Dodaj do ulubionych

agencje ochrony

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 12:04
Proszę o radę jaką agencję ochrony wynająć
do ochrony (instalacja alarmowa+monitoring)
domu jednorodzinnego w Markach (rejon Czarnej Strugi).
Macie może pozytywne lub ujemne doświadczenia
w tym temacie ? Ile to kosztuje ?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: anmar Re: agencje ochrony IP: 195.136.50.* 03.11.03, 14:00
      Nie zamawiaj systemu alarmowego w agencji. Zamontują to co najłatwiejsze do
      montaży a policzą 300% tego co powinieneś zapłacić. Ja zainstalowałem powazny
      system, który f-ma wyceniła na ponad 3000 za połowę tego. Sprawdź patrole
      których firm są widoczne w Twojej okolicy i do nich sie podlacz. Generalnie
      najwiecej w Markach widać Juventus i z tego co mi wiadomo ma jeden z
      najlepszych systemów monitorowania (monitoruja sporo parametrów ze stanem
      nadajnika włacznie - podobno). U wszystkich ceny należy negocjować. Stawka
      powyżej 100 PLN/m-c to juz dużo. Powinieneś wynegocjować na 80 PLN
      • Gość: maciek Re: agencje ochrony IP: 195.136.68.* 03.11.03, 16:23
        Ja mieszkam w Pustelniku i podłączyłem się miesiąc temu do Solidu. Instalacja
        kosztowała mnie ok. 2tys. zł., miesięcznie płacić mam 100 zł. Ochroniarzy
        oceniam bardzo pozytywnie, a to dlatego, że miałem źle zamontowany system
        sabotażu, który włączał się kilka razy - chłopaki byli na miejscu po ok. 3
        minutach.
        • Gość: MPL Re: agencje ochrony IP: 195.136.50.* 03.11.03, 18:33
          Najczęściej w Strudze widzę Securitas. Co do Juwentusa zdania są podzielone. Po
          2 przypadkach udanych włamań nasz sąsiad z nich zrezygnował. Poza tym obecne są
          patrole (sporadycznie) agencji Skorpion (ochraniają co ciekawe posiadłość p.
          Cygana). Co do Solid'u - mam mieszane uczucia (mało patroli/dużo obiektów).

Parametry istotne to:
          - ilość załóg interwencyjnych w pobliżu
          - typ patrolu (stacjonarny, czy mobilny)
          - ilość obiektów chronionych na jeden patrol
          - czas reakcji (od 10 minut w górę słowo ochrona staje się już utopią)
          - monitorowanie instalacji (zanik napięcia, sabotaż)
          - ubezpieczenie na wypadek włamania
          - ...i oczywiście cena (za dom jednorodzinny nie powinna przekraczac 180 PLN
          włącznie z ubezpieczeniem)

Na tej liście był wątek "ochroniarski" (ba, nawet z udziałem "insider'a") zatem
          polecam użycie wyszukiwarki!

MPL
          • Gość: gtx Re: agencje ochrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 18:52
            Drogi MPL,
            Niezależnie od świadczącej usługi firmy ryzyko włamania jest duże. Chodzi
            tyklo o wielkość ponieszionych strat. Jeżeli grupa interwencyjna nie
            stacjonuje przy posesji, to najważniejszy jest, moim zdaniem, czas dojazdu.
            Nie wdaję się w szczegóły, żeby nie powstał podręcznik dla drobnych włamywaczy.
            Pozdrawiam.
            gtx
          • rafal.redel Re: agencje ochrony 04.11.03, 15:23
            Gość portalu: MPL napisał(a):
            > (...) Na tej liście był wątek "ochroniarski" (ba, nawet z
            > udziałem "insider'a") zatem polecam użycie wyszukiwarki!

A ja - dla leniwych - służe nawet linkiem:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=6474704&v=2&s=0
    • Gość: alma Re: agencje ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 18:31
      ???
    • Gość: Hirek Solid-owiec IP: *.chello.pl 03.11.03, 22:20
      Jeśli chcesz mogę Ci zrobić darmową wycenę systemu alarmowego w domu. Abonament
      miesięczny to 100zł+VAT. W cenie jest ubezpieczenie.
      Jeśli masz dalsze pytania:
      maruniooo@wp.pl

Pozdrawiam.
    • hirrek Re: agencje ochrony 15.11.03, 23:58
      Nie to, żeby jakaś reklama, ale MOK jest chroniony przez Solid Security! ;-)
      Pozdrawiam.
      • klomart Re: agencje ochrony 20.02.04, 19:34
        też podłączyliśmy się do solidu,
        i to po tym, jak włamali nam się do domu i nic nie ukradli bo włączył się
        alarm, wtedy tylko taki na syrenę bez monitoringu i złodziej uciekł. Myślę że
        nie wystraszył się samej syreny lecz ewentualności, że za chwilę może
        przyjechać jakaś ekipa. I jeszcze słyszeliśmy że miesięcznie w Markach jest 150
        włamań ale tylko około 5 % do obiektów monitorowanych
        • hirrek Re: agencje ochrony 21.02.04, 01:01
          Według mnie to chodzi o to, że jeśli taki bandyta ma do wyboru domek z
          tabliczką agencji ochrony, a domek bez alarmu - wybierze z racji pewności
          siebie domek niechroniony! Tabliczka odstrasza złodzieja! Podobno na Stadionie
          sprzedają tablice agencji ochrony (oczywiście kradną je wcześniej z
          oznakowanych przez agencje ochrony obiektów).
          Pozdrawiam.
    • Gość: astaron Re: agencje ochrony IP: 185.108.106.* 02.02.24, 12:11
      Można się łudzić i kupić spokój ale musisz wiedzieć, że cały dom da się dokładnie przetrząsnąć w 10 minut. Kolega, który pracował w interwencyjnym patrolu opowiadał o sposobach aby patrol dojechał np. po 40 minutach. Były też domy, gdzie bali się jeździć bo było wiadomo, że temat jest gruby i jak się pojawią to dostaną solidny łomot. Zgadnijcie po jakim czasie przyjechali ?
      Moim zdaniem lepiej jest zastanowić się nad monitoringiem: happyvr.pl/post/p/kamery-hikvision-do-domu-najwazniejsze-informacje/ Duża popularnością cieszą się kamery od Hikvision.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka