Gość: maryjo2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 18:50 potłuc tłuczkiem wołowinę. Czy jest na to jakaś rada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina28 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 18:53 tak, rzucić wolowinę psom na pożarcie i po krzyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 18:57 Ale ja mam dziecko do wykarmienia! Psami też się zajmę w odpowiednim czasie, może na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 zrob to tak, jak starzy tatarzy.......... 22.09.03, 19:00 wsadzali rano mieso pod siodlo, i na wieczor mieli ubite:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalina28 Re: zrob to tak, jak starzy tatarzy.......... 22.09.03, 19:04 popieram kitka1, zawsze to także rozrywka, a i świeże powietrze. A dziecku daj mliczka. kto to słyszał aby dzieckiu dawać wołowinę. Przecież to nie humanitarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: zrob to tak, jak starzy tatarzy.......... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 19:39 Skąd ja tego tatara wytrzasnę? Musiałabym wołowinę przekręcić :( A ograbianie krowy z mleka to niby humanitarne jest? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 20:41 Gość portalu: maryjo2 napisał(a): > potłuc tłuczkiem wołowinę. > Czy jest na to jakaś rada? poproś o to sąsiada :) pokrój na gulasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 20:44 Niestety, mam na piętrze same sąsiadki, w dodatku starsze panie na emeryturze. I tak : jednej nie ma, bo wyjechała do Kanady do syna, jedna jest schorowana, a ta, która ma męża na pewno mi go nie pożyczy :( Zresztą, tak sie wściekłam, że stłukłam już te wołowinę na kwaśne jabłko. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 20:50 mogłas pokroić albo zakupić jakiegoś kurczaka czy indyka (pokrojonego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 20:51 Marianna, a myślisz, że co ja jem na codzień ;))Trochę urozmaicić chciałam, stąd ta wołowina. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 20:54 mogłas poczekać aż ktoś by Cię poddenerwował, a potem hajda do dzieła! wyobrażasz sobie, że go tłuczesz :) to ponoć człowieka rozładowuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 20:56 Jeśli chodzi o to, to mogę codziennie tłuc tę wołowinę. Taka nerwowa jakaś się zrobiłam ostatnio ;) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 20:58 żebyś się tylko nie uzależniła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:00 Chyba już jestem na drodze, bo ostatnio często coś tłukę. Ostatnio stłukłam solniczkę :( Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:00 a wyrzuciłaś sól przez ramię bez oglądania się za siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:03 Nie! Zmiotłam na śmietniczkę skrupulatnie sprawdzając metodą wpatrywania się, czy coś jeszcze nie zostało na posadzce. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:04 oj, Maryjka, idź i sypnij tą solą za siebie, żeby jakiego nieszczęścia nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:06 Ale to było z tydzień temu, jeśli nie więcej. Ale dziś, jak tłukłam tę wołowinę, to zrzuciłam taką wielką solniczkę. Właściwie to ona sama spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:09 poprostu sypnij solą np z balkonu ja kilka lat temu stłukłam lustro, miałam 7 chudych lat, teraz dopiero wychodzę z dołka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:11 Myślisz, że teraz to coś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:12 pomoże, tylko powiedz, ze to za tamto sprzed tygodnia a napewno nie zaszkodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:14 Ok, ale poczekam z tym do ciemnej nocy, bo jak nasypię komuś tej soli w oczy, to dopiero może byc źle. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:15 Maryjka, nie cuduj, u mnie juz jest ciemno :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:16 nie musisz sypac całego kg, wystarczy trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:18 Jak tak, to zaraz idę na balkon. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:19 na szczęście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:20 Sypnę trochę za wtedy, i trochę za dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:24 już? nikt na Ciebie sie nie wydarł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:26 Jeszcze nie, ale już biegnę. Naprawdę. Tylko trochę mi łyso, że wierzę w takie zabobony :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:28 mi głupio pisać, ale to pomaga (nie zawsze), trzeba jeszcze uwierzyć w moc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:31 Wiesz co? Dobrze, że poszłam do kuchni po tę sól. Wołowina dzięki temu mi się nie przypaliła. Sól też już rzuciłam z balkonu, nikt sie nie wydarł :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:31 nie robisz jej w szybkowarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:34 Nie mam. Tradycyjnie, w rondelku duszę. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:39 Szybkowar ma tę zaletę, że nawet starego woła zrobi na miękko. Nie wyobrażam sobie bez niego życia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:41 A ja jeszcze nie wyobrażam sobie życia z nim. Ale wiele osób go zachwala, więc ...zażycze sobie na prezzent przy najbliższej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:45 Mojej znajomej wybuchł, ale to dlatego, ze ujście pary miała zatkane, nic jej sie nie stało. Maryjka, kup go sama, a na prezent wymyśl sobie coś ... mniej kuchennego. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:49 Na liście mam jeszcze porządna szczotkę do mycia pleców i suszarkę do włosów, bo ta, którą mam ma fochy :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:54 ta szczotka jest niezła, muszę szepnąć słówko :) P.S. jutro jadę po zaległe buty z meczu Polska -Szwecja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:56 Masz już cos upatrzonego? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 21:59 tak, jedne to będą buty do dżinów - brązowe Ryłki a drugie extra wyjściowe (akurat jadę niedługo na wesele) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 22:01 Ryłko robi podobno bardzo wygodne buty, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 22:04 Ja jestem zadowolona, ale gusta jak wiesz sa różne. Ceny nie są zabójcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 22:07 Nie są, chociaż jeszcze niedawno nieco odstraszały. Dawno już nie byłam na porządnym rekonesansie butowym :( Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę 22.09.03, 22:10 To idź :) Codziennie w drodze z pracy do domu mijam sklep z butami, które można kupic za moją pensję - 1 parę. Za mało zarabiam. Przy nich Ryłko jest tani :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Bardzo mi się nie chce, ale muszę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 22:14 Jeszcze nie upadłam na głowę, żeby kupowac buty za całą pensję, nawet po 50% przecenie. Swoją drogą rozśmieszają mnie takie przeceny. Odpowiedz Link Zgłoś