Dodaj do ulubionych

WOŚP i Urząd Miasta Marki

20.12.10, 14:33
Na stronie Urzędu Miasta pojawiło się ogłoszenie o kolejnym finale WOŚP w Markach.
Nic nie byłoby w tym dziwnego gdyby nie to, że dotychczas burmistrz J.W. nie interesował się i nie pomagał. Nagle drugi raz już takie uprzejmości. Podstawowe pytanie co jest tego powodem? Czy to, że może wpływać na tzw. sztab? Poprzedni był nie zależny. Szkoda, że znów wraca byle jakość.
Obserwuj wątek
    • audamox Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 20.12.10, 15:52
      Z tego co się orientuję w sytuacji, sztab mareckiego WOŚP zmienił się już w zeszłym roku. Szefuje tam p. Anna Banasik, która startowała z listy KWS. Poprzednio szefowała tam m.in. p. Agnieszka Lużyńska (też KWS). Jaka jest więc różnica? Ponadto, ciekawe jest to, że od zeszłego roku w tym sztabie działa p. J.O., niedawny konkurent J.W. Jak więc to możliwe, że J.W. może na obecny sztab bardziej wpływać? Czyżby J.O. trzymał potajemnie sztamę z J.W.? O to chodzi? Czy może sugerujesz jakieś przekręty naszego cudownego urzędu z związku ze zbiórką WOŚP? Rozwiń proszę swoją myśl. A jeżeli piszę nieprawdę, proszę o poprawienie. Opieram się na informacjach z marki.net.pl.
      • elam_elam Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 21.12.10, 08:03
        Poprzedniej szefowej WOŚP z Urzędu Miasta nikt nawet palcem nie kiwnął aby w czymkolwiek pomóc. "Wspólny" start tych osób z KWS o niczym nie świadczy. Raczej możne to być zamierzone działanie J.W. - wykorzystać osobę znaną do osiągnięcia lepszego wyniku listy wyborczej. Ordynacja przewiduje podział mandatów w radzie miasta wg osiągniętej liczby głosów komitetów. Czy tak było, pewnie nie dowiemy się tego nigdy.
        Natomiast udział J.O. w sztabie WOŚP, także może mieć uzasadnienie polityczne. Nie mogę być gorszy od konkurenta. Skoro On się pokazał, dał na licytację fotel, to ja też przecież muszę być.
        "Towarzystwo wzajemnej adoracji" wykorzystało moment i przejęło inicjatywę tylko po to by zbić lokalny kapitał polityczny. Raczej nie robią tego z potrzeby serca.
        W przejęciu organizowania imprezy główną rolę zapewne odegrała zazdrość. Nie ma nic gorszego jak chęć bycia lepszym i budowanie "sukcesu" na cudzych dobrze zbudowanych fundamentach.
        Przekrętów nie sugeruję bo, mam nadzieję, ich nie ma. Natomiast jedno jest pewne, J.W. lubi mieć posłuch, a w poprzednim sztab był niezależny, a ten obecny co powie J.W. to będzie zrobione.

Tak czy owak, należy wierzyć w ludzi, w ich przemianę na lepsze. Czego życzę wszystkim na radosne Święta Bożego Narodzenia. Oby atmosfera kolęd i małego Jezusa niosła dobroć do wszystkich serc, nawet tych cwanych.
        • ambanasik Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 21.12.10, 10:58
          Szanowny elam_elam,

W imieniu własnym i Sztabu WOŚP Marki serdecznie dziękuję za wnikliwą analizę działalności naszej i naszych poprzedników. Insynuacje, które publikuje Pan na Forum odbiegają od rzeczywistości tak dalece, że nie potrafię tego skomentować.
          Informuję, że w UM znajdują się faktury z ubiegłych lat sfinansowane przez UM podczas organizowania poprzednich mareckich Finałów.
          Relacje ze wszystkich poprzednich Finałów zamieszczone sa na www.marki.net.pl/wosp
          Od siebie powiem tylko, że swoją opinią wyrażoną na Forum Mista Marki zrobił Pan mi osobiście zwykłą ludzką przykrość, dlatego że sugeruje Pan moje niegodne intencje i że wplata Pan wątki lokalnej polityki personalnej do działań Fundacji WOŚP, na rzecz której pracuję jako wolontariusz-szef sztabu. Nie mam pojęcia skad zaczerpnął Pan informacje na temat "przejęcia" i " zazdrości", na temat intencji. Nie wiem na jakiej podstawie ocenia Pan "bylejakość" pracy wolontariuszy. Szczerze powiem, że zupełnie mnie to nie interesuje.

Z poważaniem
          Anna Banasik
          szef sztabu WOŚP Marki
          • elam_elam Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 21.12.10, 12:03
            Szanowna Pani,
            "ela m" - oznacza imię. Szkoda, że pani tego nie zauważyła.
            Uderz w stół, a .... szef sztabu się odezwał.
            Jak mówią Anglicy "No comment". Nie warto.

Pozdrawiam serdecznie i życzę więcej spokoju ducha. Mniej nerwów, więcej zdrowia.
            Ela M.
            • darek.pietrucha Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 21.12.10, 12:46
              Wspieram akcję Jurka Owsiaka można powiedziec od zawsze jako zwykŁy uczestnik.Udział mojej rodziny ogranicza się do przekazania wolontariuszom kwot pieniężnych. Nie birę udziału w organizowaniu WOŚP w Markach ani nie jestem członkiem sztabu. Jest mi najnormalniej wstyd za takie wpisy pani Elu. Jak można tak wszystko mówiąc kolokwialnie zeszmacić, i jeszcze te życzenia na koniec. Skąd takie wnioski, kto kim kieruje, kto komu zazdrości, a może w Markach w tej materii po prostu jest normalnie i ludzie chcący być aktynymi społecznie po prostu to robią. Gratuluję "przebiegłości" w poszukiwaniu drugiego, trzeciego dna we wszystkim co w naszym mieście się dzieje. Doceniajmy, że są ludzie, którzy chcą robic coś więcej niż tylko to co muszą i to za zupełną darmochę. Jest mi najnormalniej wstyd za panią pani ELU i przepraszam wszystkich tych, których udało się pani obrazić.
              Darek Pietrucha
              • tpaciorek Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 21.12.10, 13:40
                Dołączam się do tego, co napisał Pan Dariusz !
              • elam_elam Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 21.12.10, 15:18
                hola, hola Panowie, nie tak ostro.
                oszczędzajcie język, nie zostaliście wywołani do tablicy, więc milczeć.
                wstyd to mi za Was, nic nie można powiedzieć, napisać,
                bo jak to "elita" marecka się obruszy. kto dał Wam prawo do wtrącania się we wszystko.
                był organizator WOŚP, to należało ich zapytać, czy godzą się przekazać innym organizowanie, czy ktoś pomyślał o tym? nie.
                czy wtedy ktoś pomyślał, że tak się nie postępuje, że przykro jest poprzedniemu sztabowi.

Prawda w oczy kole, ale ktoś musiał to w końcu powiedzieć.

Najlepiej od razu naskoczyć i nie pozwolić nic nikomu powiedzieć.
                Trochę pokory, i "wsłuchania" się w prosty tekst, bez szukania drugiego czy trzeciego dna,
                trudno jest czytać ze zrozumieniem?
                Czy była mowa o tym czy popieram czy nie popieram WOŚP? Nie było, to po co takie pisanie "Wspieram akcję Jurka Owsiaka ..." Ja też, i nie muszę się z tym obnosić.
                Kto kogo "zeszmacił" ? Szanowny Panie opanuj się Pan. Po co te inwektywy.
                Normalnego języka nie potrafi Pan używać? Od razu należy sięgnąć do zasobów rynsztoka.
                Powinien Pan wstydzić się za swój język.

• darek.pietrucha Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 21.12.10, 19:23
                  Szanowna Pani Elu.
                  Nie wiedziałem, że w tym wątku jest tylko miejsce na Pani wywody i snucie teorii spiskowch. Przeczytałem wypowiedź i uznałem, że mam prawo do oceny Pani wpisu. Okazuje się, że jest to tylko Pani ogródek i nikt nie może mieć innego zdania. Mój wpis nie jest rykiem ugodzonej elity, bo ja do takowej się nie zaliczam i nie wiem co to znaczy, ale mogŁa się Pani przekonać jak może być oceniona Pani wypowiedź przez osobę zupełnie nie zwiazaną ze sztabem WOŚP w Markach. Żadna prawda w moje błękitne oczy mnie nie kole i nie mam zamiaru naskakiwać na nikogo i mam wrazenie, że umiejetność czytania ze zrozumieniem, mimo ledwie średniego wyksztaŁcenia, posiadłem. Gdyby czytała Pani ze zrozumieniem to wiedziałaby Pani, że nikt nikogo nie "zeszmacił" (wątpię, aby byŁ to język rynsztokowy), tylko Pani swymi dwoma pierwszymi wypowiedziami potępiła w czambuł bezinteresowne zaangażowanie ludzi organizujących WOŚP w Markach. Podejrzewam, że w sztabie chetnych brakuje. Proszę się włączyć i przekuć swoją frustrację na pracę społeczną Kończąc pragnę Panią gorąco przeprosić jesli w czymś uchybiłem, i proszę przyjąć jak najlepsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym 2011 roku.
          • goldenmaniak Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 21.12.10, 19:20
            Ania jestem z Tobą i staję za Tobą murem.
            Odwalasz niezłą robotę ,o której inni nawet nie są w stanie pomyśleć.
            Podziwiam Cię ogromnie,za włożony trud,pomysłowość i kreatywność wniesione w ramach WOŚP.
            Niewiele osób wie,ile takie "szefowanie " wymaga poświęceń i godzin spędzonych na rozmowach,umowach,setkach wykonanych telefonów itp.

W tym roku jak zwykle zbieram ,ale już nie z Goldenami z całej Polski.
            Teraz mój Golden Retriever będzie zbierał z Markami .
            Aniu czekamy na identyfikatory i puszkę.
            A tym co tylko piszą i krytykują polecam nieco zejść z tonu i zamiast gadać to zapisać się do sztabu i wyruszyć z puszką przez miasto na kolejnym finale WOŚP.

goldenmaniak pozdrawia
            SIE MA

• goldenmaniak Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 07.01.11, 22:53
            W niedzielę WOŚP
            W niedzielę WOŚP .
            My już gotowi do kwestowania.
            Nil tak się zmęczył tą świadomością ,że aż się położył i odpoczywa.

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/513/c0c31b20833dac9fmed.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/514/1f03961de87c1b3amed.jpg[/IMG][/URL]
          • goldenmaniak Re: WOŚP i Urząd Miasta Marki 07.01.11, 23:07
            W niedzielę WOŚP
            My już gotowi do kwestowania.
            Nil tak się zmęczył tą świadomością ,że aż się położył i odpoczywa.

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c0c31b20833dac9f.html
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1f03961de87c1b3a.html
    • k.bychowski @elam_elam 21.12.10, 22:39
      Odpowiadam hurem ;-)

elam_elam napisała:
      > Poprzedniej szefowej WOŚP z Urzędu Miasta nikt nawet palcem nie kiwnął aby w
      > czymkolwiek pomóc.

Tu masz sprawozdania z finałów WOŚP z lat 2006, 2007, 2008:
      www.marki.net.pl/podsumowanie-xiv-finalu-wosp-402
      www.marki.net.pl/sprawozdanie-z-xv-finalu-wosp-w-markach-596
      www.marki.net.pl/sprawozdanie-z-xvi-finalu-wosp-w-markach-1758
      UM Marki występuje jako sponsor. Byłem przy paru finałach w Markach
      (raz bliżej, raz dalej ;-) i w ostatnich latach UM Marki był jednym z głównych
      sponsorów imprezy, rozstawiał scenę i robił kilka innych rzeczy
      Jeśli to dla Ciebie nie jest pomoc - to co nią jest?

Są więc dwa wyjścia albo kłamiesz z niewiedzy (co Cię nie usprawiedliwia) albo świadomie.

> Natomiast udział J.O. w sztabie WOŚP, także może mieć uzasadnienie polityczne.
      > Nie mogę być gorszy od konkurenta. Skoro On się pokazał, dał na licytację fotel
      > , to ja też przecież muszę być.

Kłamiesz!
      Jacek zaangażował się w finał WOŚP-a dużo wcześniej
      niż pojawił się pomysł na licytację „fotela burmistrza”
      więc Twoje wynurzenia o jego motywacjach są bezpodstawne.

> "Towarzystwo wzajemnej adoracji" wykorzystało moment i przejęło inicjatywę tyl
      > ko po to by zbić lokalny kapitał polityczny. Raczej nie robią tego z potrzeby s
      > erca. W przejęciu organizowania imprezy główną rolę zapewne odegrała zazdrość. Nie m
      > a nic gorszego jak chęć bycia lepszym i budowanie "sukcesu" na cudzych dobrze
      > zbudowanych fundamentach.

;-)))
      Szczerze Ci współczuję ;-)
      Twój świat musi być straszny - zewsząd otaczają Cię źli, zazdrośni ludzie,
      którzy chcą „zbić lokalny kapitał polityczny” ;-)
      Wszystko postrzegasz przez pryzmat wyborów?
      Czyżby jakieś niezrealizowane ambicje? ;-)

> Przekrętów nie sugeruję bo, mam nadzieję, ich nie ma. Natomiast jedno jest pew
      > ne, J.W. lubi mieć posłuch, a w poprzednim sztab był niezależny, a ten obecny
      > co powie J.W. to będzie zrobione.

A możesz sobie nawet sugerować, że sztab WOŚPa w Markach składa się z kosmatych i rogatych ludzi ;-)
      będzie to miało taką samą wartość jak Twoje dotychczasowe brednie.

================

elam_elam napisała:
      > hola, hola Panowie, nie tak ostro.
      > oszczędzajcie język, nie zostaliście wywołani do tablicy, więc milczeć.

;-)))
      A Ty tu jesteś od wywoływania do tablicy?
      ;-)))

> Kto kogo "zeszmacił" ? Szanowny Panie opanuj się Pan. Po co te inwektywy.
      > Normalnego języka nie potrafi Pan używać? Od razu należy sięgnąć do
      > zasobów rynsztoka. Powinien Pan wstydzić się za swój język.

Jaja sobie robisz?????
      Najpierw wpadasz na forum, obrzucasz ludzi błotem, kłamiesz,
      manipulujesz wypisujesz jakieś bzdurne insynuacje
      a potem się obrażasz za niesalonowy język????

Moja odpowiedź jest mocno stonowana bo gdybym napisał tak jak myślę to
      musiałbym sam siebie wymoderować za słowa niecenzuralne ;-)

I żeby było jasne - napisałem to jako Krzysztof Bychowski a nie jako sztab WOŚP Marki ;-)
      • darek.pietrucha Re: @elam_elam 22.12.10, 00:01
        Panie Krzysztofie dzięki za ten wpis. Są rzeczy obok których nie wolno nam przechodzić obojętnie. Nie możemy dać się zwariować, a nienawiść i urażone ego nie mogą być jedyną słuszną oceną rzeczywistości, tak jak chce tego Pani Ela. Chylę czoła przed wszystkimi zaangazowanymi w organizowanie WOŚP w Markach, zarówno "starym" sztabem jak i obecnym. Każdy, kto w jakikolwiek spsób był lub jest zaangażowany w organizację tej imprezy w naszym mieście moim zdaniem zasŁuguje na słowa uznania.
        Pozdrawiam
        Darek Pietrucha
      • elam_elam Re: @elam_elam 30.12.10, 12:53
        Krzysztof, Ty - mój przyjaciel przeciwko mnie? Zawiodłam się.
        Nie sądziłam, że taki jesteś.
        Ela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka