Dodaj do ulubionych

Kolejny Wypadek Tira

30.08.06, 18:34
Właśnie w Kurierze Warszawskim pokazywali zdjęcia z wypadku Tira jaki dziś był
w Markach.

Ciężko było poznać po materiale filmowym gdzie to było dokładnie, ale po
szczegółach (czerwono-białe barierki z łańcuchami wzdłuż ulicy, betonowy słup
ogłoszeniowy, skwer z zielenią i autobus MZA w tle który wyglądał jakby
skręcał z jakiejś ulicy) wydaje mi się że było to skrzyżowanie
Piłsudskiego\Legionowa.

Może ktoś wie coś więcej na ten temat?
Obserwuj wątek
    • tomt3 Re: Kolejny Wypadek Tira 30.08.06, 20:11
      Tak,TIR władował się na dobrych parę metrów w nowopowstały skwerek przy Wczasowej,i gdyby nie drzewo to pewnie by też wykosił pomnik ks.Markiewicza.Prawdopodobnie chciał zdążyć na światła,skręcał w lewo i go zarzuciło.Dobrze że jeszcze są wakacje bo to akurat uczęszczana droga do szkoły.Te skrzyżowanie to przekleństwo,w sprawie bezpieczeństwa nic się nie dzieje,ja bym tam na tym skwerku zamiast pomnika księdza,zrobił pomnik burmistrza i tego dyrektora GDDKiA żeby każdy,kogo dotknie jakieś nieszczęście mógł sobie zobaczyć komu to zawdzięcza.
      • jabaraba Obwodnica coraz blizej 30.08.06, 22:02
        Niestety chyba trzeba nieszczęść
        żeby ludek Marecki, jego bezradni
        i burmistrz janusz zroumieli
        że obwosdniaca jest sprawą
        taka jak zdrowie, życie spokój.
        Tiry pod Urząd Gminy !
        burmistrz Jansuz nie kuma trzeba mu pomoc !
      • logan.marki Re: Kolejny Wypadek Tira 30.08.06, 22:30
        tomt3 napisał:

> Prawdopodobnie chciał zdążyć na światła,skręcał w lewo i go zarzuciło.

To w telewizji to inaczej wyglądało.
        Naczepy nie pokazali, ale pokazali ciągnik który stał na jezdni w stronę
        Radzymina na skrajnym prawym pasie, lekko pod skosem, i co ciekawe tyłem do
        kierunku jazdy.
        • kilkujadek Re: Kolejny Wypadek Tira 31.08.06, 08:34
          To musieli juz pokazać po ściąganiu go.
          Jak wyjeżdżałem 718 z Legionowej to TIRolot stał jeszcze "oparty" o drzewo. Z
          ułożenia ciągnika i naczepy wyglądało, że pojechał "prosto jak w mordę strzelił"
          przez skrzyżowanie na drugą stronę. Gdyby wykręcał to chociaż naczepa byłaby w
          skręcie a nie w osi. Czyżby hamulce? A może zasnął/zasłabł kierowca? Tak to w
          każdym razie wyglądało zanim strażacy do spółki z ciężkim dźwigiem zaczęli go
          ściągać.
          • joasia78 Re: Kolejny Wypadek Tira 05.09.06, 12:08
            tak się akurat składa, ze ten TIR jechał od strony Radzymina do Warszawy i
            zachaczając o inną ciężarówkę, która jechała od Legionowej wjechał właśnie w
            skwerek - tak przynajmniej słyszałam

Pozdr.
    • ska_kanka Re: Kolejny Wypadek Tira 01.09.06, 16:57
      A ja omijałam powstały przez tę kolizję korek bocznymi uliczkami - współczuję
      mieszkancom tych uliczek, obawiam sie, ze beda mieli pod nosem coraz wiekszy
      ruch, bo coraz wiecej osob traci cierpliwośc stojąc w korku na ul.
      Piłsudskiego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka