zatwardzenie ma ? przez cały serial ?
            >
            > i na co mu ta śrubka ? bo na razie rozkrcił jedną strone jednej ławki ?
            > przez nastepen 2 odcinku bedzie rozkrecał druga stronę ?

nieee
            rozkrecil juz sedes
            • mozambique Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 13:28
              skoro ma zatwardzenie to na plaster mu sedes !
              • scoutek Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 13:53
                mozambique napisała:

> skoro ma zatwardzenie to na plaster mu sedes !

tam jest wejscie do Walimia?
                ;)))
                • jj_krewetka Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 14:23
                  i Bursztynowa Komnata !
                • drzejms-buond Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 14:27
                  a widzieliście UCIEKAJACE KURCZAKI????
                  :-D))))))
                  tam to był PLAN!

www.youtube.com/watch?v=hHlCHaOkxZA
                  • anmanika Re: Nie ma już co czekać - "Prison Break" na Pols 29.01.07, 14:37
                    To był film!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka