wodociagmarecki
20.02.14, 21:36
Czy jest na forum ktoś kto na początku stycznia dostał z wodociągów fakturę za wodę,gdzie było naliczenie za jakąs zaległą fakturę z sierpnia?
Dostałam na początku stycznia fakturę gdzie było rozliczenie za ostatni okres i za jakiś zaległy. Wyjaśnialiśmy w wodciągach bo była to duża kwota a zawsze rachunki płacimy zaraz po otrzymaniu - więc dziwiła nas ta zaległość. Okazało się, że w wakacje poczta nie dostarczyła dużej liczbie ludzi faktur i teraz oni sobie to naliczają. W rozmowie pani powiedziała, ze w związku z tym, że nie my zawiniliśmy nie naliczą odsetek. Dzisiaj przychodzi wezwanie do zapłaty (wysłane 19.02) że mam do zapłacenia ostetki do dnia 17.02.
Czy znacie podobne przypadki, ze wodociąg tak traktuje klientów.
Mi się zdarzyło to pierwszy raz, że mnie sądem straszą, za coś czemu nie jestem winna bo według nich zalegam 6 zl odsetek i mam być duchem świętym i wiedzieć, że oni mi wystawili wezwanie, ktore wysyłają do mnie dwa dni po terminie zapłaty.
Zamierzam na nich skargę napisać i szukam potwierdzenia czy nie jestem osamotniona w takim traktowaniu