Dodaj do ulubionych

Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) -> PŁOCK

09.07.07, 22:00
Po warszawskim spotkaniu pojawilo sie kilka chetnych osob chcacych poznac
inny odcien Mazowsza, a mianowicie moje rodzime strony :) Pomyslalam wiec, ze
mozna zorganizowac takie inter-spotkanie trzech wojewodztw, tudziez trzech
miast, bo wlasciwie Płock/Gostynin jest oddalony od tych miejsc o +/- 100km.

Nie martwcie sie, zapewnie atrkacje turystyczne :) Ktos wspominal o muzeum
secesji - bardzo fajne miejsce, z klimatem. Na pewno warto odwiedzic, ale
jesli chetnych nie bedzie, to jest mnostwo innych miejscowek. Zamki, palace,
malownicze trasy, smaczne jedzonko.

Termin - chyba najlepiej weekend. Ktory - do wyboru :) Myslalam o nastepnym
lub za 3 tygodnie.

To co Wy na to?
Sa jakies/jacys chetni? :)

Aha, tak sie zastanawiam czy robimy tylko babskie smiganie (hehe, fajnie to
brzmi), czy zasilamy nasze szerego plcia przeciwna? Bo jesli ta druga opcja,
to moze stolica chce przygarnac pod swe skrzydla kilku braciszkow z BS
wyrazajacych chec odwiedzenia ponownie moich rejonow? Tylko wtedy najnizsza
przelotowa to 100-120 km/h.
Obserwuj wątek
    • pszczola35 Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 09.07.07, 23:14
      Swietnie, szkoda że jeszcze nie mogę śmigać:(((
      • josss Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 10.07.07, 01:09
        Agus, do zlego namiawiac nie bede (zeby wmieszac sie w tlum, bo kolumny
        kobietek nikt nie bedzie kontrolowac, a nawet jak bedzie, to urok osobisty
        wszystko zdziala), wiec co stoi na przeszkodzie, zeby sie zaplecakowac u kogos?
        Jesli szegoly zostana ustalone, to na pewno znajdzie sie jakis ochotnik do
        zabrania plecaka! :D Wiec zadnych wymowek, prosze sie uczyc bycia pasazerem! :D
        • termit16 Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 10.07.07, 12:25
          Jestem za przygarnięciem płci przeciwnej. Czy to wyprawa jednodniowa? O które
          weekendy chodzi?
    • hlm Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 11.07.07, 18:58
      ja sie pisze na to smiganko.
      tylko, cholerajasnapsiakrwia, niech pogoda zrobi sie nieco bardziej letnia
      zamiast poznojesienna.
      a to jednoniowe byloby czy dluzej?

:)

/marzena
      i virażka
      • josss Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 11.07.07, 21:53
        Myslalam o jednodniowym smiganiu & zwiedzaniu. A chcialbyscie dluzej?
        Ze stolicy jedzie sie tempem spacerowym 1,5h. Z Lodzi 1h, z Torunia ok. 1-
        1,5h ;)

Co do terminu proponuje nastepna sobote lub niedziele, ale jestem otwarta na
        propozycje.
    • motograss Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 11.07.07, 22:17
      Qrna,no!!! W ten weekend zlot w Inie (daleko jak cholera;))), aczkolwiek jak
      pogoda będzie, to też w sobotę do Ostródy wypad, cien1100 proponował, chociaż
      jeszcze bezczelnie nie odpisałam...za tydzień BMW VC ma 30-lecie, więc siedzimy
      w torontowie i najwyżej rajdowo wypadamy (i zapraszam), a koniec lipca to
      prawdopodobnie Twierdza Boyen...No to kiedy, KIEDY?!:(
      • malagocha79 Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 12.07.07, 00:22

Motograss, bezczelnie to odwołali zlot w Ostródzie, niestety , ale dla tych co
        się tam wybierają jest ponoć ognisko w Piławkach. My, niestety, nie wybieramy
        się tegoż roku do Twierdzy, tym razem morze...
        • josss Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 13.07.07, 07:43
          Dziewczyny, jesli termin nie pasuje, to czekam na propozycje innego :D

Nic tez nie stoi na przeszkodzie by ustalic inne miejsce spotkania, chociaz
          jesli tak, to nowy watek by sie przydal.

Pozdrowka!
          • hlm Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 17.07.07, 02:07
            podczas dzisiejszego spotkania na szczycie [czyli na ul.Białostockiej;)] z
            termit16 zgodzilysmy sie jednoglosnie, ze ta wyprawa to super pomysl.
            podnosze watek.

posumowujac propozycje:
            - na zaproszenie Josss - Plock i okolice
            - rzut beretem dla warszawiakow, toruniakow, lodzian i wszystkich chetnych z
            innych miast tez
            - wyprawa jednodniowa turystyczno-byc-moze-kulturalna [w Plocku swietne muzeum]
            - wstepna deklaracja: termit16 z chlopem, ja z chlopem, ewa chyba sama, czyli
            juz 5 moto z wawki jest.
            - proponowany termin - 21. lipca [niedziela]
            [pogoda zamowiona! ;)]

kto jeszcze chetny?
            Josss oczywyscie pozostaje kierownikiem wycieczki. KaOwcem znaczy sie ;)

/marzena
            i virazka

• termit16 Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 17.07.07, 16:59
              No właśnie, kto jeszcze chętny?
            • josss Termin i inne ustalenia 17.07.07, 18:11
              Dziewczyny, jak najbardziej podtrzymuje propozycje :)

Co do terminu, to 21 lipca to SOBOTA a nie niedziela :D
              A wiec jaki dzien? Mi osobiscie pasuje bardziej sobota, ale rozumiem, ze macie
              prace, wiec... niech bedzie niedziela. Bo niedziele chcecie, tak? ;)

Dziewczyny, kto jeszcze sie pisze? :) Mysle, ze zbiorke zaplanujemy w Plocku w
              jakims strategicznym miejscu, np. przy McD lub gdzies nad Wisla. O ktorej?
              Mysle, ze w granicach 11/12. Prosze o potwierdznenie, co Wam lepiej pasuje.
              • josss Re: Termin i inne ustalenia 17.07.07, 18:12
                kurcze, same "mysle" i "mysle" ;) cos ten upal zaburza moja percepcje ;)
                • hlm Re: Termin i inne ustalenia 17.07.07, 18:52
                  chodzilo o niedziele!
                  to ten cholerny kalendarz, ktory niedziele ma tam, gdzie inne normalne
                  kalendarze juz poniedzialek :|
                  czyli chodzi o 22go lipca. [SWIETO CZEKOLADY!!! ;D]

spotkanie w Płocku to dobry pomysl.

a to że myślisz kobieto, to tylko Ci się chwali.
                  ja przy tej pogodzie NIE mysle.

;)
                  /marzena
                  i virażka
    • jadwisia Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 18.07.07, 15:56
      Chetnie wybralabym sie ale na razie jestem na kursie....no i niestety ani
      jeszcze nie mam motocykla ani umiejętnosci :(((
      gdyby ktos chetny znalazl sie zabrac mnie jako dodatkowe obciazenie, byloby
      super!!!
      • termit16 Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 20.07.07, 10:02
        Co z tym wyjazdem? Są jeszcze chętne/ni?
        • monique76 Re: Propozycja: Śmiganko (Wawa, Łódź, Toruń) - 20.07.07, 11:12
          Ja bym miala wielka ochote.. Ale weekendy to jedyny czas w wakacje kiedy widze
          swoje dziecko.. No i bąbel wygrywa z motocyklem:-)
          Miłego śmigania!!
    • josss Konkrety. Prosze o szybkie decyzje! 20.07.07, 14:03
      Cos nie za duzo nas sie zebralo, ale jesli chodzi o konkrety, to:

- spotykamy sie o godz. 12.00 nad Wisla (jedziecie z Wawy na Kutno/Lodz i tuz
      przed wjazdem na jedyny dzialajacy most skrecacie w prawo i potem zaraz w lewo
      i zjezdzacie na sam dol nad Wisle. Jadac od strony Lodzi / Wloclawka,
      przejezdzacie most i tuz jak sie most konczy skrecacie w lewo i potem od razu w
      prawo na sam dol). Meeting point: parking przed zielonym namiotem :)

- zapraszam w nastepnej kolejnosci na program rekreacyjny do wyboru :

1. Smigamy ladna trasa przez Dobrzyn do Wloclawka, mozemy wpasc do Ciechocinka
      i wrocic druga strona przez Duninow (tam mozna zrobic przystanek na rybke) do
      Plocka. Trasa bez Ciechocinka to ok. 100km. (z Ciech ok. 170km)

2. Zatrzymujemy sie na troche w Plocku. Moze byc kawka na ryneczku lub w
      restauracyjcwe w wiokiem na Wisle, muzeum sececji, spacerek po rynku, Orlen ;)
      Potem lecimy sobie na rybke do Duninowe lub jakies inne jedzonko do Lucienia.
      Stamtad zapraszam do mojego Gostynina - podejscie pod zamek, rundka po
      ryneczku, mozna tez pojechac do zamku w Oporowie (od Gostynina to ok. 25km) a
      nastepnie ruszamy przez Lack do Plocka i sie rozstajemy. (ok. 60km, z Oporowem
      o 45-50km wiecej)

3. Spotykamy sie nad Wisla i lecimy do Arkadii - fajnego parku obok Lowicza, a
      nastepnie ogladamy pałac i park w Nieborowie (www.nieborow.art.pl ; ok.
      100km od Plocka). Zwiedzamy, jemy cos i stamtad ekpia warszawska moze smignac
      sobie do stolicy przez Sochaczew. Mozemy tez wrocic przez Zychlin, Gabin do
      Plocka.

- Rozstajemy sie po kilku godzinkach.

Prosze o potwierdzanie kto bedzie, bo jak sie okaze, ze wszyscy sie rozmyslili,
      to przekladamy to na inny termin. Ale licze na to, ze jednak pare duszyczek sie
      skusi. Torun nie moze, ale Lodz to czemu sie nie odzywa??
      • josss Re: Konkrety. Prosze o szybkie decyzje! 20.07.07, 14:09
        Kilka linkow:

Oporow: www.zamekoporow.pl
        Nowy Duninow: nowyduninow.info.pl/index.php
        Gostynin: www.gostynin.pl/
        Ciechocinek: pl.wikipedia.org/wiki/Ciechocinek ;)
        Płock: www.ump.pl/

• hlm Re: Konkrety. Prosze o szybkie decyzje! 20.07.07, 22:47
        Kasia!
        jestem pod wrażeniem scenariuszy - super, że Ci się chciało dla ogółu pomyśleć.
        Rzeczywiście - tłumy się nie zapisały na wycieczkę, ale z rozmowy z termit16
        Mariolą wiem, że ona ze swoim mężczyzną była bardzo chętna. My również
        chcielibyśmy pojechać. Myślę, że 4 moto + Ty [i być nie tylko] to już całkiem
        sprawna grupa jest :)

Nam najbardziej się spodobała propozycja nr 2. Jedynkę zaliczyliśmy nie tak
        dawno temu a realizację 3 możemy zrobić wprost z Wawki. W 2 "zawiera się Płock i
        oczywiście Twój Gostynin :) A i kilometrów w sam raz.

Kontaktowałam się z Mariolą na tele, czekam na odzew z jej strony.

Jedyny znak zapytania jaki mamy to pogoda - ma padać... nie wiadomo czy lać czy
        tylko przelotnie przelatywać deszczem. Proponuję, żeby decyzję podjąć jutro, jak
        ICM zaktualizuje pogodę na niedzielę.

Co wy na to towarzyszki i towarzysze?

--
        /marzena
        i virażka
      • hlm Re: Konkrety. Prosze o szybkie decyzje! 21.07.07, 10:25
        Josss
        wysłałam wiadomość na pocztę
        ogólnie - jedziemy jeśli weather.icm.edu.pl/ nie powie, ze będzie ulewnie
        lalo. przelotne deszcze dopuszczamy ;)

A może ktoś z Was ma bardziej rzetelne źródło prognozy pogody - znajomy góral?
        babcia, której w kościach strzyka lub wręcz przeciwnie, no wiecie, takie
        bardziej sprawdzone sposoby niż numeryczna prognoza przygotowana przez uczonych
        UW ;)

--
        /marzena
        i virażka
        • josss Re: Konkrety. Prosze o szybkie decyzje! 21.07.07, 12:42
          Marzena, 5 moto to calkiem pokazna grupa pod wezwaniem ;)
          Ja podtrzymuje moja propozycje i sie dostosuje do wybranej przez Was opcji (jak
          rozumiem nr 2).

W takim razie czekam na decyzje o godz. 8 rano. Gdyby okazalo sie, ze rano pada
          a np. przestanie o 11, to mozemy sie umowic troche pozniej w Plocku. A jezeli
          bedzie lalo caly czas, to wiadomo...

Moj kom 607-255-888 (na wszelki wielki).

Zapraszam rowniez innych, ktorzy sie nie odzywali!
          Pozdrawiam,
          Kasia.
      • hlm JEDZIEMY! :) 10.15 W-wa ZOO, 12.00 Płock nad Wisłą 22.07.07, 08:40
        josss napisała:

> - spotykamy sie o godz. 12.00 nad Wisla (jedziecie z Wawy na Kutno/Lodz i tuz
        > przed wjazdem na jedyny dzialajacy most skrecacie w prawo i potem zaraz w lewo
        > i zjezdzacie na sam dol nad Wisle. Jadac od strony Lodzi / Wloclawka,
        > przejezdzacie most i tuz jak sie most konczy skrecacie w lewo i potem od razu w
        >
        > prawo na sam dol). Meeting point: parking przed zielonym namiotem :)
        >
        > 2. Zatrzymujemy sie na troche w Plocku. Moze byc kawka na ryneczku lub w
        > restauracyjcwe w wiokiem na Wisle, muzeum sececji, spacerek po rynku, Orlen ;)
        > Potem lecimy sobie na rybke do Duninowe lub jakies inne jedzonko do Lucienia.
        > Stamtad zapraszam do mojego Gostynina - podejscie pod zamek, rundka po
        > ryneczku, mozna tez pojechac do zamku w Oporowie (od Gostynina to ok. 25km) a
        > nastepnie ruszamy przez Lack do Plocka i sie rozstajemy. (ok. 60km, z Oporowem
        > o 45-50km wiecej)

LUDZISKA JEDZIEMY!!!
        podjelismy wlasnie decyzje, ze jedziemy.
        W wawie spotykamy sie o 10.15 na parkingu za ZOO na Wybrzeżu Kościuszkowskim
        [przed mostem Gdańskim]. W Płocku z Jos spotykamy się nad Wisłą, tuż za mostem o
        12tej.
        Plan mniej więcej jak w punkcie nr 2 wyżej. Ale nic wyryte w kamieniu.

Może ktoś się skusi i dołączy. Zapraszamy :)

--
        /marzena
        i virażka
    • josss After :D 22.07.07, 19:05
      Wlasnie sciagam z siebie ubrania i totalnie wszystko mam mokre ;)
      Deszcz nam umilal spotkanie przez wiekszosc czasu, ale przynajmniej bylo
      ciekawie ;) W koncu od czego sa przystanki autobusowe, jesli nie od schonienia
      swoich mokrych glow i wyciskania wody z rekawic ;)

Dziekuje wszystkim przybylym (Hlm + malzon, Termit + malzon, Qgel z BS,
      Grażynka z Maszewa/Plocka i Janusz z plecaczkiem)za naprawde mile spotkanie.
      Mimo niespodzianek podogowych zrealizowalismy wlasciwie caly program nr 2 :)
      Mam nadzieje, ze nie bedziecie mnie przeklinac, ze Was w taka pogode
      wyciagnelam i ze zadne chorobsko nie da o sobie znac. No i poprosze o
      FOTORELACJE! :)

A tak dla porzadku bylo nas w porywach do 8 moto (a byloby wiecej, gdyby nie
      pogoda), z czego 4 prowadzily dziewczyny :D
      • termit16 Re: After :D 22.07.07, 21:06
        My tez niedawno wróciliśmy do domu. Deszcz juz nas nie złapał. Myślałam, że już
        wszystko na mnie wyschło, ale okazało się, że skarpetki miałam jeszcze mokre.
        Josss w porywach było 9 osób. Wielkie dzięki dla Ciebie za zorganizowanie
        wspaniałej wycieczki, a uczestnikom za super atmosferę. Mimo przemoknięcia
        prawie do majtek, wszyscy mieli dobre humory. Rybka była wspaniała.
        • hlm Re: After :D 22.07.07, 22:20
          jakie tam "prawie do majtek"?
          majciochy byly mokre konkursowo! :D

serdeczne dzieki raz jeszcze! niech zaluja co nie byli.
          dla uzupelnienia dodam tylko, ze:
          - deszcz zaczal padac jak dojechalismy do Plocka.
          - wycieczka wokol zakladow Orlenu z widokiem na przepiekne blyskawice, bo burza
          byla, miala miedzyladowanie pod wielka wiata na petli autobusowej, bo spotkalo
          nas prawdziwe oberwanie chmury. jak juz sie nieco uspokoilo, po niektore
          motocylke wchodzilismy po kostki w wode.
          - podczas herbaty na rynku nie spodziewalismy sie ciagu dalszego ulewy, ktory
          nastapil podczas zwiedzania muzeum secesji - piekne eksponaty, oryginalne meble,
          przepiekne szklo, ciekawe malarstwo i rzezba, sympatyczna Pani bileterka ;)) -
          bardzo polecamy.
          - po czym, niecale 10 minut po ulewie wyszlo piekne slonce, niebo zrobilo sie
          niebieskie, Plock pokazal nam sie w calej krasie, ciuchy parowaly jak parowoz ;)
          - potem byla pyszna rybka, tankowanie i do domu. slonce swiecilo w plecy, droga
          pusta az milo:)

fotorelacja z wyprawy tu:)
          www.applepie.pl/zdjecia/plock_motocyklowo_220707/index.html

--
          /marzena
          i virażka
          • pszczola35 Re: After :D 22.07.07, 22:59
            Heh, Kobitki:-D:-D Moje gratulacje za organizację dla Kasi i dzielne
            uczestnictwo dla pozostałych:-D;-D Ależ piękne widoki!!! Jejku, będzie przy
            najbliższym spotkaniu jakaś opowieść, może zachęcająca do podejmowania takich
            wyzwań dla innych foremek?:-)

Pozdróweczka;-D, Aga
            • josss Re: After :D 22.07.07, 23:51
              Jeszcze raz dziekuje wszystkim za uczestnictwo :)

Agus, z checia podejme sie kolejnej organizacji. Teraz juz zadna burza czy
              deszcze nie sa mi straszne ;) Hehe, a ja nawet w plecaku mialam deszczowke, ale
              jak nagle oberwala sie chmura, a po kilku minutach znajezlismy ostatni suchy
              lad na przystanku, to juz nie bylo sensu nic zakladac, bo wszystko bylo
              mokre ;) Rada na przyszlosc: zakladac deszczowke zanim pojawi sie deszcz ;)

Marzena, super fotorelacja :) Szczegolnie ta wiata na petli i woda zbierajaca
              sie pod moto :D
      • monique76 Re: After :D 23.07.07, 08:37
        Ale mnie zżera zazdrość:) Róbcie dziewczyny prawo jazdy dopóki nie macie
        dzieci, bo później to mogą was ominąć takie fajne spotkania.. ;-)

Fotorelacja super! No i widać, że humory wszystkim uczestnikom dopisywały, mimo
        niesprzyjającej aury!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka