Dodaj do ulubionych

Internet przez radio

IP: 195.136.50.* 08.09.03, 00:17
Podłączymy do Internetu przez radio - do 512 kbit/s bez ograniczeń
Zasięg: WARUNKIEM JEST WIDOCZNOŚĆ LOKALIZACJI Z ANTENĄ BAZOWĄ

Brzozowa
Chocimska, Ciurlonisa
Duża (od Piłsudskiego do Brzozowej)
Grunwaldzka (od Piłsudskiego do Karłowicza)
Harcerska
Kasztanowa
Lisi Jar
Małachowskiego, Matejki, Morska
Napoleona, Norwida
Piłsudskiego (od Teligi do Dużej), Pomnikowa, Prusa
Rybna
Stawowa, Stokrotki, Szczepowa, Szczęśliwa, Szeroka
Teligi, Tuwima
Walewskiej, Wspólna (od Piłsudskiego do Partyzantów)
Zakole
Żeglarska

i inne okoliczne po sprawdzeniu zasięgu.

Szerzej – aka-net.webpark.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Internet przez radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 21:03
      Prawdopodobnie jestem pańskim sąsiadem (mieszkam przy Małachowskiego 1) jednak
      mam złe doświadczenia z bezprzewodowym dostępem do internetu. Posiadam również
      bezprzewodową kartę sieciową w PCI więc mam nadzieję , że kupno pańskiej nie
      jest obowiązkowe. Czy może pan podać przykładowe PING-i do kilku serwerów
      polskich i zagranicznych oraz informację w jaki sposób jest pan połączony z
      tzw. resztą świata?
      • Gość: AKA-NET Re: Internet przez radio IP: 195.136.50.* 09.09.03, 19:30
        Naturalnie ma Pan prawo do określonych ocen na podstawie swoich doświadczeń.
        Łącze, które proponujemy dzięki solidnemu dostawcy jakim jest firma Telbank,
        pozwala nam zaproponować naszym klientom rozsądne formy organizacyjno-finansowe
        korzystania z zasobów sieci. Mówimy tu o łączu typu B2C, a nie o propozycjach
        B2B. To zupełnie inne pola do zagospodarowania.
        Małachowskiego 1 lokal 5 - "Pod Zieloną Podkową" - to miejsce, gdzie można
        przetestować nasze łącze. Nie chcę się licytować na pingi, bowiem dla
        zdecydowanej większości zastosowań nie mają one po prostu znaczenia. A co do
        karty PCI, to przecież nielogicznym, niegospodarnym i nieludzkim byłoby
        proponowanie kolejnej do tego samego komputera. Nieprawdaż ?
        Pozdrawiam i zapraszam.
        Marek Kaczmarczyk
        • Gość: MPL Re: Internet przez radio IP: 195.136.50.* 09.09.03, 20:31
          Gość portalu: AKA-NET napisał(a):

> Łącze, które proponujemy dzięki solidnemu dostawcy jakim jest firma Telbank,
          > pozwala nam zaproponować naszym klientom rozsądne formy organizacyjno-
          finansowe
          > korzystania z zasobów sieci.
          > Pozdrawiam i zapraszam.
          > Marek Kaczmarczyk

Teraz juz wiem, że to łącze telbanku. Szkoda, że nie odpowiedzial Pan na list
          wyslany na adres AKA-NET.

Pozdrawiam,
          Michal P. Lubiszewski
    • Gość: kasia Re: Internet przez radio IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 14:39
      Czy transfer 512kb jest gwarantowany w umowie ??
      • Gość: AKA-NET Re: Internet przez radio IP: 195.136.50.* 14.09.03, 01:40
        Transfer na łączu do 512 kb z "przydziałem mocy" w zależności od ilości
        osób przebywających aktualnie w sieci i charakteru ich obecności. Jak szybko to
        działa? Nasi klienci raczej nie narzekają. Proszę sprawdzić na Małachowskiego
        1 - "Pod Zieloną Podkową" między 6-18.
    • Gość: kasia Re: Internet przez radio IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 14:40
      Czy placi sie za bajty wysylane i odebrane?
      • Gość: AKA-NET Re: Internet przez radio IP: 195.136.50.* 14.09.03, 01:43
        Opłata abonamentowa daje prawo do korzystania z łącza do 512 kb w obie
        strony bez ograniczeń czasowych i objętości przekazywanych plików.
    • Gość: kasia Re: Internet przez radio IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 01:15
      wszystko dobrze, tylko za droga instalacja:-((
      • Gość: . Re: Internet przez radio IP: 195.136.50.* 18.09.03, 21:55
        • Gość: piotr(at)seznam Re: Internet przez radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 23:05
          Dziękuje bardzo za zaproszenie. Rozumiem teraz , że dzieli pan 512kbit/s na wszystkich. Ping dla mnie jest dość ważny gdyż mimo dojrzałego wieku (wstyd przyzanać) lubię czasem postrzelać w sieci. Obawiam się jednak , że w chwili włączenia DC++ lub innego P2P łącze siądzie wszystkim , no chyba że przydzieli pan np. na 10 osób po 51kbit/s co da modemomowy transfer 5 kilobajtów /s....Jeżeli jest inaczej to proszę mnie wyprowadzić z błedu...
          • Gość: AKA-NET Re: Internet przez radio IP: 195.136.50.* 19.09.03, 00:19
            Przecież cudów nie ma i dobrze o tym wszyscy wiemy - i niech wiek nie będzie tu
            wymówką. Biologia, matematyka, fizyka i chemia, cały krąg nauk społecznych aż
            nadto szeroko i głęboko opisują nasze życie.
            To samo dotyczy naszej propozycji - jest adresowana do określonego klienta i
            proponuje określone możliwości techniczne. Hobby lub zachcianki (nawet te
            okresowe) zawsze wymagały nie tylko specjalnych warunków i okoliczności, ale
            także ich opłacenia. Musi pan tutaj podjąć samodzielną decyzję, co jest panu
            aktualnie potrzebne. Stały dostęp do zasobów sieci z transferem przewyższającym
            modemowy bez ograniczeń czasowych za umiarkowaną w sumie cenę, czy też coś
            więcej. Jeśli pierwsze - zapraszam ponownie, jeśli dużo więcej - będzie pan
            potrzebował usług innego dostawcy na zapewne innych niż nasze warunkach.
            Pozdrawiam
            Marek Kaczmarczyk
            • Gość: piotr(at)seznam Re: Internet przez radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 22:18
              Drogi sąsiedzie !!! Bardzo proszę rozchmurzyć swe oblicze. Nie jest moją intencją zdyskredytować usługę , którą pan oferuje a jedynie ustalić pewne fakty , które są mi potrzebne do podjęcia decyzji o ew. współpracy z panem. Tak jak pisałem mam pewne doświadczenia z sieciami bezprzewodowymi - stąd moje pytania.Proszę mi wierzyć , że cuda sie zdarzają i czasem można mieć w tym kraju radiówkę bez CIR-u na poziomie 1Mbita za 120PLN z tym , że jaki to jest megabit to już inna sprawa. Stąd też pisałem na tym forum aby zebrać grupę chętnych i założyć sieć blokową (nie komercyjną) , która może również być oparta na łączach bezprzewodowych ale z porządnym łączem na świat (powiedzmy 2Mbit-y) i z gwarantowanym CIR-em - choćby 256kbit-ów choć możliwe było by więcej pewnie. Pragnę jeszcze raz podkreślić , że łącze które pan oferuje do przeglądania www i sprawdzenia poczty jest aż za nadto...
              • Gość: AKA-NET Re: Internet przez radio IP: 195.136.50.* 20.09.03, 03:44
                Nie chciałbym się przekomarzać w nieskończoność, bo oprócz nas dwojga mało
                kogo prawdopodobnie to wkrótce zainteresuje. Podkreślam zatem zdecydowanie, że
                primo - każdy ma prawo do poszukiwań i własnych ocen, secundo - nasze łącze
                daje solidny dostęp do sieci, o czym świadczy rosnące grono jego użytkowmników,
                tertio - potrafimy łączyć przyjemne z pożytecznym i nigdy, naprawdę nigdy, nie
                boczymy się na formy i treść dyskusji na ogólnodostępnych forach.
                Nos zatem do góry i keep smiling ! My też potrafimy się śmiać.
                Pozdrawiam,
                Marek Kaczmarczyk
    • Gość: wan4g Re: Internet przez radio IP: 195.136.50.* 11.10.03, 19:40
      Witam,

""Brzozowa
      Chocimska, Ciurlonisa
      Duża (od Piłsudskiego do Brzozowej)
      Grunwaldzka (od Piłsudskiego do Karłowicza)
      Harcerska
      Kasztanowa
      Lisi Jar
      Małachowskiego, Matejki, Morska
      Napoleona, Norwida
      Piłsudskiego (od Teligi do Dużej), Pomnikowa, Prusa
      Rybna
      Stawowa, Stokrotki, Szczepowa, Szczęśliwa, Szeroka
      Teligi, Tuwima
      Walewskiej, Wspólna (od Piłsudskiego do Partyzantów)
      Zakole
      Żeglarska""

Czy są już jakieś inne ulice niż te, które są tu wypisane?
      Jeżeli tak to napiszczie jakie.

pozdr.

WAN4G
      • Gość: wan4g Re: Internet przez radio IP: 195.136.50.* 07.11.03, 20:28
    • Gość: Ciekawski Re: Internet przez radio IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 17:14
      A ile to kosztuje ??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka