stephen_s 10.06.08, 19:46 Szwedzki zespół powermetalowy śpiewa o Polsce! www.youtube.com/watch?v=KBwwFsKTJGs Jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiperrealizm Mocna rzecz 10.06.08, 21:37 A ty też Sabaton w utworze "Primo victoria" pl.youtube.com/watch?v=8jIPuqi1GGI Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Re: Sabaton - "40:1" 11.06.08, 00:14 stephen_s napisał: > Jak wrażenia? Kurde, wzruszające ... Jak obcy doceniają polski heroizm to to mnie zawsze wzrusza. g. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: Sabaton - "40:1" 11.06.08, 01:16 gumpel napisał: > stephen_s napisał: > > Jak wrażenia? > > Kurde, wzruszające ... > > Jak obcy doceniają polski heroizm to to mnie zawsze wzrusza. > > g. No nie da się ukryć, że to mocna piosenka. Tyle że - obawiam się - ich fascynacja polską obroną więcej ma wspólnego z podziwem dla zwykłej odwagi niż sprawy, w jakiej pod Wizną bohatersko ginął jeden na czterdziestu. Bo oni w ogóle fascynują się wojną, wojskiem i siłą. Posłuchajcie piosenki o Dywizji Duchów (Ghost division), albo o Baonie Pancernym (Panzer Batallion): Armoured tanks of mass destruction Killers in the east Rats who dare to stand before us Feel our guns go live Może czegoś nie rozumiem, ale jakoś mnie to nie przekonuje. Chyba zbyt pazernie (panzernie) szukamy zrozumienia naszej martyrologii za granicą... gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś