janchomicz 08.12.07, 12:13 I nie chodzi bynajmniej o wybieranie odzieży. Mam na myśli wybiórcze czytanie tekstów. Wybieramy tylko to co nam odpowiada i polemizujemy. Czy to nie jest manipulowanie? Czy to nie jest trollizm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jehonala Re: Wybiórczość 09.12.07, 01:30 Nie, to jest wybór tego, z czym polemizowanie nam odpowiada:) Odpowiedz Link Zgłoś
janchomicz Re: Wybiórczość 09.12.07, 09:31 jehonala napisała: > Nie, to jest wybór tego, z czym polemizowanie nam odpowiada:) Ale zdarza się, że wyrwanie z kontekstu wypacza sens wypowiedzi i dyskutujemy z czymś, czego autor nawet nie miał na myśli? Możemy się posunąć do insynuacji i wmawiać komuś na podstawie fragmentu tekstu. Przykład: Neguję stanowisko p. X, który powiedział, że reformy służby zdrowia są zbędne. Uważam, że są nieodzowne! Ktoś może to zmanipulować tak: janchomicz napisał: > ...reformy służby zdrowia są zbędne... Otóż nie panie Chomicz! Jest pan w błędzie, są nieodzowne! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
jehonala Re: Wybiórczość 09.12.07, 17:50 Hmmmm? Ktoś czegoś nie doczytał do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
janchomicz Re: Wybiórczość 10.12.07, 08:55 Doczytał doczytał, ale miał chęć zmanipulować.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jehonala Re: Wybiórczość 10.12.07, 20:53 Się pogubiłam w tych niedopowiedzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
janchomicz Re: Wybiórczość 10.12.07, 22:23 jehonala napisała: > Się pogubiłam w tych niedopowiedzeniach. Znajdziemy, spoko, kieruj się na moj głos, wołam: Jehonaaalaaaa.... Jehonaaaalaaaa... o, jesteś! A nie mówiłem? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
jehonala Re: Wybiórczość 11.12.07, 09:25 Trochę przygłucha jestem i zaspana ciągle jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
iguana1978 Re: Wybiórczość 11.12.07, 11:32 no i ja teraz czuje się zmanipulowana boś nie powiedział od poczatku co Ci lezy na wątrobie :PPP heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
janchomicz Re: Wybiórczość 11.12.07, 22:56 Chwila, jeszcze Cię nie dotknąłem! Zmanipulowana, to Ty dopiero możesz być, wiesz? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
iguana1978 Re: Wybiórczość 12.12.07, 08:46 janchomicz napisał: > Chwila, jeszcze Cię nie dotknąłem! Zmanipulowana, to Ty dopiero możesz być, > wiesz? ;D heheh strach sie normalnie bać :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
janchomicz Re: Wybiórczość 12.12.07, 19:47 Nie nie, nie możesz sie bać faceta! No jak? Co to za kobieta, która przed a juz ma stracha?? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
janchomicz Re: Wybiórczość 11.12.07, 22:55 jehonala napisała: > Trochę przygłucha jestem i zaspana ciągle jeszcze. Nie trzeba było spać na sienniku z siana;) Odpowiedz Link Zgłoś
iguana1978 Re: Wybiórczość 12.12.07, 08:47 matko kiedy tak o tym sianie gadacie to mi się przypomnia ech przypomina :))) no cóż we krwi ciągle ta wioskowość mi płynie czuje już ten zapach hmmm... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janchomicz Re: Wybiórczość 12.12.07, 19:48 Każdy ma korzenie na wsi, a dziewczyny na wsi są ujjjjjjjjj, powiem krótko, nie tylko palce lizać... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
janchomicz Re: Wybiórczość 13.12.07, 17:26 Ale zawsze warto sprawdzić, polizać, bo zawsze można trafić jeszcze lepiej ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
iguana1978 Re: Wybiórczość 14.12.07, 09:35 z tym lizaniem radziłabym uważać hehe Odpowiedz Link Zgłoś