Dodaj do ulubionych

vidi przed chwilą

23.06.07, 23:28
film.onet.pl/13684,,Wojownik,film.html
Grubo grubo
wiem, dlaczego wolę brydża...
Obserwuj wątek
    • paolo630 Re: vidi przed chwilą 28.06.07, 01:19
      potrzebny na dvd lub vhs preferowany legalny!!!!
      • 3promile Re: vidi przed chwilą 28.06.07, 08:10
        Powtórki:

HBO:
        sobota
        2007-06-23 22:00
        środa
        2007-06-27 21:40
        HBO2:
        piątek
        2007-06-29 22:35

Pytanie mnie o legalną kopię traktuję jako żart ;)
    • staua wczoraj 28.06.07, 16:32
      obejrzalam "Happiness". Niezle dialogi, generalnie dobry film, choc stezenie
      ekstremow tez niezle. Moja inauguracja filmow Solondza, po dlugim oczekiwaniu -
      w weekend obejrze wreszcie "Palindromy".
      • kubissimo Re: wczoraj 28.06.07, 21:04
        "Happiness" uwielbiam. obowiazkowo ogladam przynajmniej raz w roku
        "Palindormy" sa filmem bardzo ciekawym, ale wedlug mnie nie do konca udanym.
        Bardzo jestem ciekaw Twojego zdania
        • staua Re: wczoraj 29.06.07, 19:16
          Jutro bede miala, wiec obejrze jutro lub pojutrze i od razu cos napisze!
        • staua Palindromy 02.07.07, 15:43
          Chcialam wczoraj napisac o "Palindromach", ale moj provider mial "problem" z
          Internetem w calym Massachusetts (?).
          No, to dzisiaj.

Film jest dla mnie zagadka - na pewno nie do konca go zrozumialam (albo nawet a
          minimalnym stopniu; czuje sie gorzej niz po pierwszym obejrzeniu "Mulholland
          Drive"). "Happiness" jest duzo jasniejszy, zabawniejszy i ma rewelacyjne
          zakonczenie. "Palindromy" mecza mnie od wczoraj z kilku wzgledow:
          1. Znaczenie tytulu - bo imiona, to za latwe, no dobra, Aviva, Bob... Czy moze
          chodzic o to, ze zawsze wracamy do punktu wyjscia? (wydaje mi sie, ze kluczowy
          jest monolog rzekomego "pedofila" na imprezie pod koniec filmu;
          2. Calosc jest duzo mniej prawdopodobna, rzeczywista, niz wydarzenia
          w "Happiness" - caly czas wydawalo mi sie, ze w pewnym momencie okaze sie, ze
          to czyjs sen.
          3. Ciagla wymiana dziewczynek, czy to mialo nadac uniwersalna wymowe? Bo jakos
          w pewnym momencie zaczelo mi sie wydawac, ze rezyser postanowil wykorzystac jak
          najwiecej kandydatek z castingu. Myslalam, ze to mpglby byc palindrom, gdyby
          byly w odpowiedniej kolejnosci, ale nie.
          4. Wbrew pozorom przerazily mnie najbardziej sceny w
          chrzescijanskiej "rodzinie" (chociaz mamusia Avivy tez byla tak wkurzajaca, ze
          mialam zamiar wylaczyc telewizor i w pewnym momencie i tak przerwalam ogladanie
          na pol dnia, bo nie moglam zniesc tego filmu).
    • paolo630 Szrek Trzeci... 29.06.07, 23:13
      ...trzyma poziom, wsadzony patosik amerykański nie zatruwa miodowej imprezki
      familijnej, odnotowuję pojawienie się Krzysztofa Materny i generalnie się
      dobrze z rodzinką bawiliśmy.
    • staua Re: vidi przed chwilą 07.07.07, 05:21
      Widze, ze litosciwie moje glupawe wynurzenia nt. "Palindromow" nie zostaly skomentowane. Dla
      rownowagi obejrzalam sobie wczoraj emocjonalnie naladowanego "Ksiecia Przyplywow" (Barbra
      Streisand jednak jest dobra aktorka) i przypomnialam sobie ksiazke oraz to, ze mialam poczytac wiecej
      Conroya.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka