Dodaj do ulubionych

Osiedle przy ul. Promiennej.

01.06.13, 14:15
Czy mi się wydaje czy niektórym ludziom na tym osiedlu ( szczególnie tym po 50 ) wszystko przeszkadza. Dzieci bawiące się pod blokiem są przeganiane; byle pierdnięcie w domu i robi się wielki szum w bloku, na osiedlu. Dochodzi do sytuacji, w których sąsiadom przeszkadza, że się chodzi po mieszkaniu, po klatce schodowej. Jak ktoś dzwoni domofonem to dostaje opierdziel od sąsiadów z parteru, że dzwonią i robią hałas. Ci sami sąsiedzi otwierają drzwi i czekają kogo by tu opierdzielić za ich niezamknięcie. Paranoja jakaś. I te tłumaczenia, że "trzeba przestrzegać zasad współżycia". Co to za współżycie jeżeli nie mogę spokojnie kichnąć w mieszkaniu bo sąsiadka daje mi znać, że jej przeszkadza tucząc czymś metalowym w rurę kaloryfera. Strach telewizor od głosić bo może dojść do linczu.
Obserwuj wątek
    • bzgola Re: Osiedle przy ul. Promiennej. 01.06.13, 14:16
      "tłucząc"
      • nicola30 Re: Osiedle przy ul. Promiennej. 01.06.13, 16:44
        Zależy na jakich sąsiadów się trafi, czy to Promienna czy inne osiedle ;-) Jedni są tolerancyjni, inni szukają zwady, tak było jest i będzie. Na tym polega mieszkanie w blokowisku,różni są ludzie. Jest to osiedle z "wielkiej płyty" i niestety każdy odgłos się roznosi, niektórym wszystko przeszkadza...
        A co do bawiących się dzieci... wierzę, że mogą wkurzać wieczne krzyki i piski pod oknami, czy granie w piłkę i odbijanie od ścian bloku, szczególnie mieszkających na niższych piętrach. Po to urządzono plac zabaw na uboczu razem z boiskiem, ale dzieci upodobały sobie zabawy między blokami.
        • bzgola Re: Osiedle przy ul. Promiennej. 02.06.13, 07:16
          Szczerze mówiąc. Jak ja był bym dzieckiem to bym nawet na ten plac zabaw nie spojrzał :/
    • pkowalski.84 Re: Osiedle przy ul. Promiennej. 07.07.16, 23:31
      Witam. Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane ). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.
      Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka