karolka_pas 04.08.09, 22:43 Witam! chciałam się doradzić odnośnie pierwszego cykla dla kobiety? Osobiście myślę o Suzuki Bandit 600s. Proszę o opinie na temat tego motocykla lub inne propozycje! Z góry serdeczne dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goha66 Re: pierwsz motocykl dla kobietki 05.08.09, 07:19 karolka_pas napisała: > Witam! chciałam się doradzić odnośnie pierwszego cykla dla kobiety? > Osobiście myślę o Suzuki Bandit 600s. ... witaj :) pomimo kilku już sezonów spędzonych w siodle nie mam żadnych własnych doświadczeń związanych z bandziorem. podsyłam poniżej linkę do artykułu, który być może odpowie na kilka Twoich pytań karolka_pas napisała: www.motocykl.org/newsy.php?id_news=358 P.S. natomiast jako ortodoksyjny miłośnik Hondy zapytam: dlaczego nie CB (400, 450 lub 500)? to motocykle lekkie, zwinne, wybaczające niedoskonałosci w technice jazdy - w moim przekonaniu najlepsze dla początkującej riderki. pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: pierwsz motocykl dla kobietki 05.08.09, 08:52 Witaj. Jeżeli - banditora widziałaś na własne oczy, siedziałaś na nim, przeprowadzałaś, plecakowałaś chociaż lub próbowałaś sama jeździć i uważasz, że Tobie pasuje taki dośc ciężki w masie (dla kobiety, zwłaszcza na pierwsze 2oo) motocykl (bo w samym prowadzeniu jest przyjazny) - to dasz radę. Zdarza się, że na pierwszy motocykl mały bandit jest wybierany (mały - mam na myśli 600, bo 400 rzadko się zdarzają na rynku) i jest ok. A jeżeli - motocykle lubisz na obrazku, oglądasz się za nimi na ulicy, nie masz do czynienia na co dzień z dwoma kołami, po prostu "lubisz ten sport" na razie platonicznie - wpisz na naszym forum w wyszukiwanie hasło "pierwszy motocykl" i będziesz miała sporą lekturę od dziewczyn, ktore miewały kiedyś teś takie dylematy i pytania :) Odpisuję Tobie w ten sposób, bo niewiele napisałaś o sobie - czy masz prawko, czy nie, czy w jakimś stopniu jesteś związana z motocyklami, czy temat zaczynasz dopiero ogarniać oraz to, co przewija się w naszych babskich problemach - czy dasz radę ogarnąć motocykl wzrostowo, wagowo, technicznie (w sensie umiejętności). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: pierwsz motocykl dla kobietki 05.08.09, 08:53 P.S. Co do bandita, który Cię interesuje, to na przykład Giencia z tego forum takowy posiada, poproś ją o opinię, może coś dla Ciebie napisze tutaj :) ------- ===R6=== www.motormax.pl gg 1131742 Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: pierwsz motocykl dla kobietki 05.08.09, 13:59 Z nowszych: Yamaha MT-03 Kawasaki Ninja 250R Honda VTR 250 Yamaha YBR 250 Aprilia RS 125 Ze starszych: Suzuki GS500 Honda CB500 i parę innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
nyssan Re: pierwsz motocykl dla kobietki 05.08.09, 15:06 A ja właśnie użytkuje takiego Bandziorka i jeśli nie masz 150 cm wzrostu to ten ten sprzęt Cię oczaruje i pomimo-fakt sporej masy własnej-jest łagodny i "misiowy" w prowadzeniu. A jak złapie przechyła to i tak gleba niezależnie od siły w łapach i barach. W czasie jazdy masa jest zupełnie nieodczuwalna i nawet podczas wolnych manewrów daje radę. Ale świetną alternatywą jest też Honda CBF. To dopiero owieczka i prowadzi się jak rower :) Odpowiedz Link Zgłoś
lula666 Re: pierwsz motocykl dla kobietki 05.08.09, 15:40 Mój pierwszy motocykl - którym śmigam cały czas - to yamaha fazer fz6. Naprawdę jestem nim zachwycona - doskonale prowadzi się po mieście, w korkach, na dłuższy wypad też jest wygodny. Gdy szukałam moto to miałam przede wszsystkim siedząc na nim sięgać całymi stopami do ziemi i siedzieć wyprostowana - fazer właśnie taki jest więc jeździ się nim wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolka_pas Re: pierwsz motocykl dla kobietki 05.08.09, 18:01 prawko dopiero robie... na motocyklach jak do tej pory tylko plecakowałam... (no nie licząc jakiś krótkich przejażdżek) ale marzę żeby to się zmieniło! mysle że to nie jest platoniczna miłość do motocykli :) jeżeli chodzi o wzrost i wagę to myśle że dam rade :) mam 170 cm i do chudzielców nie należę z pewnością :) A w bandicie zakochałam się od pierwszego spojrzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: pierwsz motocykl dla kobietki 05.08.09, 22:09 karolka_pas napisała: > A w bandicie zakochałam się od pierwszego spojrzenia...' Może poprzymierzaj się jeszcze do innych motocykli. Ja od pierwszego wejrzenia zakochałam się w CBR 600RR, a kupiłam zupełnie co innego ;) I też jestem zakochana :) Po uszy ! Odpowiedz Link Zgłoś