kanuk 20.12.03, 17:47 Prawe, lewe, biel skrzydlata. I diamentowo-czerwone detale. Jak wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 17:50 Prawe,lewe jakoś z robótkami ręcznymi mi się kojarzy. Detale z wykończeniem. Witaj Kanuk sweterek na zimę robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 18:47 chaj, do sweterkow podziwiania sie lepiej nadaje niz dziergania. a wlasnie uslyszalem,ze w naszej galaktyce sa miliardy gwiazd. i ze sa miliardy galaktyk. wiec chyba duzo tego dla myslicieli na najblizsze lata. chcesz makowca polksiezyc polanego lukrem ? czy wolisz od razu deser z poledwicy wolowej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 18:55 Podziwiać lubisz... Ja czasem coś dziergam w szale. Co do galaktyk i gwiazd to juz od dawna wiem że jest ich mnóstwo i że my jako ostatni zostaliśmy wyklonowani. Jesteśmy nieudanym letko eksperymentem galaktycznym wyrzuconym na ziemię przez stwórcę o duzych czarnych oczach który nie wiedząc gdzie nas wyrzucić wybrał tę piękną ziemię. A teraz się zastanawia po co to zrobił. Po to tylko byśmy ją wyniszczyli okrutnie. Ciacho jakoweś widzę masz. Chętnie się poczęstuję tym lukrowanym księżycem. Potem zjem również i polędwicę jeśli pozwolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 19:29 beza_beza napisała: Jesteśmy nieudanym letko eksperymentem galaktycznym wyrzuconym na ziemię przez stwórcę o duzych czarnych oczach który nie wiedząc gdzie nas wyrzucić wybrał tę piękną ziemię. Stwórca ma oczy błękitne.. Niebo jest odbiciem Jego pierwszego, pełnego zdziwienia spojrzenia na świat, zachwytu nad cudem istnienia.. szaty - połączenie liliowej niewinności z purpurą władzy, dookolnie jaśnieje biel anielskich skrzydeł oraz złoto wiekustego ognia.. całotygodniowo Niepojęty i Pozasłowny ma masę telefonów - wiecznie zablokowana przez miliony petentów linia próśb, żalów i obietnic.. niedzielnie - na szezlongu z gwiazd wypoczywa, zasłuchany w chóralne trele słowicze.. Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 19:40 Wiedziałam, że po długim milczeniu długą opowiastką sypniesz. Jednakże ja nadal twierdzę zawzięcie że od kosmitów pochodzę i w kosmosie spraw skończę. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:25 Mam wrazenie, ze Kanukowi jakas akademia ku czci, sie przypomniala. Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:29 I ku pamięci Lenina jak myślę. Bo znikł stąd i udał się na "nią". Na zdrówko Milta! Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:33 E tam, zaraz Lenina. Wtedy by bieli nie bylo, tylko czerwien i narzedzia proste na zloto wyszywane. Bardziej patriotycznie mu sie chyba przypomnialo, moze jakis apel w szkole, gdy zlapano kogos w kiblu na paleniu papierosow i publicznie pietnowano. Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:38 miltonia napisała: > E tam, zaraz Lenina. Wtedy by bieli nie bylo, tylko czerwien i narzedzia proste > > na zloto wyszywane. Bardziej patriotycznie mu sie chyba przypomnialo, moze > jakis apel w szkole, gdy zlapano kogos w kiblu na paleniu papierosow i > publicznie pietnowano. Znaczy Milta wiesz jak to było? Bo ja tak. Często za te fajki wiszące u sufitu w kiblu ekonomika obrywalam. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:46 beza_beza napisała: > Znaczy Milta wiesz jak to było? Bo ja tak. Często za te fajki wiszące u sufitu w kiblu ekonomika obrywalam. Wiem ale z cudzej autopsji, bo w podstawowce niepalaca bylam. Dzieki temu lubilam te apele, bo i kawalek lekcji zlecial a i jajcarsko bylo, gdy winowajcy stali z opuszczonymi glowami i przysiegali sie poprawic (tzn. nie dac zlapac nastepnym razem). Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:48 miltonia napisała: > beza_beza napisała: > > > Znaczy Milta wiesz jak to było? Bo ja tak. Często za te fajki wiszące u > sufitu w kiblu ekonomika obrywalam. > > Wiem ale z cudzej autopsji, bo w podstawowce niepalaca bylam. Dzieki temu > lubilam te apele, bo i kawalek lekcji zlecial a i jajcarsko bylo, gdy winowajcy > > stali z opuszczonymi glowami i przysiegali sie poprawic (tzn. nie dac zlapac > nastepnym razem). Hy hy. Tak było. Tylko zazwyczaj to mnie łapali za szkołą z cygarem niechcący i to moja głowa spuszczona była i poprawę obiecywała. A obiecanki cacankami bywają. Hy hy. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:56 beza_beza napisała: > Tak było. Tylko zazwyczaj to mnie łapali za szkołą z cygarem niechcący i to > moja głowa spuszczona była i poprawę obiecywała. A obiecanki cacankami bywają. Hy hy. To musieli Cie w szkole lubic, za te przerwane lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:59 miltonia napisała: > beza_beza napisała: > > > > Tak było. Tylko zazwyczaj to mnie łapali za szkołą z cygarem niechcący i t > o > > moja głowa spuszczona była i poprawę obiecywała. A obiecanki cacankami > bywają. Hy hy. > > To musieli Cie w szkole lubic, za te przerwane lekcje. Bosem byłam. Wzorcem dla rzeszy. Dla nielicznych okropieństwem a fe! A te przerywniki z racji nazwiska. Ratowac sie trzeba było. Piątki z góry na dół. Zachowanie letko nieodpowiednie hy hy. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:33 jakież to szczęście, żem nie była w poczcie sztandarowym.. apele - toż to okropieństwo! no ale czego człowiek nie wycierpiał, byleby się z lekcji urwać.. Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:36 edzioszka napisała: > jakież to szczęście, żem nie była w poczcie sztandarowym.. apele - toż to > okropieństwo! no ale czego człowiek nie wycierpiał, byleby się z lekcji urwać.. > Ja dentystę często zaliczałam. Ból ważny nie był byleby tylko urwać lekcji chociaż odrobinę. Zwłaszcza, że na Z-et byłam i od końca haczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:46 po male conieco pojechalem. filety sledziowe z beczki, szprotki wedzone, biala kielbasa, musztarda sarepska krakus, piwo tyskie i ptasie wanilowe tez :) moze Miltonia wpadnie ? o , zubrowke tez kupilem . ale do sledzia podam wyborcza dobrze zmrozona. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:48 Jasne, ze wpadne. Uwielbiam to kanadyjskie jedzenie. Ps. Czesc Kanuk, dawnosmy sie na siebie nie natkli. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:53 nojakto. 10 stycznia skaldowie tu graja. wiec wlasnie, te "kola czasu" O.N.A. wyspiewala , nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:55 praszam,ze o zakupach. fora mi sie pomylily. witaj Miltonio, jak sie masz. a choinka? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:02 kanuk napisał: > praszam,ze o zakupach. fora mi sie pomylily. witaj Miltonio, jak sie masz. a > choinka? Dobrze, ze nie kobiety, chociaz diabli wiedza. Choinka bedzie ale nie u mnie. Za leniwa jestem na takie tam zabawy. Stoi potem do marca i igli. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 20:58 ONA juz nie istnieje. Skaldowie to zupelnie nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:02 miltonia napisała: > ONA juz nie istnieje. Skaldowie to zupelnie nie moja bajka. A szkoda, koła czasu ONA zatoczyła. Może rapu Milta teraz? To ja, to moja rzeczywistość? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:07 Szkoda, chociaz razily mnie jej infantylne teksty. Rap? Jak czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:09 czy ona miala rzeszowski,spiewny akcent ? Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:11 miltonia napisała: > Szkoda, chociaz razily mnie jej infantylne teksty. > Rap? Jak czasem. Dobra była. Mocna czasem. Szkoda i mnie. A co do rapu to całkiem niektórym teksty wychodzą. Zwłaszcza z Kielc. "Dziewczyno jak wino uderzasz do głowy, kochanie dla Ciebie tak wiele bym zrobił". Hy hy. To niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:08 jak Miltonia tylko do siebie odnosi. a to zjawisko socjopatyczne,ze po tylu latach takie dinozaury sie objawiaja. ps : " a ten Fogg to jeszcze spiewa ?" Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:14 kanuk napisał: > jak Miltonia tylko do siebie odnosi. a to zjawisko socjopatyczne,ze po tylu > latach takie dinozaury sie objawiaja. ps : " a ten Fogg to jeszcze spiewa ?" Miecio wiekowy był. Nie słyszałam o jakimś jego koncercie ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:17 hyhy, Fogg to chyba Panu Bogu w niebiesach koncertuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:19 A chór Aniołków mu wtóruje! Hy hy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:24 a ten od Cichej Wody z nimi brzegi rwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:29 Jeśli masz na myśli disco-polo to ja Ci nie pomogę niestety. Znam tylko BOYS ze względu na urode lidera nic poza tem. Ale Micke and the Mechanics to już prędzej np "Kup off Coffie" Pasowało by jakąś wypić. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:29 kanuk napisał: > jak Miltonia tylko do siebie odnosi. a to zjawisko socjopatyczne,ze po tylu > latach takie dinozaury sie objawiaja. ps : " a ten Fogg to jeszcze spiewa ?" Nie o dinozaurowatosc mnie chodzi ile o sztuke, co mi nigdy niekonweniujaca byla. Bo takich Rolng Stonsow, na przyklad to czemu nie, a takich Skaldow to zazwyczaj nie. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:31 kanuk napisał: > a ten od Cichej Wody z nimi brzegi rwie :) Rany, nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:33 hyhy, wypowiedziałaś te słowa tonem rasowej stygmatyczki, to do Ciebie niepodobne - nie lubisz się przeca umartwiać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:33 miltonia napisała: > kanuk napisał: > > > a ten od Cichej Wody z nimi brzegi rwie :) > > Rany, nie mam pojecia. Milta! "Jeszcze po kropelce" to powinnaś znać! To disco polo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:42 Po kropelce albo dwoch, czemu nie. To nie jest disco polo, tylko zacna piosneczka sprzed chyba 50 lat. Nie wiem kto ja pierwszy wykonal ale w zwiazku z tym, ze tyle lat przetrwala, najgorsza chyba nie byla? Bo przeciez prawdziwa sztuka sie nie starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:50 miltonia napisała: > Po kropelce albo dwoch, czemu nie. > To nie jest disco polo, tylko zacna piosneczka sprzed chyba 50 lat. Nie wiem > kto ja pierwszy wykonal ale w zwiazku z tym, ze tyle lat przetrwala, najgorsza > chyba nie byla? Bo przeciez prawdziwa sztuka sie nie starzeje. Sztuka to sztuka. Jak każdy drink na sztuki. U mnie to już trzecia sztuka dzisiaj a u Ciebie? A co do piosneczki wesołej to rzeczywiście niezapomniana, jako też i inne tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 21:57 Dzis lekutko tylko sie znieczulilam herbata z rumem. Wracajac do starenkich piosneczek, to lepszego wykonania przeboju dziadow naszych, pt. "Mnilosc ci wszystko wybaczy" od spiewu i choreografii mej kolezanki odzianej w beretke z antenka i wylniale boa mamusi, nie widzialam. Za kazdym razem splakana bylam, ze wzruszenia, jak sie domyslacie. Odpowiedz Link Zgłoś
beza_beza Re: lajtmotyw świąteczny 20.12.03, 22:03 miltonia napisała: > Dzis lekutko tylko sie znieczulilam herbata z rumem. > Wracajac do starenkich piosneczek, to lepszego wykonania przeboju dziadow > naszych, pt. "Mnilosc ci wszystko wybaczy" od spiewu i choreografii mej > kolezanki odzianej w beretke z antenka i wylniale boa mamusi, nie widzialam. Za > > kazdym razem splakana bylam, ze wzruszenia, jak sie domyslacie. Milta! Widzę, że nie tylko u mnie powroty do przeszłości. Wspomnieć czasem warto dobre przeboje wieków. Wolę je jednak w nowoczesnym wydaniu. A co do herbatki to jak na sobotę niewielka to daweczka. Odpowiedz Link Zgłoś