13.04.07, 17:21
mam pytanie odnośnie stażu z urzędu pracy , a pewnie nie jeddna z Was ma w tej kwestii jakieś doświadczenia :) a więc, chodzi mi o to, że mam już wszystko załatwione, sama znalazłam miejsce, podpisane są między miejscem pracy a UP wszystkie umowy , teraz ( za tydzien) mam się zgłosić po skierowanie na badania lekarskie i powiedzcie mi proszę czy jest jakieś ograniczenie czasowe w którym mam rozpocząć staż czy też mogę uzgodnić to dowolnie z zakładem pracy ( zakład pracy nie określił terminu w umowie, to wiem na pewno) czy też są jakieś ograniczenia czasowe, słyszałam że 7 dni od czasu wystawienia skierowania, czy to prawda??
Obserwuj wątek
    • sanyu Re: staż 13.04.07, 17:29
      a w urzedzie pracy Ci tego nie powiedzieli? bo mnie o ile pamietam o wszystkim
      informowali. lepiej na te badania idz jak najszybciej bo moze byc kolejka.
      • katka_83 Re: staż 13.04.07, 17:49
        no własnie problem w tym że nie mogę iśc dopóki nie dadzą mi papierka a ten dostanę za tydień :) a odnośnie ropoczęcia stażu to pani kadrowa w firmie gdzie mam mieć staż powiedziała że jest 7 dni na rozpoczęcie od dnia wystawienia tego ostatecznego papierka a pani w PUPie powiedziała ze to jest kwestia dogadania się z pracodawcą.

A Tobie termin narzucili czy sama z kimś uzgodniłaś ??
        • sanyu Re: staż 13.04.07, 18:46
          mi tam wszystko powiedzieli, kiedy gdzie isc, ale to juz bylo na tyle dawno że
          nie pamietam szczegółów, wiem tylko że sie śpieszyłam z badaniami bo bez nich
          nie mogłam zacząć stażu.
    • mroofka2 Re: staż 13.04.07, 21:50
      też tak kcem;))
    • olianka Re: staż 13.04.07, 22:25
      ja miałam narzucony termin; wszystko załatwiałam w trzy dni - urząd pracy,
      badania i zaświadczenie o niekaralności (miałam staż w specyficznym miejscu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka