Dodaj do ulubionych

Czy z facetem można się przyjaźnić?

15.12.08, 12:27
Hej! Zastanawiam się czy istnieje przyjaźń damsko-męska...
Mialam przyjaciółke-zawiodła mnie .Przestałam wierzyc w sens
przyjaźni ale trudno żyć bez kogos z kim można pogadac o
wszystkim.Tak od serca.Przyjaźń z facetem? Zorientowałam się ze
chodzi o coś innego niż pogaduchy.A ja szukam przyjaciela nie
kochanka!Mam 39 lat.Co myślicie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • teletoobis Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 15.12.08, 14:53
      Top raczej niemozliwe wtedy, kiedy mysli sie o tzw. czystej przyjazni. Zawsze
      ktoras ze stron nie wytrzyma. Wiec to tylko teoria.
      Natomiast mozliwa i wstazana jest przyjazn miedzy partnerami zyciowymi. To
      kamien wegielny zwiazku. takie jest moje zdanie
      • magnolia-3 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 15.12.08, 17:03
        Właśnie podobnie myśle ale czasami słysze że mężczyźni są bardziej
        lojalni i wierni w przyjaźni więc zastanawiam sie czy taka przyjaźn
        ma szanse przetrwać.
        Zgodzę się też że kamieniem węgielnym każdej miłości i dobrego
        zwiazku jest przyjażń...Mój związek się rozpada i jak sięgam
        pomięcią do czasów kiedy powstał to dochodze do wniosku,że nie bylo
        między nami nigdy prawdziwej przyjaźni-może to jest przyczyną tego
        że teraz jest jak jest?Brakuje mi przyjaciół-może znajde ich tutaj?
        • polam5 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 15.12.08, 20:30
          Zalezy jak Ty ta przyjazn widzisz i do czego jest ci "potrzebna"..
          Zwykle nie jest latwe dla przecietnego mezczyzny i przecietnej kobiety
          poniewaz nasze psychiki sa inne a wiec oczekiwania od przyjaciel sa inne. Dla
          mezczyzny przyjaciel to taki co mozna z nim wyjsc na piwo, pogadac o "D Maryny",
          poprosic aby pomogl przesunac TV i poogladac mecz. Mezczyzni nie lubia sie
          wyzalac, opowiadac o szczegolach i rozprawaic nad tym jak sie to koleznaka zle
          do ciebie odezwala ani nawet nie lubia tego sluchac..czasami tylko moga to
          tolerowac albo udawac ze sluchaja..
          Ale jesli chlop troche zbabialy a kobiety raczej konkretna to nie ma problemu
          • roztrzepany84 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 15.12.08, 21:54
            z facetem nie można się przyjaźnić absolutnie !!! Facet jest z natury
            stworzeniem patrzącym w kontekście późniejszego 'skonsumowania' i nieważne co
            mówi ;D
            w rachube wchodzi jeszcze ewentualnie chwilowa przyjaźń, ale to kobietka musi
            lubić szlajanie sie z samcem po zakopconych knajpach i chlanie z nim hektolitrów
            browca, no i oczywiście prowadzenie przy tym wielogodzinnych głęboko
            filozoficznych dysput ;D
            • staryigruby Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 18.12.08, 16:27
              Też myślę, że to niemożliwe. Prędzej, czy później
              każda "przyjaciółka" zrobi maślane oczka i będzie chciała się
              przytulać....Wystarczy, że załapie solidniejszego doła :)
          • magnolia-3 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 15.12.08, 22:00
            ,,Potrzebna,, mi taka przyjaźń do rozmów o wszystkim.
            Wiem to pewnie bardzo trudne do zrealizowania ale moze kiedys ?
            Może potrzebna mi do tego by poznac waszą psychikę-jak zdążyłam
            zauważyć przez siedemnascie lat mojego małzeństwa-trudna i
            skomplikowaną.To nie znaczy wcale ze nasza ,,instrukcja obsługi,,
            jest łatwa-nie!Ale nie mogę zrozumiec wielu ,przycisków,,
            • polam5 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 15.12.08, 23:18
              Rozmowy o wszytkim - absolutnie ale niekoniecznie zawsze i niekoniecznie tak
              gleboko jak sobie byscie tego zyczyly... Ale jak zawsze sa wyjatki. O z tymi
              przyciskami to mi sie podoba bo sobie wlasnie uswaidomilem ze may przyciski
              koptrych nie mozny przyciskac wogole - przedmiot natychmiast wybucha i straty sa
              ogrome. Inne przyciski mozna przyciskac ale bardzo delikatnie i nie za czesto,
              a jeszcze inne nalezy walnac mlotkiem i to kilka razy bo sie ...zacinaja... a
              reszta to juz normalna - nalezy po prostu przycisnac i poczekac jak sie
              swaitleko potwierdzjace zapali oraz cierpliwie czekac na reakcje.. nie nalezy
              zakladac ze niektorych przyciskow po dluzszym czasie juz nie musie przyciskac -
              "learn" funkcja pomimo ze moze byc w specyfikacji - zwykle nie pracuje a jak juz
              to bardzo sporadycznie i zwykle tylko wtedy kiedy wile innych funkci nie
              pracuje... Proste?? :))))
              • magnolia-3 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 16.12.08, 13:53
                No to mam juz trochę do myślenia:)
                Roztrzepany84-czy aż taka trudna musi byc przyjaźń z facetem czy
                chcesz mnie zniechęcić?!Duzo dla siebie tam nie znalazlam ale myśle
                że nie trzeba aż takich wyrzeczeń by dotrzec do Was:)
                A instrukcja obsługi podana przez Ciebie polam 5...fajnie-ale nie
                zniechęcam się-moze rozpracuje to skomplikowane urzadzenie.
                Prosze o pomoc i dalsze ,,instrukcje,,
                • kurczak1 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 16.12.08, 14:58
                  Ja miałam wielu przyjaciół - mężczyzn. Z jednym nawet wylądowałam w
                  łóżku. Chyba dalej się przyjaźnimy. Ale z innymi już znacznie mniej
                  raczej
                  • roztrzepany84 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 16.12.08, 15:23
                    i muszę rozczarować niektóre kobietki optymistycznie nastawione na kontakt z
                    mężczyzną w formie przyjaźni, a to dlatego że kobieta może i mogłaby przyjaźnić
                    się z facetem, ale już facet z kobietą NIE :)a dlaczego tak jest już wspominałem...
                    • magnolia-3 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 16.12.08, 20:51
                      Widze że uparcie twierdzisz że nie moze istniec mieszana przyjaźń:(
                      Moze troche szkoda...ale poczekam,wyjatki potwierdzaja przecież
                      reguły nie?
                      • polam5 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 17.12.08, 00:20
                        No przyjazn moze istniec i istnieje ale jak jest prawdziwa to zwykle konczy sie
                        (albo nie konczy) w lozku. Przyjazn miedzy mezczyznami zwykle nie jest
                        ekskluzywna a kobiety chyba oczekuje od przyjaciol aby byli dosc
                        ekskluzywnymi...(obrazaja sie jak przyjaciolka spotyka sie z innymi jej
                        przyjacilkami albo jak przyjaciolka robi cos co nie popiera - np spotyka sie z
                        zonatymi....to przestaje byc przyjaciolka) MEzczyzni maj wiecej tolerancji w
                        tej branzy. Kobiety lubia mezczyzn gentelmenow - ale my nie zawsze jestesmy ani
                        nie chcemy takimi byc - lubimy poswintuszyc itp, itd....z kolei kobiety probuja
                        sie zachowywac jak mezczyzni - a to juz zupelnie ich dyskwalifikuje... Albo
                        kobiety lubia dzwonic tak codziennie aby sobie pogadac o wszytkim..- a to wkurza
                        jak cholera... Mam tak pseudo przyjacolke.. Dzwoni kiedy moze i ot tak "a co
                        robisz" ?? Mowie nic specjalnego a mysle "a G cie to obchodzi" - prubuje
                        wydukac czego potrzebuje ale po 15 minutach okazuje sie ze nic - nudz sie
                        jej.... No wiec wymowka i odkladam telefon...Co innego przyjazn jako
                        uzupelnienie milosci (czy tez odwrtonie) a co innego tylko przyjazn i tro w
                        definicji kobiet.. strasznie meczace wrecz upierdliwe stosunki. :))
                        • magnolia-3 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 17.12.08, 10:42
                          Gentelmeni miiiile widziani i poszukiwani ale niekoniecznie:)
                          He he-przyjaźń między facetami tez czasami kończy sie w łóżku...Co
                          nie?
                          Widzisz? Tez masz-pseudo psiapsiółke-biedna-chyba nie czyta w
                          myślach :)))
                          • polam5 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 17.12.08, 18:00
                            Podejrzewam ze dobrym testem na przyjazn damsko meska byloby po prostu na samym
                            poczatku isc do lozka (aby to juz miec za soba) i jesli po tym ciagle mozna sie
                            spotykac i tolerowac ze przyjaciel czy przyjaciolka spi z innym ,,, to chyba
                            bedzie znaczyc ze jestesmy prawdziwymi przyjaciolmi?
    • obrotowy Istnieje. Pisalem o tym 100 razy. 17.12.08, 13:48
      Gdy. Ludzie byli razem, lubili i/lub kochali i rozstali sie
      w zgodzie - za obopolnym porozumieniem.
      Znaja sie duchowo, nie sa juz siebi ciekawi fizycznie
      (gdyz pod tym wzgledm tez sie znaja).

I wtedy pole do przyjazni stoi otworem.
      Zdarza sie to rzadko - ale jest jednak mozliwe.
      • calvalio Re: Istnieje. Pisalem o tym 100 razy. 17.12.08, 14:30
        oczywiście że istnieje, ja osobiście mam jednego przyjaciela, i dwie prawdziwe
        przyjaciółki, choć jedna mi się wymyka, ucieka mi międy palcami ,a le to chyba
        dla tego że ja obdarzyłem ją przyjaźnią a ona mnie chyba czymś więcej...ale
        druga przyjaciółka to moja kobieta, jestem do niej zupełnie otwarty, mówie jej
        która mi się kobieta podoba, ona mówi który facet, albo która kobieta
        teżjąinteresuje, plotkujemy, po za tym , miałem sytuacje którą opisał Obrotowy,
        jednak rozdzieliła nas cięka granica życia
    • patchy_fog Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 17.12.08, 17:52
      Jestem uparta i wierze w taka przyjazn... Mam kilku przyjaciol. Znamy sie od
      ponad 20 lat lub od kilu. Aby taka przyjazn mogla sie rozwijac musi w ktoryms
      momencie zaistniec element intymny (a nawet seks), chocby po to, by oczyscic
      atmosfere. Nie wiem jakby toczyly sie losy naszych przyjazni gdybym mieszkala
      blizej "moich kochanych chlopcow". Nie spotykamy sie zbyt czesto ale wiem, ze
      moge zadzwonic, napisac a nawet po prostu przyjechac . Wyciagali mnie z roznych
      dolow i dziwnych nastrojow. Bardzo sobie cenie ich obecnosc w moim zyciu. Gdzies
      tam po drodze dawno temu byly elementy zauroczenia czy nawet zakochania w jedna
      lub obie strony ale to bylo tak dawno, ze pozostaly urocze wspomnienia.
      • magnolia-3 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 17.12.08, 20:49
        Jest jakiś odzew o tym że istnieje mieszana przyjaźń!
        To fajnie że masz takich przyjaciół...troche Ci zazdroszcze bo nigdy
        nie diświadczyłam czegos podobnego ale chyba też jestem uparta więc
        pewnie wszystko przede mną:)
        Ale faceci twierdzą że nie można się przyjaźnić bez sexu...:(
        • facettt Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 17.12.08, 22:37
          magnolia-3 napisała:
          > Ale faceci twierdzą że nie można się przyjaźnić bez sexu...:(

No niby mozna, ale po ce te ulomnosci?
          nie lepiej z seksem?
          • magnolia-3 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 18.12.08, 12:10
            Nie szukam kochanka-szukam przyjaciela-czy nie ma w tym różnicy?!
            • calvalio Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 18.12.08, 12:37
              Magnolka, jasne że można, nigdy nie wykluczam takiej przyjaźni, żadnej nie można
              wykluczyć,

i oczywiście jest różnica, ale pamiętaj że pomiędzy jednym i drugim jest bardzo
              cienka różnica i w pewnym momencie może być tak że oboje tego zapragniecie,
              oczywiście wcale tak nie musi być,:) pozdrawiam:)
              • unusual2822 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 18.12.08, 14:30
                Jeszcze zalezy kto jak rozumie slowo przyjaciel. Dla niektorych
                przyjaciel to tak jak kolega.

Moim zdaniem przyjacielem moze byc tylko partner, bo w przypadku
                singlow to albo:
                a) ktoras ze stron mysli o czyms wiecej niz tylko przyjazn
                b) gdy ktoras ze stron znajdzie sobie 2 polowke to pewne jest ze
                bedzie mowic wszystko swojemu chlopakowi czy tez dziewczynie a
                swojego "przyjaciela" odstawi na bok...

Jest dobre powiedzenie: "Jeden przyjaciel to duzo, 2 za duzo a 3 to
                znaczy ze nie mamy przyjaciol"
            • facettt Czy z seksem można się zaprzyjaźnić? 18.12.08, 15:01
              magnolia-3 napisała:

> Nie szukam kochanka-szukam przyjaciela-czy nie ma w tym różnicy?!

Alez jest , tylko ja nie o tym :)

Dalej nie rozumiem - dlaczego nie probowac polaczyc seksu
              z przyjaznia?
              To calkiem udany melanz :)
              • magnolia-3 Re: Czy z seksem można się zaprzyjaźnić? 18.12.08, 21:53
                Hej! Bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkich którzy biora udział w
                dyskusji-.Calvalio dzięki za pozdrowionka:)
                Widzisz facettt...moze to i dobry melanż tylko że jak pisalam
                wcześniej-jestem mężatką-i chociaż nie mam z kim pogadać(myśle o
                mężu)-tak sie nam jakos nieciekawie układa...brakuje mi
                przyjaciół,nigdy nie przyjaźnilam sie z facetem dlatego tak tym się
                interesuje.Kobieta potrzebuje czasami towarzystwa mężczyzny - w
                dosłownym tego slowa znaczeniu.Nie myśle o seksie-póki co.Ot tyle:)
                • facettt I w koncu... wyszlo szydlo z worka :) 18.12.08, 23:54
                  alez to schemat znany wiecej niz dobrze...:)
                  czekalem (zgola na te deklaracje)...
                  tylko widzisz ...
                  Panowie (a zwlaszcza Ci ciekawi intelektualnie)
                  nie maja problemow ze znalezieniem sobie Pan do dyskusji :)

A na tym Swiecie nic za darmo...
                  cos za cos :)
                  • allebubel Re: I w koncu... wyszlo szydlo z worka :) 19.12.08, 09:07
                    ze mna mozna
                  • magnolia-3 Re: I w koncu... wyszlo szydlo z worka :) 19.12.08, 10:07
                    Moze żle zrozumiałam...Ale co znaczy że czekałeś na ,,te,,
                    deklarację?! Nie wiem czy chodzi o to ,że jestem mężatką (nie
                    ukrywałam), czy o to ,,póki co,,.
                    Wiesz paskudnie zabrzmiało to ze nic za darmo.Myśle ze nie musze
                    placić sexem za przyjaźń-a co do intelektualności-każdy człowiek
                    jest wart tego by z nim porozmawiać.Fakt-czasami nie można dojść do
                    porozumienia ale to juz inny temat.
                    • calvalio Re: I w koncu... wyszlo szydlo z worka :) 21.12.08, 00:15
                      Magnolka, jasne że nie, płaceniem sexem za przyjaźń, to dno, i to raczej nie
                      była by przyjaźń, głupie podejscie
                      • gapuchna Re: I w koncu... wyszlo szydlo z worka :) 21.12.08, 13:26
                        Ale czy słowo: przyjaciel nie jest zbyt na wyrost?

Przyjaciel to ktoś tak bardzo ważny w życiu, że chyba trudno go znaleźć w necie.
                        • magnolia-3 Re: I w koncu... wyszlo szydlo z worka :) 21.12.08, 15:13
                          Zastanawiam sie czesto co to znaczy miec przyjaciól-dochodze zawsze
                          do wniosku ,że nie mam przyjaciól.Masz rację to ktos bardzo ważny w
                          naszym zyciu i ktos bez kogo trudno jest żyć-owszem są znajomi
                          koleżanki,ale to nie to.
                          Czy znajdę przyjaźń w necie... nie wiem ale szukam ,próbuje,tak
                          sobie myśle że każda droga dobra.
                          Kiedyś był taki ktos o kim myślałam jak o przyjaciółce ale bardzo
                          mnie zraniła- teraz nie potrafie zaufać.
                          Ale może jeszcze wszystko przede mną :)
                        • calvalio Re: I w koncu... wyszlo szydlo z worka :) 25.12.08, 23:17
                          gapuchna napisała:

> Ale czy słowo: przyjaciel nie jest zbyt na wyrost?
                          >
                          > Przyjaciel to ktoś tak bardzo ważny w życiu, że chyba trudno go znaleźć w necie
                          > .

oczywiście że można, ja znalazłem najlepszą przyjaciółkę własnie w necie,
                          • leziox Re: I w koncu... wyszlo szydlo z worka :) 25.12.08, 23:36
                            Mozna sie przyjaznic.Sprawdzilem to wielokrotnie na sobie.Ale jest zasada,ze
                            jezeli facet przyjazni sie z kobieta,to musi sobie przywiazac laske lancuchem do
                            nogi i traktowac przyjaciolke calkowicie asekualnie.Owszem,przytulenie sie jako
                            pocieszenie,jest w menu zawarte,dla twardzieli rowniez wspolne spedzenie nocy po
                            pijatyce gdzies tam.Ale jezeli zaczyna sie seks,konczy sie przyjazn i zaczyna
                            zwiazek.A malo jest zwiazkow ktore mogly cos takiego przetrzymac.Bo w przyjazni
                            powierza sie sobie wiecej sekretow niz w zwiazku i to potem przeszkadza.
                            • gryjt Re:Facet = przyjaciel 28.12.08, 13:30
                              Oczywiście ,że może byc przyjacielem jak każdy człowiek. Wiele
                              zależy od tolerancji, zasad, wyznawanych wartości obu stron.
                              O przyjaźń obojetnie czy z mężczyzna czy z facetem trzeba dbać,
                              podsycać, wybaczać jednym slowem pielęgnować tak jak i milość. Nikt
                              tez nie jest wszechstronny i facet nie może oczekiwac ,że bedę
                              chodzic z nim na piwko jeżeli tego nie lubie , ja tez go nie ciągne
                              na aerobik. Każdy ma swój świat ale wżne sa te DOBIAZGI , ktore
                              łączą.Z jednym przyjacielem jest fajne to, z innym tamto.
                              W moim życiu najwiekszym moim przyjacielem jest mój mąż ale najpierw
                              byl przyjacielem a poźniej mężem. Pozdrawiam wszystkich szukających
                              przyjaźni.
                              • magnolia-3 Re:Facet = przyjaciel 28.12.08, 17:33
                                Serdeczne pozdrowionka dla Wszystkich:)
                                Miło przeczytać że jednak można znależć przyjażń również w necie.
                                To prawda że o przyjażń trzeba dbac i pielęgnować ją podobnie jak
                                i miłość...To smutne że czasami zdajemy sobie sprawę z tego za
                                póżno...gdy już je utracimy.Bardzo boli gdy ktoś nam bliski
                                zawiedzie.Czasem uczymy się na błędach-swoich,cudzych-chociaż tyle
                                wynosimy z czegoś co już nie istnieje...
                                Trochę ponudziłam-wybaczcie... Taki nastrój dzisiaj mnie dopadł.
    • roztrzepany84 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 28.12.08, 17:45
      magnolia-3 napisała:
      [...] Mam 39 lat.Co myślicie na ten temat?

myślę że masz sporo lat :D
      • magnolia-3 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 01.01.09, 17:29
        Nie pytalam o to-a czy sporo?Można podyskutować...:)
    • naka-zawa Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 01.01.09, 17:42
      o ile facet do ciebie nie uderza to przyjaźń jest możliwa :)
    • jchlebowska Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 02.01.09, 15:42
      Można ja mam takiego cyber-przyjaciela :) Zawsze mogę mu popłakać :) Rozmawiamy
      o wszystkim :)
      • magnolia-3 Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 02.01.09, 20:57
        Coraz bardziej przekonuje się do stwierdzenia że można ale chyba
        tylko w necie :( W realu taka przyjażń kończy się inaczej...
        • jchlebowska Re: Czy z facetem można się przyjaźnić? 02.01.09, 21:12
          o to sie z tym zgadzam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka