Dodaj do ulubionych

Pogodny weekend za nami

07.08.11, 23:13
wchodzę na forum i co widzę ??? radwis, radwis, radwis ....
I tak sobie myślę jakim samotnym i znudzonym życiem nieszczęśnikiem trzeba być żeby tak dzień w dzień, od świtu do nocy siedzieć na necie i wypisywać jedno i to samo!
Żal mi Cie radwis, naprawdę żal. I nie musisz mi odpowiadać, gdyż zgodnie z maksymą "nie ruszaj g.... bo śmierdzi" nie mam zamiaru polemizować z Twoją malutką, zakompleksioną osobą.
Obserwuj wątek
    • radwis Re: Pogodny weekend za nami 08.08.11, 06:36
      perrocanario napisała:

znów pomyliłaś swój nick

> żeby tak dzień w dzień, od świtu do nocy siedzieć na necie i wypisywać jedno i to samo!
      naucz się czytać ze zrozumieniem

>nie mam zamiaru polemizować
      to po co jest ten wpis?
      • tommy113 Re: Pogodny weekend za nami 08.08.11, 11:21
        bo smęcisz i jesteś nudny. Ilu Ci to powinno napisać żeby dotarło. Taki tępy jesteś?
        • radwis Re: Pogodny weekend za nami 08.08.11, 11:45
          Tepy to jest ktos, kto zarzuca tepote osobie, ktora wywoluje do odpowiedzi osoby publiczne, wywolujac ich wsciekle ataki.
    • gekon-3 Re: Pogodny weekend za nami 08.08.11, 12:14
      radwis trochę przesadza ale to od nas zależy czy będzeimy czytać poszczególne posty i wdawać się w dyskusję czy tez nie.
    • gekon-3 Re: Pogodny weekend za nami 08.08.11, 12:43
      do poprzedniego postu. obserwuję działalność radwis-a i pomimo czasem męczącej retoryki, udaje się mu wciągnąć wielu z nas w dyskusję. czasami zaczepi o jakieś tematy z choinki ale ogólnie jest ok. to my wdajemy się w pyskówki i jego prowokacje. nie musimy, nikt nas nie zmusza. jest aktywnym "członkiem tej społeczności" mam na myśli forum. jeżeli jeszcze z taką zaciekłością jak skromna osobę poruszał inne bardziej przyziemne tematy to nie mam nic przeciw tej osobie. jeżeli uznam że przegina to po prostu przestane czytać jego wypowiedzi. radwes poszukaj innych tematów, może być ciekawie. szkoda pary na pozowanie do zdjęć i jakieś tam wiązanki. to mało interesujące i tak naprawdę niewnoszące nic do lokalnych potrzeb naszych mieszkańców. proponuję poruszyć sprawę kanalizacji, koordynacji zamykania poszczególnych kwartałów miasta, budowy dróg a raczej braku. może sprawa przedszkoli. zachęcenie władz do tego by znalazły pomysł jak w urzędzie miasta załatwić by można było tu na miejscu w markach załatwić sprawę m.in dowodu osobistego, paszportu czy rejestracji pojazdu a nie wybierać się do Wołomina. Może trzeba poruszyć i wyjaśnić sprawę braku policji na ulicach.
      • radwis Re: Pogodny weekend za nami 08.08.11, 15:23
        > szkoda pary na pozowanie do zdjęć i jakieś tam wiązanki. to mało interesujące i tak naprawdę > niewnoszące nic do lokalnych potrzeb naszych mieszkańców.

szkoda, że nie rozumiesz. to nie chodzi o "jakieś tam wiązanki", to chodzi o postawę etyczno-moralną osób ze świecznika naszego mareckiego grajdołka.
        kto w małych rzeczach nie postępuje godnie, nie będzie będzie postępował godnie w dużych.

przykład, taki uproszczony, chodzi mi o sam mechanizm:
        idziesz do dentysty i oczekujesz usługi na wysokim poziomie, a spotykasz gościa, który uśmiechając się do ciebie, pokazuje ci rząd popsutych zębów, oraz obdarza cuchnącym oddechem. czy dasz mu "grzebać" w twoich zębach.

to tylko pozornie chodzi o wiązankę.
        • gekon-3 Re: Pogodny weekend za nami 08.08.11, 15:48
          ii tu się z tobą nie zgadzam. rozumiem, że jak człowiek który chce błysnąć i pokazać się wszędzie nie jest najlepszym kandydatem do sprawowania władzy i reprezentowania nas i naszych interesów. Ludziom takim należny wytykać ich błędy, i to zrobiłeś. należy im też pokazać że będziemy ich z tego co zrobili rozliczać przy okazji np. Wyborów czy sesji rady. Chodzi mi w tym momencie o to że błędy zostały już wytknięte, wiemy też ze rozliczyć będziemy ich mogli przy wyborach ale by nie marnowali dalej czasu zagońmy ich do roboty, pilnujmy by nie spieprzyli nowych, postawionych przed nimi zadań, by dla własnej „publiczki” nie robili innych dziwnych rzeczy.
          Wytknąłeś błędy i to jest o.k. Ale trzeba z tego teraz wyciągnąć wnioski. My już wiemy że trzeba co niektórych bardziej pilnować, trzeba patrzeć im na ręce. Teraz należałoby im wskazać nasze problemy, i wyegzekwować od nich by skończyli przepychankę z wieńcami i zakasali rękawy i zajęli się robotą, bo na razie to tylko jest przepychanka pomiędzy radą, burmistrzem i innymi i udowadnianie że jedni i drudzy nić nie robią. To do niczego konstruktywnego nie prowadzi. Teraz jest problem, trzeba go rozwiązać. O to mi chodziło, a nie o to, że skromna osoba jest o.k. I to co czyni też jest o.k.
          Na jednym z postów widząc aktywność Pana zadałem pytanie, bez żadnych podtekstów, czy zaciekłość jaką pan dochodzi do sedna sprawy skierować też w kierunku innych problemów mających wielkie znaczenie dla nas mieszkańców marek.

A tak już kończąc „ ten dentysta ma braki w uzębieniu ponieważ sam sobie chciał zrobić dobrze i mu nie wyszło” podobnie jak naszej skromnej osobie.
          • radwis Re: Pogodny weekend za nami 08.08.11, 15:53
            ok, zgoda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka