Gość: Majka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 19:22 W drugim numerze "Głosu Mareckiego" miały się ukazać przeprosiny do Pana Werczyńskiego. I co? Nic tam nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jerzy Krajewski Re: wybory IP: *.marketingserwis.pl 22.10.02, 14:10 Szanowna Pani Majko! Przeprosiny nie ukazały się i nie ukażą, bo drugi numer "Głosu Mareckiego" został wydrukowany nim Sąd Okręgowy wydał postanowienie, a został rozkolportowany nim Sąd Apelacyjny odrzucił moje zażalenia na to postanowienie. Ponadto szybka sądowa procedura wyborcza jest niezgodna z Konstytucją, co orzekł w syczniu 2002 r. Trybunał Konstytucyjny. Nadal nie mam więc zamiaru przepraszać Werczyńskiego. Jeżeli Werczyński chce mnie do tego skłonić, niech odda sprawę do sądu cywilnego w normalnym trybie. Wtedy będzie można przesłuchać świadków, bo do tej pory żaden ze świadków nie został przesłuchany. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Gość portalu: Majka napisał(a): > W drugim numerze "Głosu Mareckiego" miały się ukazać przeprosiny do Pana > Werczyńskiego. I co? Nic tam nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafan7 Re: wybory IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.10.02, 14:19 Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > ... bo do tej pory żaden ze świadków nie został przesłuchany. > > Pozdrawiam > Jerzy Krajewski > Z tego co wiem, to przesłuchania już odbyły się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Krajewski Re: wybory IP: *.marketingserwis.pl 22.10.02, 14:35 Szanowny Panie Rafan7! W Sądzie Okręgowym i w Sądzie Apelacyjnym toczyła się sprawa cywilna w trybie wyborczym, w której żadni świadkowie nie byli przesłuchiwani. Natomiast policja przesłuchała już mnie oraz Jarosława Ożyńskiego w sprawie, która wynikła z mojego doniesienia do prokuratury. Nie wiem, czy przesłuchiwany był Kazimierz Mańk i Teresa Sobolewska, ale wydaje mi się, że byli, bo wczoraj sierżant Jarosław Glinka z Komendy Powiatowej Policji w Wołominie, który prowadzi tę sprawę, powiedział mi, że osoby wskazane w doniesieniu były poirytowane wezwaniem na policję. Wczoraj w komendzie policji w Wołominie złożyłem na piśmie dodatkowe informacje dotyczące przejęcia 8 ha ziemi przez zasiedzenie z prośbą o przesłuchanie kolejnych pięciu osób. Sierżant Jarosław Glinka ma więc co robić, a będzie miał jeszcze więcej roboty, gdy Werczyński przegra wybory, przestanie być burmistrzem, a ludzie przestaną się go bać. Pozdrawiam Jerzy Krajewski. Gość portalu: rafan7 napisał(a): > Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > > > ... bo do tej pory żaden ze świadków nie został przesłuchany. > > > > Pozdrawiam > > Jerzy Krajewski > > > > Z tego co wiem, to przesłuchania już odbyły się Odpowiedz Link Zgłoś