Dodaj do ulubionych

Doba bez prądu

28.10.12, 16:51
Kurcze, tym razem to już chyba osiągnęliśmy dno - ledwo trochę śniegu popadało i już ponad 20-to godzinna przerwa w dostawie prądu. Nie wiem, jak reszta Marek - ale Struga cierpiała.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12753406,Zima_trzyma__70_tysiecy_ludzi_na_Mazowszu_bez_pradu.html
Obserwuj wątek
    • aniabi Re: Doba bez prądu 28.10.12, 17:46
      mieszkam w Strudze...wiem o czym mówisz :( Zastanawiam się co będzie dalej :( Jeszcze nie zaczęła się prawdziwa zima a tu masz ...ciemnogród!!!!!! Czym zajmowali się Panowie w Wołominie ...latem????....nie można było przycinać drzew wzdłuż linii energetycznych kiedy był na to czas?!
    • bukieto Re: Doba bez prądu 28.10.12, 18:33
      Górska, Lipowa, część Dużej o 17:30 dalej bez prądu :/
    • nomad997 Re: Doba bez prądu 28.10.12, 20:31
      Niech nasz Urząd dalej się ugina przed dyktatem Zakładu Energetycznego który chce budować i modernizować linie po taniości (czyli te tzw. napowietrzne) zamiast chować kable pod ziemią, a takich atrakcji przy okazji ataków zimy czy porywistych wiatrów będzie w Markach jeszcze wiele przez następne kilkadziesiąt lat.
      To samo zresztą jest z telefonami i internetem. Najsłabszym ogniwem w sieci są właśnie linie napowietrzne puszczane po słupach. Najczęściej zaniedbane i najbardziej podatne na degradację.
    • mima-mima Re: Doba bez prądu 28.10.12, 21:24
      Część Strugi nadal bez prądu. Podobno w nocy nie mogą pracować na wysokościach i dopiero jutro od rana zaczną ponownie naprawiać awarię.
    • mia-p Re: Doba bez prądu 28.10.12, 21:34
      Ja poczułam się jak w średniowieczu. W mojej części Strugi nie było od wczoraj od godz. 20 do dzisiaj do 15.00 Do energetyki oczywiście nie sposób się dodzwonić tylko kurka jak ja zapłacę parę dni po terminie rachunek to zaraz noty odsetkowe ślą.
      • aniabi Re: Doba bez prądu 29.10.12, 18:17
        tak....odsetki to szybko wysyłają ...... szkoda słów...20 km od stolicy...WSTYD
      • goldenmaniak Re: Doba bez prądu 11.11.12, 04:53
        U nas prądu nie było od soboty godz.17 do poniedziałku godz.14.
        W tym czasie mój mąż dzwonił do nich 80 razy jednego dnia i 34 następnego ,ale się w końcu dodzwonił i w sobotę i w niedzielę...
        W poniedziałek było już dużo lepiej ,bo przynajmniej odbierali szybciej telefony.
        Od początku do końca nie wiedzieli ,kiedy będą w stanie usunąć awarię ...
        paranoja jakaś :(

• melcik0511 Re: Doba bez prądu 29.10.12, 21:09
      Dobry agregat nie jest zły.....jak się mieszka w Strudze, prądu nie ma ,wody nie ma, drogi rozkopane, listonosz raz w miesiącu, co dalej???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka