Dodaj do ulubionych

Co Marcovia 2000?

25.03.14, 20:25
Co z Marcovią? Podobno już nie funkcjonuje. Zostały im wypowiedziane umowy przez miasto i wstrzymana dotacja. Wszystkie dzieciaki i te młodsze i trochę starsze nie mają już gdzie trenować. Ktoś coś wie w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • 10gu Jakie miasto taki klub 25.03.14, 22:38
      Tak, budynki zaplombowane a dzieciaki nie mają treningów. Poszukiwania pieniędzy trwają.
    • szybki89 Re: Co Marcovia 2000? 25.03.14, 23:02
      Oświadczenie z 14 marca br. :

www.marki.pl/www/aktualnosc-2175-tytul-oswiadczenie_ws_mts_marcovia_2000
      I wiadomość z dzisiejszego wieczora:

www.marki.pl/www/aktualnosc-2190-tytul-informacja_ze_strony_sympatykow_mts_marcovia
      Ciągłość zajęć sportowych została zabezpieczona. Szczegółowych informacji udziela p. Bogdan Król, kierownik klubu. Harmonogram i miejsca odbywania się zajęć, mimo stanowiska zarządu klubu nie powinny ulec zmianie. Szersze oświadczenie burmistrza będzie dostępne w najbliższych dniach.
      • zielu52 Re: Co Marcovia 2000? 26.03.14, 18:23
        Powiem tak. Byłem w tym Zarządzie 6 lat temu i złożyłem rezygnację właśnie z powodu zachowania wiceprezesa który na moje pytanie na co są wydawane pieniądze z dotacji odpowiedział ch** ci obchodzi. Później na każdym walnym zadawałem to samo pytanie i nigdy poza bilansem który jest dla przeciętnego członka klubu stekiem cyfr w rodzaju winien/ma bez pokazania ile na sprzet ile na obozy ile wpłynęło od rodziców ile od miasta itp. Ponieważ nikt mnie nie słuchał skierowałem sprawę do rady miasta. Ta odesłała mnie do Starostwa. Starostwo do US. US do Ministerstwa Finansów a ministerstwo z powrotem do starostwa. I tak od annasza do kaifasza. Dałem spokój bo po co mi to. Nie jestem szeryf z westernu. Nawet tam od ostatniego walnego nie zaglądam. I nagle czytam stronę Marek i buch. Dawno z tym byłem w Radzie i u Burmistrza. Burmistrz pisze że jest członkiem założycielem nowej Marcovii. Zgadza się. Ja też i to ja ją od nowa stworzyłem, bo stara upadła. Byli różni Prezesi (tu chodzi o wice) ale nikt nigdy tak udzielnie się nie zachowywał. Powiem krótko. Słyszałem, że sprawa może trafić nawet do Prokuratury. Wiedziałem, że ten człowiek prędzej czy później trafi w ręce sprawiedliwości. Szkoda, że to nastąpiło później.
    • zielu52 Re: Co Marcovia 2000? 11.04.14, 12:46
      Na forum jest Apel

www.marki.net.pl/zaproszenie-na-mecz-marcovii-i-apel-do-kibicow-naszej-druzyny-63516
      No to pięknie. Ludzie o co tu chodzi. 400000 rocznie dla klubu od kilku lat z czego w zeszłym roku czyste 400000 bo miasto wzięło na siebie całkowity koszt obiektu i klub jest zadłużony. Tu 400000 od miasta i po 60-70 zł od każdego zawodnika. Klub podaje 150 trenujących to daje kolejną kwotę 108000 zł. Rany boskie. To jest potężny budżet. Znam kluby które mają po 60 dzieci i klub funkcjonuje przy budżecie 60 tyś rocznie. To jest 9 razy tyle ile potrzeba. Tego w Marcovi nie było od jej założenia.

A Prezes i Vice to nasi radni którzy na Radzie mówią, że nie mają obowiązku składania wyjaśnień członkom Rady dlaczego za obozy i sprzęt płacili rodzice skoro faktury zostały włączone do rozliczenia dotacji z miasta. Czy już ktoś złożył wniosek do Prokuratury. Przecież to zwyczajne oszustwo.

Kibiców oczywiście rozumiem i popieram. Tylko to stracona kasa ponieważ i tak po tym sezonie czeka was długa droga od B klasy, bo przepisy są jednakowe dla wszystkich. Degradacja nieunikniona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka