Dodaj do ulubionych

plany na wakacje ;-)))

02.07.07, 11:27
no dziewczyny piszcie piszcie jak odpoczywacie w lato 2007
ja - generalnie wierna zimnemu Bałtykowi i takim klimatom ;-) - mam w tym
roku przeogromnego farta.. ciocia wygrała bon na wczasy na określoną sumkę
ale z racji wieku i chorób nie poleci, i oddała go komu? a no mi!!!
z Narzyczunym wybraliśy miejsce, w którym zrealizuję swoje wieloletnie
marzenie, a którego byłam pewna że nigdy nie będzie mi dane zrealizować -
popływam z delfinami!!! no i ponurkuję z maseczką i popodglądam rafy...
mmm... no normalnie już się rozmarzyłam.................
taka jestem przeszczęśliwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)))))))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • sanyu Re: plany na wakacje ;-))) 02.07.07, 11:29
      oj ja nie mam planów :( brak towarzystwa, lepiej by było iść do nowej pracy niż
      się wakacjować :-)
      marzy mi się Grecja....albo Cypr...
    • marjory_m Re: plany na wakacje ;-))) 02.07.07, 16:12
      a ja pozdrawiam z Dublina w ktorym jestem od wczoraj, w odwiedzinach u siostry.
      nie bede tu pracowac, za 2 tygodnie wracam do domu. Planowalam podszkolic
      angielski ale 1. Irlandczycy mowia STRAAAAASZNIE, nic a nic nie rozumiem :) no i
      2. gdzie nie spojrzec, wszedzie slychac polskie bluznienie, wiec prawie jak w
      domu. W ogole na lottnisku zaliczylam chyba wszystkie problemy jakie moga
      spotkac pasazera, ot taki chrzest bojowy :)
      A jak wroce do polski to chyba pojade na dni kilka do przyjaciol w Beskidy, w
      koncu za rok bede ich swiadkiem, trzeba sie zaczac przyzwyczajac (aaaa bede
      musiala kupic kiecke jakas... :/ )
      A tych delfinow to zazdoszcze jak niewiemco :)

pozdrawiam panie goraco z kraju wiecznej mzawki :|
    • beduinka Re: plany na wakacje ;-))) 02.07.07, 19:23
      ja jeszcze się nie obroniłam, więc przez najbliższe dwa tygodnie jestem
      przyszpilona w W-wie

w międzyczasie dostanę odpowiedz czy zostałam przyjęta na obóz młodzieżowy do
      Iraku... jeśli tak to kupuję bilet lotniczy do Turcji i dalej lądem sobie jadę

jeśli nie - to pojadę sobie gdzieś po obronie na jakieś last minute odpocząć...
      jeśli mi się tam spodoba, to zostanę może na trochę dłużej... jeśli nie, to
      wrócę tu, by wyskoczyć na obóz dla dzieci palestyńskich w Danii i pomóc tam
      jako wolontariuszka

a potem od 15 września rozpoczyna się moje stypendium naukowe w Wiedniu, więc
      przydałoby się za 2-3 dni wcześniej w Austrii pojawić
      • maryshaa Re: plany na wakacje ;-))) 04.07.07, 11:01
        Ale Ci zazdroszczę tego Wiednia!! Kocham to miasto! Byłam już dwa razy i
        planuję tam jeździć do upadłego!!! Piękne, urocze, z klimatem, CUDOOOO!!!
    • sumire Re: plany na wakacje ;-))) 03.07.07, 12:58
      ja właśnie przyleciałam z wakacji - dziś w nocy.
      lato w mieście mi się szykuje, z krótkimi wyskokami w góry, a we wrześniu coś, do czego już ogromnie tęsknię, czyli parawakacje :)
      • andzia9641 Re: plany na wakacje ;-))) 03.07.07, 22:06
        a ja niestety urlop wykorzystałam na sesję i lipa wakacji w tym roku nie
        będzie:/ mój misiek zresztą też by wolnego nie dostał bo ma taką pracę, że
        akurat pełnia sezonu:( no cóż pozostało nam czekać na następne lato:) odbijemy
        sobie;D
    • more.words Re: plany na wakacje ;-))) 03.07.07, 22:12
      najpierw z siostrą - niedługo - jadę do Kołobrzegu - SF i te sprawy
      a później ... z grupą znajomych do domku na mazurach ;)
      we wrześniu toruń, warszawa, poznań < po znajomych> i takie tam ;)

poza tym - nauka na egzamin wrześniowy
    • ebi3 Re: plany na wakacje ;-))) 04.07.07, 10:57
      Jezioro Nieslysz w woj. lubuskim:) Piekne lasy, grzyby,leśne sciezki i
      zakamarki, cisza, czysciutka woda po prostu raj!!!
      • guapisima A co tam - dam ujscie swojej radosci... 04.07.07, 23:49
        ... bo ostatnio to nic dobrego sie u mnie nie dzialo, a weekendy (a nie jak to
        w przypadku wiekszosci ludzi - dni pracujace) wywolywaly ataki paniki ze
        wzgledu na brak planow...

A tu - w sierpniu przyjezdza kolezanka i spedzamy tydzien na Costa del Sol, a
        do tego wlasicicel mieszkania, ktore wynajmuje oddal do dyspozycji mnie i
        wspollokatorce swoje mieszkanie w Marbelli na caly lipiec!!! Skorzystamy
        maximum 2 razy, ale liczy sie gest... Oj, ciekawe czy miejsce az tak "pijo"
        (powiedzmy snobistyczne), jak mowia... Z pewnoscia bedzie na co popatrzec...

A z innych wakacyjnych planow - w piatek jade na tydzien do Polski:-) Spotkam
        dawno niewidzianych znajomych i caaaaaaaaaala rodzinke (slub kuzyna) i... juz
        sie nie moge doczekac - hiszpanskie wybrzeze sie nie umywa ;-)
        • frrancuzeczka Re: A co tam - dam ujscie swojej radosci... 11.07.07, 23:35
          Turcja w sierpniu już zaklepana, a we wrześniu może polskie góry.
          Już się nie mogę doczekac :)
          • sumire Re: A co tam - dam ujscie swojej radosci... 11.07.07, 23:44
            o! gdzie w Turcji?
            • frrancuzeczka Turcja 12.07.07, 11:50
              Miejscowość nazywa się Fethiye, Riwiera Egejska, hotel na plaży i podobno raj na
              ziemi :)
              • sumire Re: Turcja 12.07.07, 12:18
                ooo, popieram gorąco. wybrzeże Egejskie to przepiękne okolice. ja byłam w
                ubiegłym roku w Oludeniz, czyli całkiem nieopodal - i muszę tam wrócić
                koniecznie :) Dalyan też jest super (tzn. dla mnie, bo ja nie trawię kombinatów
                turystycznych, a tam są takie fajne rozlewiska i pływa się między szuwarami
                łodzią na plażę...). naprawdę cudnie tam.
                i nie byłabym sobą, gdybym tego nie napisała - będziesz bardzo blisko, więc
                spróbuj tego:
                www.medisun.nl/Content/Sites/Medisun/images/Turkije/Fethiye/Fethiye/fet2.jpg
                taaak, taak, wiem... ;)
                • frrancuzeczka Re: Turcja 12.07.07, 12:31
                  hehe, słyszałam już o tych atrakcjach :D
                  Nie wiem czy ja się skuszę, ale mój towarzysz podróży już się napalił ;) Czy
                  udało ci się coś zwiedzić? My planujemy kupić wycieczkę Efez i Pammukale.
                  • sumire Re: Turcja 12.07.07, 12:40
                    skuś się też. wrażenia są obłędne, widoki tym bardziej, a u nas tandemowe loty
                    trwają trzy razy krócej... a zresztą jak zobaczysz paru instruktorów, to się
                    pewnie sama skusisz ;))
                    w Pamukkale byłam parę lat temu i nie wiem, jak tam teraz wygląda, bo oni
                    nieustannie zamykają/otwierają jakieś tarasy (one się strasznie niszczą przez
                    to deptanie). wtedy była wytyczona taka dość wąska ścieżka. następnym razem
                    chciałabym jeszcze do Kapadocji, ale to z Turcji Egejskiej jest uch,
                    daleeeko...
                    • frrancuzeczka Re: Turcja 12.07.07, 12:50
                      :) Właśnie nie wiem na które wycieczki się zdecydować, jest jeszcze rejs 19
                      wysp, bardzo blisko jest też do Rodos i można tam popłynąć, tylko, że wtedy
                      trzeba dwa razy kupować turecką wizę :/ W planach mamy też wynajęcie samochodu i
                      pozwiedzanie czegoś na własną rękę, ale najpierw trzeba obadać jak Turcy jeżdżą,
                      bo w razie czego zawsze winny jest turysta- już z założenia ;)
    • mad_die Francja 12.07.07, 10:35
      A konkretnie Bretania - Asterix i Obelix, gallowie i te sprawy :D Na tydzień, do B&B :)
    • 77misia1 Re: plany na wakacje ;-))) 17.07.07, 09:50
      praca,praca,praca,gory,praca,Praga,praca...
    • mineralna.woda Egipt 22.07.07, 13:07
      A my już wróciliśmy z naszego ukochanego Egiptu. Ale ciężko wrócić do
      rzeczywistości buuuu
      W planach Zakopane w sierpniu :D
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka