26.06.07, 12:41
Cześć dziewczyny.Napiszcie proszę o Waszych ulubionych
kafejkach/barach/restauracjach/cukierniach , które odwiedzacie w trakcie
lotów motocyklowych.Może powstanie mapka takich miejsc i śmigając po
Polsce ,będzie jasne ,gdzie się można zatrzymać i odpoczać w jakimś miłym
lokalu.
Obserwuj wątek
    • cruk Olsztyn i okolice Olsztynek 26.06.07, 13:05
      kiedys miejsce klimatyczne, teraz duuza jadlodajnia, z hotelikiem i niestety
      przerzucilo sie to na ceny, ale na placek po wegiersku nawet specjalnie tam
      jezdzimy, zeby zajechac, zjesc i wrocic do Wafki :-)

jest tez w Olsztynie stylizowana na statek?lodz? knajpka z dobrymi rybami i
      zupami, nie pomne nazwy..ale sprobuje sobie przypomniec..(nad woda sie
      znajduje), tam tez potrafilismy pojechac tylko na kolacje i wrocic :-)
      • cruk Re: Olsztyn i okolice OLSZTYNKA 26.06.07, 13:05
        przepraszam za blad - wegierska knajpa prowadzona przez Wegra jest przed
        Olsztynkiem
        • winnix Re: Olsztyn i okolice OLSZTYNKA 27.09.07, 16:32
          Super jest ta restauracja, byłam tam gdzieś półtora roku temu, ceny
          nie były jakieś kosmiczne. Pamiętam, że mój mężczyzna sobie zamówił
          zupę z dzika, coś koło 12zł kosztowała, a wystarczyło na dobre trzy
          porcje i było pycha :)
      • monique76 Lublin i placek po wegiersku.. 28.06.07, 21:42
        Witam pourlopowo!
        Cruk - czyzbym trafila na fanke placka po wegiersku?? Lepszego cuda, niz w
        Lublinie to nie jadlam:-) I z Wafki blizej niz do Olsztyna:) motel nazywa
        sie "Na skraju" albo "Na uboczu" :) jakos tak:) Ulica Skrajna, odchodzi od
        Warszawskiej.. Placek warto swojej ceny!! cudo po prostu:)
        • jdn1 107 km od Wawa- za Tomaszowem Maz. NALESNIKI ! 05.07.07, 14:31
          Zalew Sulejowski - Borki - knajpka CREPS - naleśnikarnia - ok. 200 rodzajów
          naleśników od mięsnych, przez słodkie do wegetariańskich - no i zwykła micha,
          piwko.
          Naleśnik taki na cały talerz przykryty kompozycją surówek kosztuje 10-12 zł i
          naprawdę wystarczy.Potem spokojnie można podjechać moto na ogólną plażę albo na
          dziką z mnóstwem oddzielnych zatoczek na przestrzeni kilku ładnych kilometrów i
          ją zasiedloć - starczy na 2-3 osoby albo tak około 10-15 albo na bezpieczne
          jedno z pól namiotowych za Borkami. Często tam jeździmy max do 20 lipca bo
          potem zalew zaczyna kwitnąć i róznie bywa ................ aaaa jest jeszcze
          spora zapora wodna
    • niuniulaa Dolnyśląsk 08.07.07, 12:48
      Ja polecam lokal Biker's Choice w Kletnie ( koło jaskini Niedźwiedziej). Trzeba
      jechać od Wrocławia w kierunku Czech, potem na Stronie Śląskie - w sumie około
      110km od Wrocławia. Jak narazie jest to jedyna knajpa (z mi znanych), w której
      parkuje sie moto w środku!!! a nie przed knajpą. Miejsc noclegowych w okolicy
      jest sporo a motocykl można zostawić bezpiecznie na noc i odebrać rano :-)
      Super miejsce na weekendowy wypad, atmosfera świetna, impreza do prawie białego
      do rana. Pozdrawiam przy okazji wszystkich, których tam poznałam.
      Drugim takim miejscem, które urzekło mnie swoim urokiem jest restauracja ( nie
      pamietam nazwy) w Zagórzu Śląskim. Restauracja mieści sie nad samą wodą, można
      siedzieć na pomoście. Jest tam tak pięknie, że aż dech zapiera... super cel na
      jednodniowy wypad, jedzonko pycha a ceny jeszcze znośne. Dziewczyny please
      opiszcie wiecej waszych ulubionych knajp.
      • luk-kasia Re: Dolnyśląsk 27.09.07, 13:55
        Biker's Choice - tam jest super!!! Potwierdzam, potwierdzam...
        Polecam każdemu, a przy okazji można przejechać się do Złotego
        Stoku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka