mirella67 01.08.05, 11:17 Gdzie można w Markach tanio kupić drewno do kominka (najlepiej brzozę) z transportem do domu? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Aha, poszukuję też szewca... Pozdrawiam JBa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jashm Re: Drewno do kominka 01.08.05, 12:47 Witam. Szewca zdecydowanie polecam na ul.Wspólnej 7. Dowiedziałem się o Nim zresztą na tym forum, ale sprawdziłem osobiście. Co do drena kominkowego, tosam jestem zainteresowany Podrawiam- jashm Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: Drewno do kominka 02.08.05, 04:23 witam, bede teraz zamawial sobie drewno olcha w cenie 90zl m3 (minimum 10m3 )lub dąb 120zl m3 z transportem jesli wszystko dojdzie do skutku podam namiary, nie bede narazie nikogo na mine wprowadzal. znalazlem tez olche za 70zl m3 ale bez transportu wiec troche nie pasuje mi to zrodlo. na skladzie pytalem o brzoze to stoi po 130zl m3 a na koleinym 150zl m3. a tak wogole ile drewna spalacie przez zime srednio? ja ogrzewam pomieszczenie 80m2 i to bedzie praktycznie nowy caly sezon wiec mysle ze 10m3 mi wystarczy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mirella67 Re: Drewno do kominka 02.08.05, 11:06 Ja bym była Ci wdzięczna za ten namiar i za 90 za olchę i ten 70 bez transportu. Czy tu nie aby nasze nadleśnictwa? Co do pytania to my zamówilismy 2 lata temu ok. 7 m3 i wystarczyło nam to na 2 sezony, a ogrzewamy powierzchnie ok. 110 m2. Czy te ceny są za pocięte kawałki, czy takie 1,2 m do pocięcia? Czy przesuszone, bo podobno dębina podsuszona jest nie do "porąbania", dlatego najbardziej efektywna i "kaloryczna" jest brzoza i olcha. Odpowiedz Link Zgłoś
jaczyniak Re: Drewno do kominka 02.08.05, 11:53 chętnie też bym sie przyłączył, mnie interesuje jakieś 6 m3 Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: Drewno do kominka 07.08.05, 21:43 witam, jestem teraz na urlopie a wszystkie namiary zostalt\y w domu wiec niestety dopiero po powrocie czyli pod koniec sierpnia, ja zamawiam raczej debine za 120zl 10m3 i to jest w belkach jak sie nie myle dopiero scinane. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś