Dodaj do ulubionych

Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D

10.02.07, 20:43

Obserwuj wątek
    • bad_habit Re: Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D 10.02.07, 21:35
      można wpaść w trans, auaaa
      • nekroskop88 Re: Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D 10.02.07, 21:43
        nie znam tego ;)
        czyje to i jaki rodzaj muzyki?
        • 30_seconds_to_mars Re: Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D 10.02.07, 22:00
          Klint Mansell:)
          • hrothulf Kronos Quartett i Clint Mansell 13.02.07, 19:28
            ze wskazaniem na Kronos Quartett, bo to oni skomponowali ten zaraźliwy motyw
            przewodni. Polecam też ścieżkę do "Pi" (bardziej w stylu Mansella, a więc
            bardziej elektronicznie i udziałem różnych wykonawców typu Primal Scream)
            • bad_habit Re: Kronos Quartett i Clint Mansell 13.02.07, 19:58
              a oglądałeś może film Aronofskiego "Żródło" ???Co sądzisz na temat tego filmu???Czy warto go obejrzeć???
              P.S. Muzyka do "Requiem..." jest wyjątkowa...nie spodziewałam się takiego efektu:-)
              • hrothulf Nie oglądałem "Źródła" 13.02.07, 20:25
                nawet nie wiedziałem, że jest taki film. "Pi" warto obejrzeć. Oglądałem też
                film ze scenariuszem Aronofskiego dziejący się naokręcie, ale słaby był.

Jeśli podoba ci się nastrój muzyki "Requiem..." to polecam takich wykonawców
                jak Stina Nordenstam albo Sigur Ros (ale to bardziej rockowe), Mum albo Barbara
                Morgenstern. Z nieco lżejszych Flunk (nowy) i pierwsze Royksopp. No i Mansella
                i Kronos Quartett oraz wykonawcę zwącego się Pole
                • hrothulf I jeszcze zespół Cocorosie 13.02.07, 20:27
                  ten to zakręcony, nastrojowy i niesamotiwy jest. Oglądałem na malcie i
                  zaraziłem się
                • bad_habit Re: Nie oglądałem "Źródła" 13.02.07, 21:03
                  jest, jest, to najnowsze dzieło Aronofskiego z 2006 roku:-)
                  Dzięki wielkie, poszukam jutro na myspace.com tych wykonawców:-)
                • bad_habit Re: Nie oglądałem "Źródła" 13.02.07, 21:08
                  pewnie masz na myśli film: Cisnienie(Below) z 2002 roku:)
                  • hrothulf Tak. lipa, ale fajnie mi się oglądało 13.02.07, 21:33
                    pierwsza płyta Goldfrapp jest trochę w nastroju "Reqiem..." choć bardziej w
                    stylu starej muzyki z Jamesa Bonda. Generalnie z muzyką do "Requiem" jest tak:
                    fragmenty smyczkowe gra Kronos Quartett a elektroniczne Mansell. Wększość
                    skomponował Mansell, choć ten najważniejszy motyw KQ a Mansell tylko wspierał.
                    Ciekawa wersja głównego motywu na płycie "Bunkka" Paula Oakenfolda. Napisz, czy
                    coś z tego, co podrzuciłem, trafiło do Ciebie, to będę wiedział, co jeszcze
                    podpowiedzieć. pozdrawiam
                    • bad_habit Re: Tak. lipa, ale fajnie mi się oglądało 13.02.07, 21:39
                      Właśnie znalazłam płytę Rigur Rosa "Takk" z 2005 roku...:-)
                      Zaraz przeszukam pozostałych.

Pozdrowionka!
                      • hrothulf Zajrzyj do poczty 14.02.07, 21:23
    • annabl Re: Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D 10.02.07, 22:35
      oj
      • bad_habit Re: Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D 10.02.07, 22:36
        ????nie lubisz takich filmów???
        • annabl Re: Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D 11.02.07, 20:19
          ciężki film i równie ciężka muzyka. nie to że nie lubię. lubię bardzo. po prostu
          trzeba uważać z tym.
    • koczisss Re: Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D 11.02.07, 11:02
      Mam już iść na policję>?
      Ładnie to tak ściągać i nie płacić?
      • nekroskop88 Re: Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D 11.02.07, 11:15
        Bardzo ładnie jest :-)
      • bad_habit Re: Requiem for a dream-music sobie ściągnelam:D 11.02.07, 12:03
        Koczisss, ja rozumiem, że możesz mieć do mnie o coś żal, ale może nie okazuj tego tak publicznie, hmm???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka