Dodaj do ulubionych

znowu ukradli kable!!!

10.06.06, 21:27
Ja już trace nadzieję, ze to się kiedyś skończy...może czas wynająć jakąś
firmę i sklepac pysk raz a porządnie temu złodziejowi jak policja, sądy i
TPSA nie dają sobie rady:(
Obserwuj wątek
    • zorra1 Re: znowu ukradli kable!!! 12.06.06, 12:10
      Zlodziejowi obic ale i zlomiarzom z najblizszej okolicy, bo przeciez to do nich
      te kable zwoza. Jakby oni nie kupowali, to by zlodzieje nie kradli. Ostatnio
      jakis Polak wywolal pozar chyba w Nowym Jorku, wlasnie opalajac kable z
      izolacji. To widac robi sie narodowy sport jak grillowanie. A TPSA zamiast
      sponsorowac "super" druzyne, powinna zafundowac w Markach system monitoringu.
      • doorman Re: znowu ukradli kable!!! 14.06.06, 16:54
        Czy ktos wie kto kradnie te kable i w jakim miejscu sa kradzione ??? Mam ochote
        zlapac zlodzieji na goracym uczynku i polamac im rece.Napisalem pismo do TPSA o
        zwrot ponieszonych kosztow,odpisali mi ze zmniejsza abonament i tyle.Zastanawiam
        sie co dalej zamierzaja z tym zrobic.Przeciez mozna zalac te kable betonem lub
        wymienic na swiatlowody i skonczy sie kradziez na dobre.Rowniez mozna
        zainstalowac kamerki obserwujace wlazy do studzienek.Bo mnie juz nerwica bierze
        jak rano wstaje nie ma telefonu i internetu.Jak tu pracowac ??? Do faktu juz
        dzownilem i zglosilem sprawe.Proponuje by moze ktos podzwonil po innych gazetach
        i naglosnil ta sprawe.
        • marek30022 Re: znowu ukradli kable!!! 27.06.06, 13:14
          Kable się zakopuje a nie wiesza -dotyczy to wszystkich kabli. Może i w Polsce
          będzie to kiedyś normalnością.
          • aniabi Re: znowu ukradli kable!!! 28.06.06, 08:01
            to własnie o te zakopane kabelki chodzi!!!!! zapraszam na strugę żeby zobaczyć
            jakie mamy piękne wały. Własnie po wykopaniu kabelków.
      • zorra1 Re: znowu ukradli kable!!! 28.06.06, 13:09
        Wlasnie dostalem fakture, na ktorej odliczono mi 9 zl za awarie! Nie mialem netu
        przez ponad 10 dni, czyli 1/3 miesiaca, czyli powinni odliczyc ok. 25 zl za sama
        Neozdrade. Zadzwonilem do Bluebajeru a tam sie okazalo, ze to odliczenie za brak
        sygnalu ale nie internetu, bo dla nich to NIE JEST TO SAMO!!!. Zadzwonilem do
        Neozdrady, tam sie okazalo, ze maja odnotowane moje zgloszenie braku sieci w
        dniu, kiedy po kilku dniach przywrocono mi sygnal, ale bez netu i wychodzi, ze
        nie mialem go raptem 2-3 dni!!! Nauczka, brak sygnalu? Od razu zgloscie i do
        Blubajeru i do Neozdrady, bo oni nie widza nazwzajem zgloszen!!! A juz chore
        jest, ze brak sygnalu nie jest dla nich jednoznaczny z brakiem netu!!! Zglosilem
        reklamacje, ciekawe czy mi uwzglednia. Jakos slabo to widze.
        • kathtea Re: znowu ukradli kable!!! 29.06.06, 08:32
          W maju nie miałam 18 dni ani telefonu ani neostrady, zgłosiłam reklamacje i z
          rachunku odjęto mi 59 zł..więc jest to jawna kpina, na potwierdzeniu uznania
          reklamacji jest jeszcze dopisek, że TPSA nie rozpatrzy ponownie reklamacji w
          tej samej sprawie i moge dochodzic swoich praw na drodze sądowej. Złożyłam
          wypowiedzenie i telefonu i neostrady.. mam ich gdzieś.
        • dranica Re: znowu ukradli kable!!! 04.07.06, 00:18
          dzisiaj w tv slyszalam, ze w tpsa - trzeba sie upomniec o zwrot za abonament, +
          odszkodowanie sa to grosze - ale jak kazdy markowianin by to zrobil, to moze by
          cos zrobili zeby zabezpieczyc te kabelki lepiej, pozdrawiam
        • zorra1 Re: znowu ukradli kable!!! 27.07.06, 10:22
          Niesamowite TPSA uwzglednila mi czesc reklamacji, choc nie cala, ale dobre i to.
          Jeden pozytyw to taki, ze od 1 sierpnia informacja o awarii lini zgloszona na
          9393 bedzie rownoznaczna ze zgloszeniem awarii nozdrady, trzeba jedynie
          powiedziec, ze ja mamy. Nareszcie jakis postep, widocznie bylo wiecej takich
          wkurzonych klientow jak ja.
          • aniabi Re: znowu ukradli kable!!! 31.07.06, 14:26
            Jak nie ukradną kabelków to nie ma neostrady. Czy kiedyś się to zmieni!?!?!?!?
            Ręce opadają na to wszystko... Chłopaki zapewne znowu nie mieli co łyknac...
          • dranica Re: znowu ukradli kable!!! 31.07.06, 23:34
            a dziwisz sie, ja tez im nie daruje, albo sie wezma za robote, albo bede do
            nich dzwonic, az padne ja lub oni ... ile mozna
            • zorra1 Re: znowu ukradli kable!!! 02.08.06, 10:50
              Wczoraj nie było, dziś znów nie ma! Już nie wiem co robić, alternatywne Orange
              Go, jest za wolne jak dla mnie. Ech...
              • zorra1 Re: znowu ukradli kable!!! 03.08.06, 16:03
                Ponoc wczoraj Policja zlapala u nas 16-latka z....60 kg kabli! No i dzis mialem
                sygnal, dopoki go nie wypuszcza, pewnie :(
        • zorra1 Re: znowu ukradli kable!!! 31.07.06, 12:05
          Regularnie jak w zegarku, dziś w nocy o 2:02 znow zostalem okradziony z
          mozliwosci korzystania z internetu! Pani pod 9393 powiedziala, zebym sam
          zadzwonil na policje! A to moje kable kradna czy ich?! Zaczne im naliczac moje
          straty i wysle rachunek.
      • katarzynal33 Re: znowu ukradli kable!!! 20.08.06, 23:38
        "...Zlodziejowi obic ale i zlomiarzom z najblizszej okolicy, bo przeciez to do
        nich
        te kable zwoza..." To jest cale sedno zlodziejstwa-nie ma kupowania kradzionego-
        nie ma złodzieji-to przeciez takie proste. Wystarczy w skupach leitymować
        sprzedających i problem rozwiązany, tylko obawiam się że w skupach nię będą
        sobie tym glowy zawracać, bo "co ich to obchodzi"- "kasa" ważniejsza i nie
        ważne czim kosztem/a szkoda
        Pozdrawiam
    • rafal.redel Pismo burmistrza 24.06.06, 10:37
      Pismo burmistrza do TP SA w tej sprawie (za serwisem marki.pl)

Marki, dnia 22 czerwca 2006 roku
      L.dz.SE.5220/ 2 /2006

Telekomunikacja Polska
      ul. Twarda 18
      Warszawa

W związku z bardzo nasilonymi w ostatnim okresie kradzieżami kabli
      telefonicznych w Markach (okolice ulic Wspólnej, Stawowej, Miedzianej) zwracam
      się do Państwa z prośbą o podjęcie działań mających na celu przeciwdziałanie
      kradzieżom tych kabli.
      Zwróciliśmy się również w tej sprawie do Komisariatu Policji w Markach z prośbą
      o objęcie wzmożoną ochroną policyjną miejsc najbardziej zagrożonych kradzieżami.
      Ze swej strony sugerowalibyśmy Państwu objęcie linii telefonicznych
      monitoringiem, co w przypadku zastosowania przez nas takiej ochrony w zakresie
      linii energetycznych oświetleniowych wyeliminowało całkowicie kradzieże kabli.

Z poważaniem
      Burmistrz
      Janusz Werczyński
    • vrx1 Re: znowu ukradli kable!!! 26.06.06, 16:56
      Jest jedno wyjście: zrezygnowac z usług Telekomuny Polskiej i stac się wolnym
      człowiekiem:)
      • mongoose69 Re: znowu ukradli kable!!! 03.07.06, 13:52
        I znowu ukradli... ;)
        Tj. w piątek 30 czerwca o godz. 0:50 z ul. Majora Billa w Markach,
        odcinając tym samym dostęp do telefonów w Nadmie...
        To już plaga - te kable kradną raz na 2-3 tygodnie.
        • pix3 Re: znowu ukradli kable!!! 03.07.06, 13:56
          No cóż ! Jacyś pracowici, młodzi, obrotni i ( prawdopodobnie ) rdzennie
          miejscowi zarabiają na wakacje.
          • radzyminiak1 Re: znowu ukradli kable!!! 03.07.06, 22:11
            u nas też skradli , więc problem -powiatowy -pozdrawiam
    • pin9 Re: znowu ukradli kable!!! 11.07.06, 19:07
      zamknąć punkty skupu metali kolorowych. ) i po problemie
      • mongoose69 Re: znowu ukradli kable!!! 12.07.06, 10:12
        Kolejna kradzież - w nocy z 11 na 12 lipca, ul. mjr Billa w Markach za stacją
        Petrochemii. Policja chyba kompletnie bezradna, choć kable kradną już
        regularnie raz lub 2 razy na tydzień. Z tego co wiem TP SA za każdym razem
        składa zawiadomienie o kradzieży.
        • pressluk Re: znowu ukradli kable!!! 12.07.06, 15:58
          i kolejna kradzież : wg mnie to już 12!!!!! na ulicy Legionowej!!! w weekend
          nie było tel i netu w poniedziałem założyli i dziś w nocu znowu ukradli!!!!!
          co z tym zrobimy???
          • qqruq9 Re: znowu ukradli kable!!! 13.07.06, 09:36
            Koło mnie kiedyś 2 razy pod rząd ukradli.Wtedy telefoniarze coś zaspawali,jakoś
            zablokowali studzienkę i jest święty spokój. Trzeba więc może z nimi pogadać?
            A w ogóle to tak się dziwnie składa , że w dniach /nocami/ 3-5.07 i dziś w nocy
            - czyli tuż po kradzieżach w okolicy Al.
            Piłsudskiego/Skolna/Kościuszki/Sosnowa....??? roznosił sie swąd palonch
            izolacji. Może to przypadek, a może nie. Zimą smród to normalka, ale latem?
            Szczerze współczuję odciętym od świata.Mimo wszystko zapraszam poszkodowanych do
            poczytania o złodziejach kablowych na qqland.blog.onet.pl/
            • mongoose69 Re: znowu ukradli kable!!! 26.07.06, 09:41
              Złodzieje kabli stali się tak bezczelni, że raz za razem kradną kable ze słupów
              3-4 dni po ich zaczepieniu przez TPSA (Marki-Struga, ul. Mjr Billa, za stacją
              benzynową). Najczęście między 23:00 a 1:00 w nocy. Macie jakiś pomysł, jak z
              tym walczyć? Może ktoś ma jakieś doświadczenia - np. współpraca z policją ma
              sens? Jakieś warty obywatelskie, czy coś? Jestem trochę zdesperowany, bo przez
              tych bandytów firma nie może sprawnie działać... :(
              • piotrg4 Re: znowu ukradli kable!!! 26.07.06, 13:27
                hehe no i znowu ukradli:0 chyba 3 dni temu u mnie na ulicy ;ub ulice obok bo
                sasiedzi nie maja sygnalu :) ul.P.J.Pawła II.

ps.ciesze sie dlatego bo zdazylem zrezygnowac z placenia zlodziejom (tpsa)
                za ....NIC !!! za ten ich abonament to ja sobie zaplace abonament za komorke,
                wykupie abonament skype, karte do telefonu lub inna pozyteczna rzecz :).
                myslalem nawet, moze sobie zostawie sam nr przynajmniej781-xx-xx moze sie
                kiedys poprawi to wlacze :) ale jak sie dowiedzialem ze podtrzymanie nr
                kosztuje 25 zl miesiecznie to podanie zawiozlem tego samego dnia :)
                25zl za co??? za glupi nr? w tlenofonie kosztuje 5zl miesiecznie:) zalozenie
                telefonu tpsa kosztuje 1zl :) to za co placic im az tyle kasy??
                ehh ale sie rozpisalem.. pozdrawiam wszystkich szczesliwych ;) posiadaczy
                telefonu w tpsa
                bye
                • aniabi Re: znowu ukradli kable!!! 27.07.06, 07:56
                  Panowie byli łapani nie raz na gorącym uczynku!!!I co z tego? Niska szkodliwość
                  czynu i do domu. Ręce opadają. Polskie prawo jest tragiczne. Panowie znowu
                  poczekaja pare dni lub nie i znowu kable ukradną...Sprzedadzą złom aby mieć z
                  czego kupić piwko.

Ech....
                  • k.bychowski Re: znowu ukradli kable!!! 27.07.06, 10:24
                    aniabi napisała:
                    > Panowie byli łapani nie raz na gorącym uczynku!!!
                    > I co z tego? Niska szkodliwość czynu i do domu

A możesz podać źródło tej informacji lub więcej szczegółów?
                    • aniabi Re: znowu ukradli kable!!! 27.07.06, 12:05
                      Żródło info: to TPSA i Komenda Policji.
                      • logan.marki Re: znowu ukradli kable!!! 27.07.06, 12:18
                        O tym że policjanci z Marek mają po kilka przypadków tygodniowo że łapią osoby
                        kradnące kable bezpośrednio „na gorącym uczynku'” pisałem już kilkakrotnie na
                        tym forum. O tym co robi potem Sąd w Wołominie z wnioskami Komisariatu w
                        Markach o czasowe zatrzymanie sprawców w areszcie też wspominałem wielokrotnie.

Ale jak widać do niektórych nie dociera słowo pisane, albo mają jak zawsze na
                        temat policji swoją kolejną spiskową teorię dziejów.
                        • mongoose69 Re: znowu ukradli kable!!! 27.07.06, 17:12
                          > Ale jak widać do niektórych nie dociera słowo pisane, albo mają jak zawsze na
                          > temat policji swoją kolejną spiskową teorię dziejów.

Logan, czy możesz podać linka lub wkleić tutaj informacje o których wspominasz
                          (tzn. o łapaniu złodziei kabli, postępowaniu policji i sądu w Wołominie)?
                          Ciekawi mnie, czy to klasyczna "niska szkodliwość społeczna czynu" i czy
                          przypilnowanie i nagranie policji złodziei ma sens...
                          • logan.marki Re: znowu ukradli kable!!! 27.07.06, 20:00
                            mongoose69 napisał:

> Logan, czy możesz podać linka lub wkleić tutaj informacje o których
                            > wspominasz
                            > (tzn. o łapaniu złodziei kabli, postępowaniu policji i sądu w Wołominie)?
                            > Ciekawi mnie, czy to klasyczna "niska szkodliwość społeczna czynu" i czy
                            > przypilnowanie i nagranie policji złodziei ma sens...

Linki do oficjalnych komunikatów policji w sprawie zatrzymań jakich dokonywali
                            policjanci z komisariatu w Markach (nie tylko zbieraczy złomu, ale także innych
                            przestępstw) podaję od dobrych 2 lat... wystarczy poszukać.

Oprócz oficjalnych komunikatów czasami podaję na forum informacje z bieżącej
                            działalności komisariatu których nie znajdziesz na żadnej stronie internetowej.

A co do sądów to wiadomo jak jest – osoby ujęte bezpośrednio podczas kradzieży
                            kabli jak i innych elementów metalowych są traktowane przez sady pobłażliwie, i
                            są wydawane zawsze nakazy zwolnienia przez policję zaraz po odebraniu zeznań na
                            komisariacie. A i tak jak dochodzi do sprawy to zapada wyrok o niskiej
                            szkodliwości czynu, więc sprawca jest praktycznie bezkarny.

A policjanci sami mówią że walka z tym procederem jest bez efektywna – policja
                            łapie a sąd puszcza i odstępuje od wymierzenia kary. I tak można łapać tę samą
                            osobę kilka razy, a ona i tak robi dalej swoje bo nie ponosi żadnej kary.
                          • ziuta59 Re: znowu ukradli kable!!! 24.08.06, 13:14
                            No tak, niestety mnie też już krew zalewa a najgorsze jest to, że dostałam za
                            ten miesiąc normalnie rachunek za abonament i neo!!!Jeżeli miałam przez 7 dni w
                            sumie sygnał to wszystko!!!
                            A Ci złodzieje z TPS-y nic sobie z tego nie robią, teraz domagać się o zwrot
                            kosztów.Zamierzamy wymówić tel, choć jako rodzenni mieszkańcy mieliśmy tel jako
                            pierwsi, tyle kasy rodziców kosztowało w tamtych czasach posiadanie tel, tj ok
                            12 lat przywiązał się człowiek.
                            Ale niestety, nikogo to nie obchodzi, iż kilkaset odbiorców ma ochotę to
                            wszystko powyłączać i to jest smutne.

Żal mi tych pracowników, którzy co drugi dzień siedzą w tych studziennkach a
                            małolaci kręcący się i zacierający ręcę ironicznie śmieją się otwarcie mówiąc,
                            że i tak i tak to wyciągną.

Ręce opadają !!!!

Baraki z okolicy ul. Wspólnej powinni zburzyć a tych gówniarzy, którym nie chce
                            się pracować, powinni wreszcie zamknąć, bo i tak każdy ma kilka wyroków w
                            zawiasach, przynajmniej na parę lat byłby spokój!!!!

Pozdrawiam wszystkich podirytowanych
                            • logan.marki Re: znowu ukradli kable!!! 24.08.06, 13:42
                              ziuta59 napisała:

> Żal mi tych pracowników, którzy co drugi dzień siedzą w tych studziennkach a
                              > małolaci kręcący się i zacierający ręcę ironicznie śmieją się otwarcie
                              > mówiąc, że i tak i tak to wyciągną.
                              > Ręce opadają !!!!
                              > Baraki z okolicy ul. Wspólnej powinni zburzyć a tych gówniarzy, którym nie
                              > chce się pracować, powinni wreszcie zamknąć, bo i tak każdy ma kilka wyroków
                              > w zawiasach, przynajmniej na parę lat byłby spokój!!!!

Propozycje słuszne, tylko problem w tym że nie wykonalne.

Co do baraków ze Wspólnej to jeszcze parę lat temu można by tych „normalnych”
                              mieszkańców przenieść, a degeneratów zostawić, i tylko podstawić potem autokar
                              i wywieść do najbliższego ośrodka dla bezdomnych.

Ale teraz... spróbuj ich tylko ruszyć a zaraz ustawi się w ich obronie cała
                              banda różnych stowarzyszeń i innych darmozjadów, które będą ich bronić jak by
                              tam mieszkali porządni ludzie.
                              A poza tym gmina będzie im musiała dać inny lokal, bo wyeksmitować na bruk ich
                              nie wolno – takie prawo.

A co do wyroków – w Polsce jest tak, że jak taki młodociany osobnik staje na
                              ławie oskarżonych, to sąd bardzo rzadko wymierza mu karę, licząc że on się
                              poprawi, i patrzy na takiego osobnika jak na pokrzywdzonego, a na policjantów
                              którzy zaznają jak na tyranów, którzy znęcają się nad biednym obywatelem, który
                              na progu dorosłego życia ma kłopoty materialne, i musi pałać się kradzieżami.
                              A ta zła policja nie dość że go łapie, to jeszcze zawraca głowę sędziom.

A to Polska właśnie.

• vrx1 Re: znowu ukradli kable!!! 27.07.06, 17:29
      Ludzie czy wy naprawdę aż tak się tym przejmujecie??? Skoro Telekomuna Polska
      nie potrafi zadbać o klienta to chyba nalezy zrezygnować. W dzisiejszych
      czasach są operatorzy komórkowi.Za 15zł mozna mieć numer, za 200zł telefon lub
      w abonamencie za 10zł. Nie widze problemu. Czy telefon stacjonarny jest czymś
      bez czego życ się nie da? Płacicie około 50zł/miesiac za to że wasz telefon
      stacjonarny "oddycha". Następnie jeszcze dochodzi spora suma to co wydzwonicie.
      To co wyrabia TP z punktu widzenia ekonomii oraz z punktu widzenia podejścia do
      klienta jest czymś czego nie nie da się pojąć racjonalnie.
    • grezak Re: znowu ukradli kable!!! 17.08.06, 15:48
      w wiesciach podwarszawskich z 13.08.2006 napisano, ze w markach znaleziono ok
      400m kabela telefonicznego, moze kabel byl wlasnoscia wlasciciela tego
      pomieszczenia?
    • zorra1 Re: znowu ukradli kable!!! 22.08.06, 14:58
      W sobotę znów rąbneli. Ale doszła nowość, zdaje się, że ponownie wróciły
      kradzieże transformatorów, bo 20 min. bo ucięciu sygnału, zgasło też światło.
      Robi się coraz ciekawiej.
      Na 9393 też fajnie, przyszła faktura, oczywiście bez odliczeń za brak sygnału.
      Więc się pytam dlaczego? A odpowiedź jest prosta: TPSA wychodzi z założenia, że
      jak się nie upomnisz, to Ci nie zapłaci! No to już jest złodziejstwo pierwsza
      klasa. Brać kasę za usługę, której się nie dostarcza. Co więcej, na moje
      narzekanie usłyszałem: No to niech się pan wyprowadzi z Marek. Myślałem, że źle
      słyszę, na szczęście tego debila-operatora, zreflektował się i przeprosił,
      inaczej wysłałbym skargę na niego.
      Na szczęście już niedługo ERA wprowadzi HSDPA
      (pl.wikipedia.org/wiki/High-Speed_Downlink_Packet_Access) i wtedy żegnaj
      Neozdrado, czego i Wam życzę :)
      • dranica Re: znowu ukradli kable!!! 22.08.06, 16:07
        hej, ja nie miałam telefonu i netu od 14-08-2006 od 23,53 do dzisiaj tj. 22,08-
        2006 do ok. 13.00 - oczywiscie codziennie mnie zapeniano, ze dzisiaj już bedzie
        wszystko działało, ciekawe jak długo będę się cieszyła - że można się do mnie
        dodzwonić i moge bezograniczeń surfować po necie - a po rozmowach z
        pracownikami z 9393-ręcę opadają krew się burzy:-( raz otrzymuję jedną
        informację, a drugi raz inna na to samo pytanie - oczywiście to, że trzeba sie
        to 9393 dodzwonić i zglosić awarie rozumiem, ale to, że trzeba do nich dzwonić
        i upominać się o zwrot za brak usług - to juz się w głowie nie mieści - uwaga z
        własnego doswiadczenia po tym jak Ci uznają reklamację i na piśmie obiecają
        zwrot pieniążków, będziesz musiała dzwonić i dopominać się - żeby faktycznie te
        pieniadze dostać a nie tylko na papierze - poza tym, super sprawą jest to, że
        możemy z tel. stacjonarnego czy za pomocą neosrady zgłosić awarię, reklamację -
        nie płacąc za połączenie - pytam się co to za idiotyzm, gdy nie mam sygnału w
        sluchawce jak mam zgłosić awarię - oczywiście sięgam po tel. komórkowy -
        srednio odsłuchanie i dodzwonienie się + rozmowa z pracownikiem 9393 trwa 6
        minut i to juz nie jest bezpłatne - w lipcu na 9393 musialam dzwonić prawie co
        drugi dzień, oczywiście tel. i netu nie miałam sumując przez poł miesiąca - ale
        na fakturze nie ma nawet 1 grosza odliczonego z tego tytulu przez TPSA,
        a i probowałam zerwać - umowę na neostradę i stać się wolnym obywatelem, ale
        usłyszałam, oczywiście ma Pani podstawy do tego, ale napisać pismo, TPSA je
        rozpatrzy - nie mam gwarancji, że na moją korzyść - koszt zerwania umowy to 700
        zł - a chodzenie po sądach - czy mam na to czas? no tak to mój problem nie TPSA
        pozdrawiam wszystkich klientów poważnej firmy dbającej o swoich klientów -
        życzę cierpliwości - ciekwae jak dobrze firma tym razem zabezpieczyła
        studzienki z cennymi kabelkami - według mnie nie są one wcale zabezpieczone,
        nie są też dokładnie przykryte.. ale ja jestem mała -, co ja mogę udowodnić...
        • aniabi Re: znowu ukradli kable!!! 22.08.06, 19:50
          No własnie telefonu brak, neostrady brak. Ciągłe wydzwanianie na 9393
          spowodowało iż przy kompie lezy sobie kalendarzyk i notuję jest internet czy
          nie. Notuję skrupulatnie wszystkie numery spraw podawane na błękitnej lini. Ręce
          opadają.
          I jeszcze jedno, mam pytanie do bardziej zorientowanych. Bez problemu moge
          zrezygnowac z neo z winy tpsa. Za daleko jestem od stacji przesyłowej. Ostatnio
          nie miałam neo 2 tygodnie. Od kilku dni mam. Czy mam zgłosić do tpsa że mam
          internet czy oni wiedzą?!
          • tomt3 Re: znowu ukradli kable!!! 22.08.06, 20:48
            Ja kiedyś równo przez miesiąc byłem pozbawiony netu,ale,o dziwo,bez problemu
            zapłacili mi za 31 dni karę i zdjeli mi ten "nieużywany"miesiąc z rachunku.Ale
            wtedy,po naprawie zadzwonił do mnie gość i zapytał czy wszysko gra.Jeżeli
            uczciwie płacili Ci kary za brak neo i zdejmowali niewykorzystane dni z rachunku
            to wypadało by do nich zadzwonić,chociaż podejrzewam że i tak wiedzą.
            • aniabi Re: znowu ukradli kable!!! 23.08.06, 18:27
              Tomt3 dzieki za odpowiedź. Co do Tpsa mieli już nie raz do mnie zadzwonić,
              ale.... Czekam do tej pory!!!tak naprawdę zero kontaktu, informacji o przepieciu
              do innej skrzynki. NIC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka