Dodaj do ulubionych

Ślub z weselem czy bez?

09.08.03, 13:14
Zaraz jade na ślub (sam, bez wesela) i zastanawiam sie wlasnie... Czy warto
robic wesele? I jesli tak, to duze (na ponad 100 osob) czy malutkie? Co Wy o
tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • egon.olsen Re: Ślub z weselem czy bez? 09.08.03, 14:20
      Ja tam już sobie wymyśliłem... mam nadzieję, że przekonam swoją przyszłą
      małżonkę, której nie mam co prawda, ale w każdej chwili mogę mieć i nie mówcie
      mi, że matka siedzi z tyłu :))))))))))))))

No więc wymyśliłem, że tydzień przed ślubem zrobię party dla znajomych (lokal,
      DJ), natomiast po ślubi tylko przyjęcie w formie obiadu w jakimś uroczym
      pałacyku dla najbliżeszj rodziny. I najchętniej tego samego dnia żeby
      startował samolot w jakimś milusim kierunku :)
      • l0czek Re: Ślub z weselem czy bez? 09.08.03, 14:44

Koncepcja calkiem niezla. Tak czy inaczej weselisko musi byc!
        A im wieksze tym lepsze!

--
        Jestem tylko czlowiekiem, zawsze moge sie mylic.
      • otago Re: Ślub z weselem czy bez? 09.08.03, 19:04
        egon.olsen! swietny pomysl, mnie sie bardzo podoba. Osobiscie nie znosze
        zadnych zjazdow rodzinnych typu wesela, chrzciny, komunie itp. Sama zamierzam
        zrobic to co zrobila moja kolezanka: o slubie poinformowala tylko najblizsza
        rodzine i najblizszych przyjaciol, slub byl cichy, skromny, potem male
        przyjecie, w tym samym dniu panstwo mlodzi odlecieli w podroz poslubna, a
        reszta osob zostala poinformowana o slubie listownie. Wydrukowala dziewczyna
        zawiadomienia o slubie (zamiast zaproszen) i po sprawie. Slub jest dla was a
        nie dla jakis krewnych ktorych sie widzi raz w roku jesli nie rzadziej.
      • kamcia_79 Re: Ślub z weselem czy bez? 11.08.03, 09:08
        To był mój pomysł !!! ;-)))
    • labeg Re: Ślub z weselem czy bez? 09.08.03, 14:56
      Na razie nie mam nawet co myslec o jakims slubie czy weselu bo nie ma z kim sie
      wiazac :) Ale podobne aluzje trafiaja do mnie od dobrych paru lat (mam 26
      prawie). Jako uczestnik (na zaproszenie oczywiscie) wole takie imprezy gdzie
      mozna potanczyc i cos zjesc, tylko jak jest za duzo ludzi to tez zle- wszyscy
      wlaza na siebie...
      A gdybym to ja organizowala .. slub bylby z weselem ale nie jakims szalenie
      wystawnym, na ok 80 osob nie wiecej, moze zrezygnowalabym z tradycyjnego rosolu
      na rzecz.. moze szwedzkiego bufetu. Ale wesele musi byc i juz! Brez tego chyba
      nie czulabym ze wyszlam za maz.
      Ale to sa marzenia tylko...
      Pozdrawaim :)
    • zuzia36 Re: Ślub z weselem czy bez? 09.08.03, 18:21
      Ja miałam ślub w zeszłym roku (17.08). Miałam również wesele na ok 100 osób.
      Sala była lużna, gdyż również uważam, że ciasno na weselu być nie może. Kasy
      poszło od groma, ale w naszym przypadku warto było, bo wesele było potwornie
      udane. wszyscy byli bardzo zadowoleni tak bardzo, że na poprawinach było
      drugie weselicho. Jednak dużo zależy od gości, od tego czy umieją sie bawić.
      No i równiez od samych młodych, muszą umiec bawić gości (a nie jak większość
      znanych mi par, zestresowani do tego stopnia, że uciekali od gości). Nasze
      wesele spodobało sie jednemu z gości i zaprosił nas na swoje. To była totalna
      klapa. Jedzenia praktycznie nie było, a goście niedość, że nie dopisali to na
      oczepinach robili chołotę, a po oczepinach zadymę. Także o 1 w nocy byłam już
      w łużku. Tak więc robiąc wesele trzeba rozpatrzeć wiele rzeczy. Ja jednak
      gdybym miała ponownie stanąc przed decyzją z weselem czy bez wybrałabym
      WESELE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • kurtyzana24 Re: Ślub z weselem czy bez? 10.08.03, 09:48
        koniecznie wesele!Ale zapraszam tylko najblizszą rodzinę i znajomych.wyjdzie
        więc około 70 osób,więc w moim wypadku będzie to skromna uroczystość.:-)
        • oliwkowa Re: Ślub z weselem czy bez? 11.08.03, 08:21
          a ja juz sama nie wiem... z jednej strony, wesele moze dostarczyć super
          wspomnień, w końcu zakłada się, że będzie tylko jedno w życiu:) Mam fajną
          rodzinkę, więc na pewno zabawa będzie niezła.
          Ale gdy pomyślę sobie, ile potrzeba na to pieniędzy i że za te fundusze
          mogłabym polecieć ze świeżutkim mężem w jakiś cudowny zakątek świata, gdzie
          nacieszylibyśmy się sobą, to trochę mi żal... U nas pewnie stanie jednak na
          weselu, bo obie pary rodziców nie biorą chyba innej możliwości pod uwagę, nie
          mówiąc juz o mojej najbliższej rodzince, która lubi się bawić i hucznie
          obchodzi wszystkie rodzinne święta. A że my nie jesteśmy na 100% przekonani, że
          chcemy tylko obiad dla gości, to pewnie damy się namówic na duzą imprezę. No,
          ale ślub dopiero w przyszłym roku, więc na razie nie zawracamy sobie tymi
          tematami głowy:)
    • zojka Re: Ślub z weselem czy bez? 11.08.03, 22:38
      A my zrobiliśmy w dniu ślubu uroczysty obiad dla rodziny (20 osób), a w
      następny weekend dziką działkową imprezę dla znajomych z grillem, piwem,
      tańcami na powietrzu i tym podobnymi. Dzięki temu wydaliśmy mało kasy, a
      impreza była znakomita.
    • moboj Re: Ślub z weselem czy bez? 12.08.03, 11:07
      wesele? strata kasy. można ją wydać w o wiele lepszy sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka