ariel23 28.11.03, 15:42 Czego Wam najbardziej brakuje stad, z Polski? Oczywiscie oprocz rodziny i przyjaciol. Mam na mysli np zurek, ogorki kiszone, snieg, telewizji itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka80 Francja 28.11.03, 20:22 - telewizji i roznych programow rozrywkowych, bo filmow nie ani wiadomosci, bo mam TVN 24 przez net - gazet - zup mojej mamy (ale juz zaczelam je gotowac) - ludzi na ulicy, ktorzy mowiliby po polsku (choc niedaleko domu sa jacys polscy robotnicy ;-) jak w Wawie, same kurwy leca hahaha) - ogorki kiszone, grzybki marynowane itd mam z domu a tak wogole to mam w supermarkecie, bo jest dzial z polskimi produktami, nawet kielbasa jest tylko kosztuje 6euro/kg a jest w stylu Podwawelskiej haha - piwa polskiego mi brakuje !!!! Lech mniam mniam na razie to tyle, ale moze cos jeszcze mi sie przypomni Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Do osob zagranica 29.11.03, 10:09 Polskiego gwaru i luzu na ulicach, w sklepach itp. Niektorych produktow jak wyzej wymienione ogorki kiszone, buraki, polskie piwo (;o) Ladnych ozdob swiatecznych Czasem telewizji po polsku(wiekszosc programow jest z satelity wiec mam to samo co w domu jesli chodzi o kanaly obcojezyczne) Mojego pokoju Jednak to jest nic w porownaniu z tesknata za rodzina i przyjaciolmi, ale pytanie bylo nie oto. Jak dla mnie gdyby nie ten powod wyjazd z Polski wogole nie bylby problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Do osob zagranica 29.11.03, 10:54 Zgadzam sie z Toba Kurczak, gdyby nie to , ze mam w Polsce cala rodzine i to bardzo zzyta no i przyjaciol to mysle, ze nie byloby problemu. Nawet bedac daleko mozna sobie namiastke Polski stworzyc....teraz sa takie mozliwosci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: Do osob zagranica 29.11.03, 16:02 Pieknych polskich dziewczyn, polskich meczykow, rosolku i schabowego! Ale teraz to wszystko mam! Pozdrowienia z Warszawy! Odpowiedz Link Zgłoś
abere8 Nowa Zelandia 30.11.03, 04:14 Jedzenia - wlasnie zurku czy ogorkow kiszonych. I twarogu! Ale przymierzam sie do zrobienia go domowym sposobem :-) Slodyczy Wedlowskich. Telewizji i tak nie ogladalam, jak bylam w Polsce, wiec nie. Polskich ksiazek. Mszy po polsku - taka po angielsku to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: Nowa Zelandia 01.12.03, 09:46 abere8 napisała: > Jedzenia - wlasnie zurku czy ogorkow kiszonych. I twarogu! Ale przymierzam sie > do zrobienia go domowym sposobem :-) Kasienka80 jest specjalistka od robienia serow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 twarog 01.12.03, 09:59 jasne, jak chcesz przepis jak zrobic twarog domowym sposobem to daj mi znac ;- )))) Odpowiedz Link Zgłoś