chiara76 08.12.03, 15:53 Żeby nie było, że tylko Aariel:) Powiedzcie, co ostatnio dobrego przeczytaliście? Ja dla rozrywki powtarzam sobie ostatnio Chmielewskiej książki i właśnie wczoraj zarykiwałam się nad "Lesiem". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aariel Re: Zakładam wątek:)) 08.12.03, 16:05 Ciesze sie :) Juz mam dosyc tej aariel czy 23 czy jak jej tam ;) Ja obecnie koncze "Hanbe"- smutne to to, ale lekko i szybko sie czyta. Jeszcze nie wiem czy polecam. Natomiast w innym watku polecalam ksiazki Petera Mayle'a o Prowansji. Bardzo mile i lekkie i... smaczne :))) chiara76 napisała: > Żeby nie było, że tylko Aariel:) > Powiedzcie, co ostatnio dobrego przeczytaliście? > Ja dla rozrywki powtarzam sobie ostatnio Chmielewskiej książki i właśnie > wczoraj zarykiwałam się nad "Lesiem". Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Zakładam wątek:)) 08.12.03, 16:22 No widzisz, moje wątki nie cieszą się takim powodzeniem, jak Twoje, więc wygląda na to, że...dalej musisz je zakładać. Pozdróweczka! Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Zakładam wątek:)) 08.12.03, 16:27 chiara76 napisała: > No widzisz, moje wątki nie cieszą się takim powodzeniem, jak Twoje, więc > wygląda na to, że...dalej musisz je zakładać. Pozdróweczka! NIE! ;) Po prostu wszyscy (prawie wszyscy) wyszli juz z pracy, bo jest po 16 i sa w drodze do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Zakładam wątek:)) 08.12.03, 19:21 Ostatnio? Ja tak różnie coś podczytuję. O np. bajki Beatrix Potter sobie kupiłam i podczytuję. A poza tym po raz kolejny "Opowieści z Narnii" i sagę Sapkowskiego. A w między czasie teściowa podrzuca mi Terry'ego Pratchetta, więc staram się być na bieżąco. A poza tym czytam nudne instrukcje do laboratoriów do szkoły :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Zakładam wątek:)) 08.12.03, 19:23 A ja brne przez irlandzkie opowiadania tyle ze po niemiecku. Literatura nie wybitna ale jak na moj poziom jezykowy w sam raz :o) Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Zakładam wątek:)) 09.12.03, 11:05 W tym tygodniu czytam na zmianę: "London fields" Martina Amisa oraz - żeby nie wpaść za bardzo w mroczno-depresyjny klimat - "Adrian Mole: The Cappuccino Years". Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Zakładam wątek:)) 09.12.03, 11:07 k.mmilka napisała: > "Adrian Mole: The Cappuccino > Years". A. Mole jest super! Czytalam go w zeszle wakacje i chyba sobie znowu przeczytam, najlepiej podczas przerwy swiatecznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Zakładam wątek:)) 09.12.03, 11:22 Zgadzam się - "A. Mole" wielką powieścią jest. A "Mikołajka" znasz? -- Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Zakładam wątek:)) 09.12.03, 11:26 k.mmilka napisała: > Zgadzam się - "A. Mole" wielką powieścią jest. A "Mikołajka" znasz? Nieeee, ale chetnie zapoznam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Zakładam wątek:)) 09.12.03, 11:28 To taki Mole, tylko mniejszy i z Francji :-) www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.glowna?str=fis256162&skad=uzkmucpmny Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Mikolajek 09.12.03, 11:30 k.mmilka napisała: > To taki Mole, tylko mniejszy i z Francji :-) Tam duzo jest ksiazek o Mikolajku. Od ktorej najlepiej zaczac? Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Mikolajek 09.12.03, 11:38 Może od "Mikołajka", bo jest pierwszy w serii: czytelnia.onet.pl/0,1553,0,1,nowosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Mikolajek 09.12.03, 11:40 k.mmilka napisała: > Może od "Mikołajka", bo jest pierwszy w serii: ok, dzieki :) Moze zamowie ksiazke pod choinke... Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Zakładam wątek:)) 09.12.03, 11:34 Mikołajek jest super! Kto pamięta, jak w Radiowej Jedynce w czytanych bakach dla dzieci czytała go Kwiatkowska? A ja pamiętam:)) Odpowiedz Link Zgłoś