Dodaj do ulubionych

Fan Club REKSIO

IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.07.02, 13:38
Pamiętacie jeszcze baję z czsów naszej zamierzchłej młodośći której bohaterem
był Reksio? Przyznam się, że byłem jego oddanym fanem, naśladowałem go we
wszystkim (do szóstego roku życia chodziłem wyłącznie na czworakach).
Wobec japońskiej tandety serwowanej dzieciom w telewizji filmy z tamtych czasów
wydają się genialne! Na tym forum możecie dzielić się swoimi wrażeniami
związanymi z filmami animowanymi z czasów dzieciństwa, może założymy FC Reksia,
a może Bola i Lola albo Koziołka Matołka.
Obserwuj wątek
    • Gość: KAB Re: Fan Club REKSIO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 14:00
      Gość portalu: NIN napisał(a):

> Pamiętacie jeszcze baję z czsów naszej zamierzchłej młodośći której bohaterem
      > był Reksio?

No pewno. Ja mam nawet lepszą propozycję. Co tam fanclub. Można zorganizować
      fundację w Wąbrzeźnie, której naczelnym celem będzie zebranie funduszy na
      pełnometrażową wersję fabularną. Może któryś z kandydatów na burmistrza uwzględni
      to w swoim programie wyborczym i obieca kasę.

>Przyznam się, że byłem jego oddanym fanem, naśladowałem go we
      > wszystkim (do szóstego roku życia chodziłem wyłącznie na czworakach).

A może by tak powrócić do lat dzieciństwa i wystartować w castingu do głównej
      roli?:-)))))). Ja mogę odegrać rolę właściciela Reksia;-)
      • Gość: NIN Re: Fan Club REKSIO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.07.02, 14:21
        Dobra propozycja KAB z tym filmem pełnometrażowym, chociaż Reksio dokonywał w
        oryginalnym serialu nieraz tak nieprawdopodobnych rzeczy, że będzie trzeba użyć
        najnowocześniejszej techniki komputerowej, żeby to wiernie odtworzyć.
        Co do castingu do roli REKSIA to muszę się zastanowić, zbyt odpowiedzialna
        sprawa, za duża odpowiedzialność i oczekiwania ze strony fanów ....... może
        spróbowałbym na Koziołka Matołka?
        • Gość: KAB Re: Fan Club REKSIO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 14:39
          Gość portalu: NIN napisał(a):

> chociaż Reksio dokonywał w
          > oryginalnym serialu nieraz tak nieprawdopodobnych rzeczy, że będzie trzeba użyć
          >
          > najnowocześniejszej techniki komputerowej, żeby to wiernie odtworzyć.

Faktycznie był taki odcinek w kosmosie gdzie były walki kosmiczne Reksia z
          Robopsami (jak w Gwiezdnych Wojnach), ale myślę, że dobrą scenerią do tych zdjęć
          byłby park na Podzamku. Też iście księżycowe miejsce z osra...mi ławkami i całym
          otoczeniem. A jeśli trzeba będzie to sie na komputrze zrobi a co nie stać nas.
          Najwyżej działania fundacji trochę się przeciągnął, ale za to prezes (czytaj
          pomysłodawca) dłużej będzie otrzymywał diety...
          A co myślicie o kampanii na burmistrza z udziałem Reksia. Albo jeszcze lepiej
          REKSIO NA BURMISTRZA!!!
          • Gość: NIN Re: Fan Club REKSIO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.07.02, 14:49
            W obecnaej napiętej sytuacji politycznej myślę, że to rozsądne rozwiązanie.
            Reksio nie jest ani z lewa, ani z prawa, nie jest komuchem, ani nazistą, a jak
            pamiętamy z serialu porządek na swoim podwórku potrafił utrzymać! Potrzebny
            naszemu miastu gospodarz, który budzi uczucia sympatii, ale gdy trzeba potrafi
            porządnie zaszczekać i w ostateczności w d.... ugryźć!

• Gość: KAB Re: Fan Club REKSIO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 14:54
              Zgadzam się z przedmówcą w pełnej rozciągłości. Przejdźmy od słów do czynów
              wybierzmy Reksia na burmistrza, a w skład zarządu weszli by ponadto: kury
              (centroprawica), koty (trochę liberalizmu), kogut (lekko prawicujący), kolega
              Reksia pies (ten co to raz udawał, że ma nogę złamaną i perfidnie to
              wykorzystywał) no bo w końcu jakaś czarna owca też musi się znależć ,aby
              lokalne media miały pożywkę;-)))
              • Gość: NIN Re: Fan Club REKSIO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.07.02, 15:05
                A co z innymi bohaterami kreskówek? Koziołek Matołek Starostą, a Bolek i Lolek
                na proboszczów tutejszych parafii (Tola na plebanii w roli gosposi).

• Gość: PEGAS Re: Fan Club REKSIO IP: *.Wabrzezno.com.pl 05.07.02, 17:49
                  ja proponuję w roli czarnej owcy dać liska, który kury dusił i do swojej nory
                  zanosił, a tola niechaj bedzie proboszczową
            • Gość: Maciek Re: Fan Club REKSIO IP: *.stmbpqxqac01.dialup.ca.telus.com 06.07.02, 08:16
              Gosc portalu: NIN napisal(a):
              > W obecnaej napiętej sytuacji politycznej myślę, że to rozsądne rozwiązanie.
              > Reksio nie jest ani z lewa, ani z prawa, nie jest komuchem, ani nazistą, a jak
              > pamiętamy z serialu porządek na swoim podwórku potrafił utrzymać! Potrzebny
              > naszemu miastu gospodarz, który budzi uczucia sympatii, ale gdy trzeba potrafi
              > porządnie zaszczekać i w ostateczności w d.... ugryźć!

Ja tez pamietam Reksia; i nie bylbym wcale taki pewny jego lini politycznej. Zanim wiec
              wystawimy Reksia jako NASZEGO kandydata na burmistrza proponuje poddac go lustracji,
              zeby nie bylo obciachu potem. A ze czas nagli, to trzeba by troche przyspieszyc sprawe; moze
              nalezaloby poszukac jakiegos dojscia do Nizienskiego ( tego od lustracji) , bo z tego co wiem
              jego lista "kandydatow" do lustracji jest dosc dluga :)) A moze udaloby sie umiescic Reksia na
              miejsce, ktore Belka ( skladajac dymisje) zwolnil na tej liscie, uprzedzajac atak Nizienskiego.
              W kazdym razie bez lustracji, Reksio nie ma mojego poparcia :))
              • Gość: NIN Re: Fan Club REKSIO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 08.07.02, 15:04
                Fakt, z tym Reksiem może być coś nie tak. Jako dzieciak oglądałem tą baję tylko
                w czarno-białym telewizorze. Nie miałem pojęcia, że nasz Reksio miał budę
                pomalowaną na kolor czerwony...... Zebyśmy tylko się nie wkopali z tym Reksem.
                Pszczółka maja wydaje się pewniejsza, tylko ten jej goryl Gucio ......
                • Gość: Figo Re: Fan Club REKSIO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.07.02, 10:23
                  A muzykę do Reksia napisze nasza wąbrzeska kapela. Pamiętam na jakimś koncercie
                  jak grali Reksia w wersji rockowej. Niezły wyczad.
                  • Gość: NIN Re: Fan Club REKSIO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.07.02, 14:59
                    W naszym mieście parę lat temu pojawił się spór o pomnik, który stoi na
                    miejscowym rynku. Nikt nie wiedział co on przedstwia i ku czci kogo stoi. Jeśli
                    nikt nie wiedział to się dziady pokłucili. W efekcie mamy pomnik ku czci
                    bojowników (jakich nadal nie wiadomo) a obok tablicę aby zadowolić tych
                    niezdowolonych z pomnika.
                    A ja proponuję zburzyć to wszystko, wyrównać i postawić na tym miejscu pomnik
                    REKSIA - psa-symbolu z Bielska Białej. I nikt się nie zapyta po co ten pomnik.
                    Powiemy, że on jest nasz, zrobiony wspólmnymi siłami, w oparciu o sześć
                    instytucji i to jeszcze nie jest nasze ostatnie słowo.........
                    • Gość: Figo Re: Fan Club REKSIO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 07:54
                      Pomnik wyglądałby w sposób następujący - Reksio z podniesioną jedną nogą
                      sikający na FSO 126p. Piękny pomysł, co? Pozdrawiamy Bielsko-Białą.
                      • wanilia1 Re: Fan Club REKSIO 29.07.02, 11:22
                        Ja mam propozycję przedwyborczą. Niech któraś ze startujacych opcji ogłosi, iż
                        jest w posiadaniu Zaczarowanego Ołówka. No przecież sprawa wygrana na wejściu.
                        • Gość: NIN Re: Fan Club REKSIO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 29.07.02, 12:08
                          wanilia1 napisała:

> Ja mam propozycję przedwyborczą. Niech któraś ze startujacych opcji ogłosi,

> jest w posiadaniu Zaczarowanego Ołówka.

Problem w tym, że przed wyborami wszyscy zachowują się jakby go mieli, tylko
                          potem okazuje się nienaostrzony. Świrki i Muchomorki jedne!
    • Gość: japa Re: Fan Club REKSIO IP: 80.51.243.* 22.04.03, 21:26
      ja pamietam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka