Dodaj do ulubionych

Bardzo mi się nie chce, ale muszę

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 18:50
potłuc tłuczkiem wołowinę.
Czy jest na to jakaś rada?
Obserwuj wątek
    • kalina28 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 18:53
      tak, rzucić wolowinę psom na pożarcie i po krzyku
      • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 18:57
        Ale ja mam dziecko do wykarmienia!
        Psami też się zajmę w odpowiednim czasie, może na emeryturze.
        • kitek1 zrob to tak, jak starzy tatarzy.......... 22.09.03, 19:00
          wsadzali rano mieso pod siodlo,
          i na wieczor mieli ubite:)
          • kalina28 Re: zrob to tak, jak starzy tatarzy.......... 22.09.03, 19:04
            popieram kitka1, zawsze to także rozrywka, a i świeże powietrze. A dziecku daj
            mliczka. kto to słyszał aby dzieckiu dawać wołowinę. Przecież to nie
            humanitarne.
            • Gość: maryjo2 Re: zrob to tak, jak starzy tatarzy.......... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 19:39
              Skąd ja tego tatara wytrzasnę? Musiałabym wołowinę przekręcić :(
              A ograbianie krowy z mleka to niby humanitarne jest?
    • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 20:41
      Gość portalu: maryjo2 napisał(a):

> potłuc tłuczkiem wołowinę.
      > Czy jest na to jakaś rada?

poproś o to sąsiada :)
      pokrój na gulasz
      • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 20:44
        Niestety, mam na piętrze same sąsiadki, w dodatku starsze panie na emeryturze.
        I tak : jednej nie ma, bo wyjechała do Kanady do syna, jedna jest schorowana,
        a ta, która ma męża na pewno mi go nie pożyczy :(
        Zresztą, tak sie wściekłam, że stłukłam już te wołowinę na kwaśne jabłko.
        • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 20:50
          mogłas pokroić albo zakupić jakiegoś kurczaka czy indyka (pokrojonego)

• Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 20:51
            Marianna, a myślisz, że co ja jem na codzień ;))Trochę urozmaicić chciałam,
            stąd ta wołowina.
            • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 20:54
              mogłas poczekać aż ktoś by Cię poddenerwował, a potem hajda do dzieła!
              wyobrażasz sobie, że go tłuczesz :) to ponoć człowieka rozładowuje :)
              • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 20:56
                Jeśli chodzi o to, to mogę codziennie tłuc tę wołowinę. Taka nerwowa jakaś się
                zrobiłam ostatnio ;)
                • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 20:58
                  żebyś się tylko nie uzależniła :)
                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:00
                    Chyba już jestem na drodze, bo ostatnio często coś tłukę. Ostatnio stłukłam
                    solniczkę :(
                    • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:00
                      a wyrzuciłaś sól przez ramię bez oglądania się za siebie?
                      • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:03
                        Nie! Zmiotłam na śmietniczkę skrupulatnie sprawdzając metodą wpatrywania się,
                        czy coś jeszcze nie zostało na posadzce.
                        • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:04
                          oj, Maryjka, idź i sypnij tą solą za siebie, żeby jakiego nieszczęścia nie
                          było :)
                          • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:06
                            Ale to było z tydzień temu, jeśli nie więcej. Ale dziś, jak tłukłam tę
                            wołowinę, to zrzuciłam taką wielką solniczkę. Właściwie to ona sama spadła.
                            • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:09
                              poprostu sypnij solą np z balkonu
                              ja kilka lat temu stłukłam lustro, miałam 7 chudych lat, teraz dopiero wychodzę
                              z dołka :)

• Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:11
                                Myślisz, że teraz to coś pomoże?
                                • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:12
                                  pomoże, tylko powiedz, ze to za tamto sprzed tygodnia
                                  a napewno nie zaszkodzi :)
                                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:14
                                    Ok, ale poczekam z tym do ciemnej nocy, bo jak nasypię komuś tej soli w oczy,
                                    to dopiero może byc źle.
                                    • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:15
                                      Maryjka, nie cuduj, u mnie juz jest ciemno :)
                                      • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:16
                                        nie musisz sypac całego kg, wystarczy trochę
                                        • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:18
                                          Jak tak, to zaraz idę na balkon.
                                          • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:19
                                            na szczęście :)
                                            • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:20
                                              Sypnę trochę za wtedy, i trochę za dziś.
                                              • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:24
                                                już?
                                                nikt na Ciebie sie nie wydarł?
                                                • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:26
                                                  Jeszcze nie, ale już biegnę. Naprawdę. Tylko trochę mi łyso, że wierzę w
                                                  takie zabobony :)
                                                  • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:28
                                                    mi głupio pisać, ale to pomaga (nie zawsze), trzeba jeszcze uwierzyć w moc :)
                                                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:31
                                                    Wiesz co? Dobrze, że poszłam do kuchni po tę sól. Wołowina dzięki temu mi się
                                                    nie przypaliła.
                                                    Sól też już rzuciłam z balkonu, nikt sie nie wydarł :)
                                                  • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:31
                                                    nie robisz jej w szybkowarze?
                                                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:34
                                                    Nie mam. Tradycyjnie, w rondelku duszę.
                                                  • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:39
                                                    Szybkowar ma tę zaletę, że nawet starego woła zrobi na miękko.
                                                    Nie wyobrażam sobie bez niego życia :))
                                                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:41
                                                    A ja jeszcze nie wyobrażam sobie życia z nim. Ale wiele osób go zachwala,
                                                    więc ...zażycze sobie na prezzent przy najbliższej okazji.
                                                  • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:45
                                                    Mojej znajomej wybuchł, ale to dlatego, ze ujście pary miała zatkane, nic jej
                                                    sie nie stało. Maryjka, kup go sama, a na prezent wymyśl sobie coś ... mniej
                                                    kuchennego. :))
                                                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:49
                                                    Na liście mam jeszcze porządna szczotkę do mycia pleców i suszarkę do włosów,
                                                    bo ta, którą mam ma fochy :)
                                                  • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:54
                                                    ta szczotka jest niezła, muszę szepnąć słówko :)

P.S.
                                                    jutro jadę po zaległe buty z meczu Polska -Szwecja
                                                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:56
                                                    Masz już cos upatrzonego?
                                                  • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:59
                                                    tak, jedne to będą buty do dżinów - brązowe Ryłki
                                                    a drugie extra wyjściowe (akurat jadę niedługo na wesele)
                                                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 22:01
                                                    Ryłko robi podobno bardzo wygodne buty, czy to prawda?

• panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 22:04
                                                    Ja jestem zadowolona, ale gusta jak wiesz sa różne.
                                                    Ceny nie są zabójcze.
                                                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 22:07
                                                    Nie są, chociaż jeszcze niedawno nieco odstraszały. Dawno już nie byłam na
                                                    porządnym rekonesansie butowym :(
                                                  • panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 22:10
                                                    To idź :)
                                                    Codziennie w drodze z pracy do domu mijam sklep z butami, które można kupic za
                                                    moją pensję - 1 parę. Za mało zarabiam. Przy nich Ryłko jest tani :(
                                                  • Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 22:14
                                                    Jeszcze nie upadłam na głowę, żeby kupowac buty za całą pensję, nawet po 50%
                                                    przecenie. Swoją drogą rozśmieszają mnie takie przeceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka