oliwkowa 22.08.03, 07:51 nareszcie koniec tygodnia!:)) tylko jak dotrwać do 16.00? jestem w pracy od niespełna godziny, a już myślę o wyjściu z biura. jak na złość zapowiada się naprawdę nudny dzień co robicie, gdy nic nie robicie w pracy?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tristana Re: sposób na... 22.08.03, 08:09 kurcze, oliwkowa, toz Ciebie ranny ptaszek :) ja wlasciwie dopiero wstalam, ale faktem jest, ze o 16 ani pomysle o wyjsciu z roboty :) ja dotrwac? kawka mocna jest? forum jest? to nie zginiesz :) pozdrowionka, juz tylko 7 godzin i 51 minut Odpowiedz Link Zgłoś
peenezka Re: sposób na... 22.08.03, 08:10 nuda w pracy jest okropna, zwlaszcza, że nie mozna sie do tego przyznac glosno. Wtedy czas sie zatrzymuje chyba. Kiedy siedze u siebie to jest ok, moge nawet nic nie robic ale gdy probuje sie "wymknac na kawe" to wtedy dopada mnie szefowa i zawsze cos znajdzie. Wtedy zazwyczaj nadrabiam wszystkie rozmowy i korespondencje albo zaglebiam sie w internet. tak jak teraz zreszta :) byle do 15 ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edmars1 Re: sposób na... 22.08.03, 09:25 wiesz oliwkowa, wolałabym mieć robote w pracy. A często zdarza mi sie bezczynnie siedzieć. Internet staje się nudny, GG się zawiesza, w notesie juz nie ma do kogo zadzwonić, zrobić coś nadobowiązkowego dla firmy się nie chce, a co dopiero zająć sie np. nauką języka. Męczy mnie nuda, lubie gdy mam dużo pracy bieżącej, oczywiście bez większych problemów do rozwikłania. Niech żyją ludzie pracy! Pozdrawiam Edi Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkowa Re: sposób na... 22.08.03, 09:44 dokładnie mam te same objawy 'przenudzenia' ;))) bo ileż można siedzieć w necie? oczy juz bolą od wpatrywania się w monitor najgorsze jest to, że gdy człowiek wpadnie w nudę w pracy i trwa to dłużej niż dwa-trzy dni, potem, gdy w końcu jest coś do zrobienia, ogarnia mnie taka niemoc i niechć, że już czasami sama nie wiem - lepiej jest harować jak wół, czy siedzieć bezczynnie bo ze mną jest tak, że im większe tempo, im więcej pracy, gdy gonią terminy, to jestem coraz wydajniejsza:) i czuję, że mam wiele energii a takie siedzenie i nic-nie-robienie mnie strasznie wypompowuje i staję się apatyczna nie cierpię tego stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sposób na... 22.08.03, 12:13 tez tak jest u mnie niestety. Najgorsze to to, ze na codzien nawet swobodnie nie moge posiedziec na sieci bo moj szef z upodobaniem zaglada w moj monitor. Kiedys znalazlam na siecie zbior ksiazek - e-ksiazek i czesto je czytam. Najbardziej lubie byc zabiegana i zapracowana, wtedy mam wiecej energii po pracy - mimo, ze jestem bardziej zmeczona. A po takim nuuudnym i ciagnacym sie w nieskonczonosc dniu to i potem juz sie nic nie chce.. niestey tak jest dosc czesto... mam tez czasem wrazenie, ze nalezy nauczyc sie robic wiele rzeczy duuzo wolniej - mysle, ze ta sama czynnosc moje kolezanki wykonuja w 3,4 x dluzszym czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek1976 Re: sposób na... 22.08.03, 12:42 o ja dochodzę do perfekcji w tym względzie: - pisanie maili do znajomych - mam sporo takich, z którymi mam tylko taki kontakt... - przegrywanie płyt z muzyką - uczenie sie do egzaminów... - gadu gadu - szukanie na internecie ciekawostek..różnego rodzaju... - planownie nastęnego weekendu i Odpowiedz Link Zgłoś
ack_kussi Wasze firmy niedługo zbankrutują 24.08.03, 11:50 Wasze firmy niedługo zbankrutują albo pracujecie w budżetówce albo jesteście słabo zarządzani.Że też można się jeszcze nudzić w pracy.W Pt wychodze o 18:00 z poczuciem wilu spraw nie załatwionych. Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: Wasze firmy niedługo zbankrutują 24.08.03, 14:02 Biedactwo... Pomnik Ci na Marszałkowskiej/Aleje Jerozolimskie postawimy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
3aaa Re: Wasze firmy niedługo zbankrutują 24.08.03, 19:28 tak, jeżeli nudzi Was praca to trzeba ją zmienić i już. ja pracuję po ok. 6 godz. ale cały czas muszę być skupiony na pracy, jest to stresująca praca ale dobrze mi z tym :-) Odpowiedz Link Zgłoś