lisia312 15.02.09, 12:08 Ja Tychy - Górny Śląsk. A reszta starutkich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scrivo Re: Skąd jest starutka ? 15.02.09, 12:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51097&w=78147547 Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Skąd jest starutka ? 15.02.09, 13:29 No udowodniłam, żem STARUTKA!!!! Skleroza i ślepota mnię atakuje. Proszę o usunięcie watku! Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Skąd jest starutka ? 15.02.09, 14:42 aa..:) bo to jest najlepszy sposob na ukrywanie watkow: przyklejenie ich :D Udowodniono naukowo , ze przyklejonych watkow nikt nie czyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Skąd jest starutka ? 15.02.09, 17:03 lisia....Tchy, to niedaleko Oświęcimia- a tam mam teściow:) My 13 min od Kraka mieszkamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Tychy 15.02.09, 17:20 Odmienia się tak ,jak mówią mieszkancy.A mieszkańcy mówią tak i tak :D:D:D Ja jeszcze dla odmiany mówię ,że jestem z Tychowa ale to się na pewno nie przyjmie :D:D:D Osobiście wolę formę z Tychów,choć przedstawić się,że jestem Ola z Tych,to też zabawnie.Były jakieś kłótnie jak mówić poprawnie na mieszkańców - tyszanie czy tychowianie,ale nie wiem na czym stanęło.Ja mówię tyszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Tychy 15.02.09, 18:53 Piętnacha!! Przybij pionę!! Jak wyjeżdżałam na kolonie, to jak mówiłam, że jestem z Tych, to były odzywki : a ja z Tamtych. No i się skończyło, teraz niechby nawet Miodek powiedział, że mówi się z Tych, to ja i tak będę z Tychów!!!! I też jestem Tyszanką, a nie Tychowianką ( wianka już dawno nie mam, hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
hesia3 Re: Tychy 16.02.09, 12:02 Raz w małej wiosce nawalił nam samochód, z nudów poszłam do kiosku kupić gazetę. Po przeszukaniu wszystkich "dobrych rad" itp. pytam się czy ma jakąś dobrą gazetę, może Focus, może Wiedza i Życie, a pani na to: A pani z TYCH :))) A tak naprawdę to jestem od niedawna z Wieliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Tychy 16.02.09, 14:20 hesia, zaćmienie mam dzisiaj, czy cóś? O co kobiecie chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
hesia3 Re: Tychy 17.02.09, 12:03 Właściwie ja też nie wiem :)) może pierwszy raz widziała babę co czytuje coś więcej niż przepisy kulinarne, w każdym razie dziwnie się poczułam jak jakaś profesor. Ale od tego czasu weszło to u mnie do stałego powiedzonka, osoba która czyta i jeszcze wie co i może o tym porozmawiać jest z TYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Tychy 17.02.09, 13:35 Ło rany!!! To ja z Tych jezdem, hihi. Bo i czytam i czasami nawet rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś