nianiaa 07.06.08, 19:08 Mam przechlapane..pół biedy jak grają nasi ,ale moje chłopaki chcą oglądać wszystko.No trudno ,filmów nie obejrze ,to może podgonie czytanie książek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina501 Re: EURO2008:) 08.06.08, 12:11 Nianiu, śmiem wątpić:) (co do nadrobienia zaległości w czytaniu). Chłopcy będą potrzebowali dużo energii ,żeby głośno przeżywać każdego gola i trzeba będzie dostarczać im paliwa a i Ty sama, nie wiedząc kiedy,dasz się wciągnąć w to piłkarskie szaleństwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil Hmmm... 08.06.08, 16:22 Coś się ostatnio zmieniło? W TV są jakieś godne obejrzenia filmy? Nie wierzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Hmmm... 09.06.08, 20:49 No pewnie ,że się nic nie zmieniło netofilku:))Ale czasem cos tam zerknę. Halinko ,masz racje ,że się nie da czytac,kto by wytrzymał te wrzaski i ...przekleństwa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Hmmm... 09.06.08, 20:51 A co do meczu ,to mój syn miał urodziny ,jak Polacy grali .I biedny sie zastanawiał ,jaki mu prezent dadzą:))No niestety,nie udało sie dostac wygranej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Hmmm... 10.06.08, 09:33 Wszystkiego dobrego dla syna nianiu:). Gdyby nasi o tym wiedzieli to wynik meczu byłby zupełnie inny.;) Netofilu ,faktem jest,że ciągle mielą te same filmy ale zawsze coś się tam dla siebie znajdzie. TVP Kultura,Kino Polska,Ale Kino, czasami też tvn siedem ... Miłego oglądania :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Hmmm... 10.06.08, 22:19 nasi i tak pięknie grali! mnie się podobało:) szkoda, że bramki nie padły, choć w sumie i tak padły, z nóżki Polaka! Urodzinowo dla Niani Syna, samych dobrych meczy i pięknych wrażeń z ich przeżywania:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Hmmm... 11.06.08, 09:34 Dziekuje bardzo w imieniu syna:)))A ja się juz pocieszyłam ,bo przeciez Rosjanie i Grecy dostali takie same wciery jak nasi.Czyli wcale nie było tak źle.Ale rozczarowanie wzięło sie z tego ,że nazbyt wiele nam obiecywano i my oczekiwalismy zbyt wiele.Teraz dam se na luz i będzie dobrze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ech... 13.06.08, 22:42 ...szkoda:( jeszcze mnie palcy bolą od trzymania wczoraj kciuków ale nic to..! malutka iskierka jeszcze jest!:) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil Ach! 13.06.08, 23:14 To "Ach" to z zachwytu tą twoją iskierką urszulko_ma. Moja już wygasła. Ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Ach! 15.06.08, 09:06 z malutkich iskierek czasem powstają pożary:) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil Na szczęście... 14.06.08, 17:42 mam drugich "swoich". ¡Viva España! ¡Ole! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: EURO2008:) 15.06.08, 09:12 chyba jeszcze nigdy EURO nie dostarczało nam wszystkim tylu emocji strefy kibica, ozdobione balkony i samochody, wspólne kibicowania dziękuję za to wszystko naszym piłkarzom:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: EURO2008:) 17.06.08, 10:52 Urszulko ktos wczoraj powiedział w TV ,że jakby zwycięstwo zależało od kibiców ,to już jestesmy mistrzami Europy:)))Niestety ,tylko Borucek pokazał klasę ,reszta nie zasługuje na te ciężkie pieniądze ,które biora:)Nie wiem dlaczego Polacy tak spartolili sprawę,ale juz nie uwierze ,że nasza piłka nozna kiedykolwiek pokaże COŚ.A jeżeli już ,to może w przyszłym zyciu:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: EURO2008:) 25.06.08, 07:33 właściwie nie wszyscy kibice mnie się podobają nie jest wielką sztuką kibicować tylko wtedy, kiedy drużyna wygrywa! :) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil Finał... 26.06.08, 18:24 Rosja - Niemcy??? O nieeeeee!!! Trzymajmy kciuki za Hiszpanów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil I już po... 30.06.08, 10:45 ale jaki piękny finał, cieszę się że wygrali najlepsi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: I już po... 01.07.08, 10:07 ..a Niemcy dostali po łapkach:)).Wreszcie sie okazało ,kto lepszy:)A swoja drogą ,jak często spotykana jest u Polaków niechęć do naszych zachodnich sąsiadów.Sobie się nie dziwię ,bo od dziecka mi wpajano,że zrobili nam duzo złego,ale te młodsze pokolenia tez cos do nich maja:)A może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
netofil Re: I już po... 01.07.08, 11:04 moja sympatia do Hiszpanów nie jest równoważna niechęci do Niemców. Hiszpanów - piłkarzy po prostu lubię i cenię za ich dobrą, ciekawą, otwartą, niewyrachowaną grę. Kibicowałem im niezależnie od tego z kim grali. (gdyby grali z Polakami trzymał bym kciuki za "naszych" ale czy to by znaczyło że mam coś przeciw Hiszpanom?) Miłego dnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: I już po... 02.07.08, 09:24 To co napisałes jest zupełnie normalne,ale ominąłes temat niemiecki,a w tym temacie cos jest.Ale oczywiście juz go zamykam:) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil Re: I już po... 02.07.08, 16:12 Masz oczywiście rację że polskie starsze pokolenie ma wrogośc do Niemców we krwi, czemu nie ma się co dziwić bo często uzasadnioną osobistymi przeżyciami lub losem bliskich. Ja takich przeżyć nie miałem i wydawało mi się że nie jestem uprzedzony do naszych zachodnich sąsiadów. Jednak gdy niedawno na lotnisku w Stuttgarcie usłyszałem zza pleców "Ausweis byte" nogi same ugięły się pode mną :) Obserwuję jednak że młode pokolenie już takich odruchów nie ma, pzrynajmniej moje dzieci i ich koledzy. A tematu nie ma co zamykać bo sam się kiedyś zamknie. Pozdrawiam słonecznie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś