nianiaa 27.10.07, 10:40 ....a chciałabym sobie po prostu zyc ,a nie praca ,praca,praca....Kurde,ide na druga zmiane do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina501 Re: Nie mam wyboru... 27.10.07, 17:43 Nianiu,chociaż podobno "Bez pracy nie ma kołaczy", powiada przysłowie ,to jednak bracia Golcowie śpiewają: GDY ROBOTA CIĘ DOPADNIE TWOJA WOLNOŚĆ GDZIEŚ PRZEPADNIE A O WOLNOŚĆ PRZECIEŻ WALCZYŁ PRZODEK TWÓJ NIGDY TEGO BY NIE ROBIŁ GDYBY WIDZIAŁ W CO CIĘ WROBIŁ GDYBY WIDZIAŁ TĘ HARÓWĘ I TEN ZNÓJ O KAROSHI SAM SIĘ PROSI TEN CO ZBYTNIO KOCHA GROSIK I POD GROŹNYM OKIEM SZEFA SPĘDZA CZAS ŻYCIE PRZECIEŻ NIE JEST PO TO BY UWIJAĆ SIĘ Z ROBOTĄ ONA ZAWSZE ZNAJDZIE NAS KTO SIĘ CENI TEN SIĘ LENI CO DZIEŃ BYCZY SIĘ ZA TRZECH TO NIE PRAWDA ŻE W CZŁOWIEKU ROBOTNICZA PŁYNIE KREW CHOROWALI NA ROBOTĘ JEDEN SIERPEM DRUGI MŁOTEM MAJSTROWALI PRZEZ PÓŁ WIEKU NO I CO WCIĄŻ DOBROBYT BUDOWALI CIĄGLE NORMY PRZEKRACZALI ALE ŁAJBA SZŁA NA DNO OWSZEM WAŻNA JEST SAŁATA ALE MARNA TO ZAPŁATA ZA TE WSZYSTKIE BÓLE W KRZYŻU ORAZ GARB SZANUJ SPOKÓJ SZANUJ ZDROWIE JEDNO Z DRUGIM PO POŁOWIE TO NAJWIĘKSZY ŻYCIA SKARB KTO SIĘ CENI TEN SIĘ LENI . . . NIE MYŚL CHŁOPIE ŻE Z ROBOTY W BANKU BIORĄ SIĘ BANKNOTY BO NIE DŁUGO ZAMIAST FORSY UJRZYSZ PIACH DZIŚ ROBOTA NIE JEST W CENIE DZISIAJ LICZY SIĘ MYŚLENIE TO NAJLEPSZY W ŻYCIU FACH ODKRYJ W SOBIE NOWĄ CNOTĘ UCZULENIE NA ROBOTĘ BO NIE DOBRZE GDY NAD GRZBIETEM WISI BAT ŻYCIE TO NIE WŚCIEKŁA POLKA ANI MŁÓCKA ANI ORKA SŁUCHAJ PILNIE DOBRYCH RAD KTO SIĘ CENI TEN SIĘ LENI . . . PRZED OCZYMA MILION RAZY PRZELATUJĄ MI OBRAZY JAKBY FAJNIE BEZ ROBOTY MOGLO BYĆ CZASEM W DUCHU O TYM MARZĘ ALE PÓKI CO NA RAZIE MOGĘ O TYM TYKO ŚNIĆ KTO SIĘ CENI TEN SIĘ LENI . . . może jednak jakiś wybór jest. Bogaty mąż np. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Nie mam wyboru... 28.10.07, 01:28 Ja tez nie mam wyboru...ale to niewielka pociecha Dobrej nocy;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Też nie mam wyboru... 28.10.07, 09:08 ... a chciałbym sobie trochę popracować... kurde... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Też nie mam wyboru... 28.10.07, 16:01 Hehehe,nie jest źle,czasem ide z chęcią do pracy.Ale w sobote to miałam totalnego lenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Halinko:) 28.10.07, 16:03 Dopiero jak przeczytałam ten tekst ,to dotarło do mnie o czym Golce spiewały.Mieli duuuuużo racji:))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halinko:) 29.10.07, 08:22 Nianiu,oj mają duuuużo racji:) Życzę Ci, żebyś w zdrowiu doczekała emeryturki i leniuchowała sobie do woli bo to naprawdę cudowny stan jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halinko:) 29.10.07, 15:37 Nie dziękuje ,aczkolwiek mam nadzieję na ten stan cudowny ,jak mówisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik praca z wyboru 30.10.07, 22:47 lenistwo jest słodkie a cukier zabija hehehe OLDPRACUŚ Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Wszystko zależy 31.10.07, 09:15 ...od zawartości "cukru w cukrze" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Marysia kupi ten cukier :) 04.11.07, 19:11 w moich kranach już płynie woda:) ale remont trwa nadal i potrwa jeszcze... zatem rano do pracy a popołudniu na "budowę":) urszulka_pracownik_całodobowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Nie mamy wyboru... 07.11.07, 11:18 ee tam, nie ma musu ale śnieg był jakąs godzinę, może dwie Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Nie mamy wyboru... 08.11.07, 21:45 Wygląda na to, że rozpoczął się wyścig deszczu z białymi płatkami o pierwszeństwo na niebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Nie mamy wyboru... 09.11.07, 13:16 U mnie deszcz z niczym się nie wysciguje ,lejeeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma pogoda na huśtawce?:) 11.11.07, 16:30 rano było tak a teraz zimno, mokro i już ciemno... Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: pogoda na huśtawce?:) 13.11.07, 20:22 Na drogach tłoczno i ślisko,na poboczach niby biało ale nieco już zabrudzone. Zimno. Z nieba lecą świeże płateczki. Właśnie przyjechałam do domu, na szczęście beż stłuczki ale jutro rano może być jaaaazda. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Nie mam wyboru... 14.11.07, 09:03 To znaczy mam, niewielki. Mogę przyjśc do pracy pomiędzy siódmą a ósmą rano. Niby nic, a jednak daje poczucie swobody. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś