rosomak253 23.09.07, 11:40 Chciałem się zapytać jak to jest możliwe,że wszystkie imprezy rozrywkowe na terenie Marek obsługuje pod względem gastronomicznym lokal,którego właścicielem jest obecny radny.Daje to trochę do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bukieto Re: Karczma u Bociana 23.09.07, 16:42 Może dlatego, że właściciel lokalu należy do Towarzystwa Przyjaciół Marek i sam z siebie angażuje się w organizację takich imprez? Poza tym jaką na tych imprezach widzisz gastronomię? Parasole z piwem to nie bardzo od Bociana są.... Racja, daje to dużo do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
soviet46 a może zapytaj 23.09.07, 19:35 rosomak253 napisał: > Chciałem się zapytać jak to jest możliwe, > że wszystkie imprezy rozrywkowe na > terenie Marek obsługuje pod względem gastronomicznym lokal, > którego właścicielem jest obecny radny. > Daje to trochę do myślenia. Może masz kiepską ofertę na obsługę gastronomiczną? Odpowiedz Link Zgłoś
liona1 Re: a może zapytaj 24.09.07, 01:08 Witam! Odpowiedź jest bardzo prosta. "Bocianowi" widocznie opłaca się, inni, jak ostatnio poszukiwałam, odmawiali. Tym właśnie nie opłacało się. Proste i prawdziwe, samo życie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: Karczma u Bociana 24.09.07, 14:16 > Daje to trochę do myślenia. zamówienia z wolnej ręki – art. 67 ustawy Prawo zamówień publicznych 55) zawarł umowę z firmą Hurtownia Artykułów Spożywczych „Bocian”, Karczma „U Bociana” I. Szczepanowska, z siedzibą w Markach przy ul. Jutrzenki 2, na żywienie 10 – osobowej grupy prewencji Policji (śniadania i kolacje z dostawą do budynku przy ul. Klonowej, obiady serwowane w lokalu gastronomicznym); wartość umowy – 56.000,00 zł (do 31 grudnia br.) + obsługa rajdu rowerowego (info BIP) Wpisując hasło BOCIAN dowiesz się wszystkiego. Burmistrz obstawia sie Radnymi, których głos ma sie liczyć w różnych głosowaniach. Czy w/w radny będzie głosował przeciw, czy się wychyli? W ten sposób kupuje sie głosy w naszej Radzie, i nie jest przykład odosobniony. Pozdrawiam xar ;( Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: Karczma u Bociana 24.09.07, 16:27 Hahaha!! To teraz poszukaj kiedy był przetarg na żywienie tej "grupy prewencji"! A skoro nie jest to jedyny przykład to podaj więcej, chyba, że ich nie masz.. Odpowiedz Link Zgłoś
zombi191 Re: Karczma u Bociana 24.09.07, 19:28 bukieto jesteś jak ta pani Bukiet z serialu "Co ludzie powiedzą" tylko, że ty uwarzasz Burmistrza za za świętą ikonę. Gdzie rzeczywistość myślenia i porównywanie ich z faktami. Myślenie nie boli więc czasami zastanów się co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: Karczma u Bociana 24.09.07, 21:59 Wcale nie uważam burmistrza za jakąś ikonę, ale denerwuje mnie ciągłe narzekanie. Wszyscy jadą na burmistrza, to po kiego wała głosowali na niego? A tak BTW, w Markach nie ma radnego I. Szczepanowska. Widzę, że świetnie kojarzysz seriale, to nie wychodź z nich, będzie lepiej dla ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
zombi191 Re: Karczma u Bociana 25.09.07, 08:12 Człowieku mydlisz. Uważaj na mydło, aby nie wypadło z rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: Karczma u Bociana 25.09.07, 18:35 A co? Masz jakieś złe wspomnienia związane z wypadającym mydłem? Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: Karczma u Bociana 25.09.07, 19:17 Nie pytaj kiedy był przetarg z wolnej ręki tylko zadaj sobie trud sprawdzenia wiesz gdzie. Pani Szczepanowska to żona Radnego Szczepanowskiego tego też nie wiesz? Jesteś jak ten bukiecik, który zwiądł gdy mu mydło wypadło kiedy udawał naiwnego. Pozdrawiam xar;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: Karczma u Bociana 25.09.07, 19:33 Ja o tym wiem i to dobrze :] ale byłem ciekaw czy Ty to wiesz? I co? Fajnie zabłysnąć? Pojawić się w internecie? Szkoda, że wywęszyłeś podstęp i kto wie co tam jeszcze a znalazł się ktoś, kto jest innego zdania. Ale widzę, że jesteś walecznym zwierzątkiem, które nie skuliło ogonka przy głosie przeciw i dalej próbujesz walczyć. Xar - tak miał na imię elf z Wrót Baldura, któremu ucięli łep, gdy chciał być fajny ale mu nie wyszło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soviet46 BTW 25.09.07, 20:01 bukieto napisał: > Xar - tak miał na imię elf z Wrót Baldura, > któremu ucięli łeb, gdy chciał być > fajny ale mu nie wyszło. BTW zombi - jest to spolszczona wersja >zombie< Pojęcie zombie wywodzi się z kultu voodoo, w którym oznacza osobę silnie zniewoloną i ślepo lub nieświadomie wykonującą polecenia osoby kontrolującej, najczęściej będąc pod wpływem środków odurzających. Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: BTW 27.09.07, 09:28 > bukieto napisał: > > Xar - tak miał na imię elf z Wrót Baldura, > > któremu ucięli łeb, gdy chciał być > > fajny ale mu nie wyszło. > > BTW > zombi - jest to spolszczona wersja >zombie< > Pojęcie zombie wywodzi się z kultu voodoo, w którym oznacza osobę silnie > zniewoloną i ślepo lub nieświadomie wykonującą polecenia osoby kontrolującej, > najczęściej będąc pod wpływem środków odurzających. , Idąc dalej tym tropem Bukieto - narcyzik nie wiedzący co się wokół dzieje mający włoskie ciągotki. Soviet - relikt minionej przeszłości czekający kiedy będzie mógł się odrodzić. Pozdrawiam xar; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
soviet46 To nie ten trop 29.09.07, 08:38 xar-rax napisał: > Idąc dalej tym tropem Bukieto użył opisu z książki, ja użyłem deninicji słownikowej. Ty użyłeś swoich własnych wyobrażeń. Piszesz więc bzdury że poszedłeś dalej tym tropem. Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: To nie ten trop 01.10.07, 09:22 > Piszesz więc bzdury że poszedłeś dalej tym tropem. Wyluzuj soviecie i uśmiechnij sie. Pozdrawiam xar ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zombi191 Re: Karczma u Bociana 26.09.07, 09:48 bukieto napisał: > Ja o tym wiem i to dobrze :] ale byłem ciekaw czy Ty to wiesz? I co? Fajnie zabłysnąć? Pojawić się w internecie? Szkoda, że wywęszyłeś podstęp i kto wie co tam jeszcze a znalazł się ktoś, kto jest innego zdania. Ale widzę, że jesteś walecznym zwierzątkiem, które nie skuliło ogonka przy głosie przeciw i dalej próbujesz walczyć. I tak zaczyna się zezwolenie na rozpoje, kradzież, korupcję. W imię, własnej słuszności z myślą, że spadnie coś z pańskiego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: Karczma u Bociana 27.09.07, 22:57 Ty idż na jakiś kurs wysławiania a później napisz o co ci chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś