marekboro 07.07.03, 07:50 W Markach od br obowiązuje podatek od posiadania psa. Czyżby miasto chciało na własne życzenie zwiększyć liczbę bezpańskich psów ? Czy ktoś płaci ten podatek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kufel Re: podatek od psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 18:46 Ja nic nie słyszałem o żadnym podatku... I jeszcze pytanie - czy za psa ma się płacić jak za abonament RTV, tzn. jeden abonament (jedna posesja) - wiele odbiorników (wiele psów)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashot Re: podatek od psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 21:36 Gość portalu: Kufel napisał(a): > Ja nic nie słyszałem o żadnym podatku... Ja też nie. Ale sprawdziłem w Biuletynie Informacji Publicznej Miasta Marki. Jest uchwała Uchwała nr II / 10 / 2002 Rady Miasta Marki z dnia 27 listopada 2002 roku w sprawie podatku od posiadania psów na rok 2003. marki.ornak.pl/pl/bip/uchwaly/2002_rok/uchwala_10_2002 >I jeszcze pytanie - czy za psa ma się > płacić jak za abonament RTV, tzn. jeden abonament (jedna posesja) - wiele > odbiorników (wiele psów)? Nie mam pojęcia. Proponuję kontakt do Referatu Finansowo-Budzetowego, <A HREF="mailto:finansowy@marki.pl">finansowy@marki.pl </A> , kierownik Halina NALEŻYTA, budynek B, parter, pok. nr 8, tel.781 10 03, wew. 148 Tyle wyczytałem w biuletynie. Pozdrowienia. Ashot Odpowiedz Link Zgłoś
slaw Re: podatek od psów [od KAŻDEGO psa] 07.07.03, 21:47 Widzę, że z umiejętnością czytania w Narodzie coraz gorzej ;-) § 1 1.Ustala się podatek od posiadania psów w 2003 roku w wysokości 10 zł od każdego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Krajewski Re: podatek od psów [od KAŻDEGO psa] IP: 213.241.23.* 09.07.03, 17:45 Podatek od psów obowiązuje od lat. Płacę go od kilku lat. W 2001 r. zapomniałem o nim. Urząd Miasta przypomnial mi, za co pobrał płatę 8 zł, przy podatku 10 zł rocznie od psa, a mam jednego. W 2002 r. ,zapewne ze względu na wybory, podatku od psów nie było. W tym roku juz zapłaciłem - termin upływał 15 maja. Celem podatku jest ograniczanie liczby psów. Kogo nie stać na zpłacenie 10 zł rocznie, nie powinien trzymać psa. A bezdomne psy trzeba wyłapać i umieścić w schronisku. Jerzy Krajewski slaw napisał: > Widzę, że z umiejętnością czytania w Narodzie coraz gorzej ;-) > > § 1 > 1.Ustala się podatek od posiadania psów w 2003 roku w wysokości 10 zł od > każdego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPL Re: podatek od psów [od KAŻDEGO psa] IP: 195.136.50.* 09.07.03, 18:27 Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > Celem podatku jest ograniczanie liczby psów. Kogo nie stać na zpłacenie 10 zł > rocznie, nie powinien trzymać psa. A bezdomne psy trzeba wyłapać i umieścić w > schronisku. Popieram. Chociaż 10.00 PLN w skali roku to śmieszna kwota, chyba nie wywołuje (wraz z jej małą ściągalnością - zapewne) porządanego efektu. Ciekawe, czy miasto prowadzi statystyki psów? Mam wrażenie, że Marki plasują się w tej "konkurencji" dość wysoko. Pozdrawiam, Michał P. Lubiszewski p.s. do sąsiadów przybłąkała się w zeszłym roku przemiła suczka. pobyła prawie pół roku, po czym znikła, w taki sam sposób, jak się pojawiła... do kolejnych sąsiadów niedawno przybyła (świadomy eufemizm) także suczka, choć dużo większa. maść koloru wielbłądziego, postura typu owczarek polski, ale krótka sierść - leży cały dzień w wykopanej dziurze PRZED furtką... może komuś zginęła? Ładny pies. Odpowiedz Link Zgłoś