Dodaj do ulubionych

Jak zaprawić.....

IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 07:53
Nie, nie !!! Nie chodzi o zaprawienie siebie a tylko o zaprawienie papryki.
Otóż dzisiaj "latając" po naszym targu kupiłem paprykę w trzech kolorach
(podobno ostatni dzwonek na takie zakupy), chcę ją zaprawić w zalewie octowej
- a może ktoś zna inny kulinarny sposób na zaprawę papryki ? Przy okazji
proponuję się pochwalić jakimiś daniami z papryką smakowanymi bądź
sporządzanymi przez siebie.
P.S. Teraz będzie jazda - PEGAS tylko czeka na taki wątek :))))
Obserwuj wątek
    • Gość: KAB Re: Jak zaprawić..... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 08:18
      Ja piernicze ale wątek:-DDD
      Ale co mi tam pomogę:
      groups.google.com.pl/groups?q=papryka&ie=ISO-8859-2&hl=pl
      około 2800 trafień z kuchennych grup dyskusyjnych, chyba tylko tam papryki
      w ... (a co tam nie bębę kończył):-)))

-----------
      "A ten to się znowu czepia"
      • Gość: Hubert Re: Jak zaprawić..... IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 08:27
        Dzięki KAB - przeglądając te wszystkie cuda stwierdzam, że mam wszystkiego za
        mało i czasu i papryki. Zostanę przy zalewie octowej - to mój debiut. Ale
        dzięki za zainteresowanie.
        • Gość: NIN Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wiosny IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 09:53
          A może porozmawiamy na temat wekowania???
          • Gość: KAB Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 10:02
            Gość portalu: NIN napisał(a):

> A może porozmawiamy na temat wekowania...

...szmalcu???:-)

-----------
            "A ten to się znowu czepia"
            • Gość: NIN Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 10:12
              Mam zajarzysty dodatek o wekowaniu z "Pani domu". Mogę wam zkserowac. Poza tym moja żona od swojej ciotki dostała w prezencie ślubnym ksiażkę kucharska (monstrualna - nie ciocia, a ksiażka), w której można dowiedziec się wszystkiego o gotowaniu, od gotowania ziemniaków do oprawiania wołu. Zona nie korzysta mogę odsprzedac.
              • Gość: Hubert Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 10:36

> moja żona od swojej ciotki dostała w prezencie ślubnym ksiażkę kucharska (monst
                > rualna - nie ciocia, a ksiażka), w której można dowiedziec się wszystkiego o go
                > towaniu, od gotowania ziemniaków do oprawiania wołu. Zona nie korzysta mogę ods
                > przedac.
                NIN jak to jest - prezent ślubny a dostała go tylko Twoja żona ? A swoja droga nie wiem czy żona będzie zadowolona ze sprzedaży tej ksiażki. A może żona korzysta z tej ksiażki jak Ty śpisz i potem całe żarcie które Ci serwuje pochodzi właśnie w oparciu o wiedzę czerpana z tej ksiażki. I co wtedy?
                • Gość: NIN Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 10:55
                  Gość portalu: Hubert napisał(a):

> NIN jak to jest - prezent ślubny a dostała go tylko Twoja żona ? A swoja droga
                  > nie wiem czy żona będzie zadowolona ze sprzedaży tej ksiażki. A może żona korzy
                  > sta z tej ksiażki jak Ty śpisz i potem całe żarcie które Ci serwuje pochodzi wł
                  > aśnie w oparciu o wiedzę czerpana z tej ksiażki. I co wtedy?

Wyjaśniam:
                  1. Aby zrozumiec po co i dla kogo jest ta ksiażka musiałbyś przeczytac dedykację (a przeczytasz jak kupisz, cena wywoławcza 150 zł)
                  2. Żona z tej ksiażki nie korzysta
                  3. Nie gotuje w nocy po kryjomu, bo widziałbym rano jakieś tego efekty
                  • Gość: KAB Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 11:10

> 1. Aby zrozumiec po co i dla kogo jest ta ksiażka musiałbyś przeczytac
                    dedykację (a przeczytasz jak kupisz, cena wywoławcza 150 zł)

A nie lepiej zeskanować tą dedykację i wrzucić gdzieś na necie? Ale by była
                    jazda, pierwsze takie dziwo w historii tego forum;-)))

PS. Dwa weki po domowych obiadkach z Biedrony sprzedam! Do odbioru jutro (jak
                    wciągnę drugi słoik - fasolka!:-)))
                    • Gość: NIN Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 11:28
                      Z biedronkowych dziwactw polecam śledzia gdanskiego w oleju (bron Boże nie w pomidorach!), naprawdę mi smakuje.
                      • Gość: Hubert Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 11:58
                        Uważajcie na te "BIEDRONKI" one sa ciekawe świata i możecie się "przejechac" na tym żarciu :))))))))
                        P.S. Jak się wszystko uda polecam słoiczek papryki ala HUBERCIK - oferta konkurencyjna dla BIEDRONKI.
                        • Gość: KAB Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 14:52
                          Gość portalu: Hubert napisał(a):

> P.S. Jak się wszystko uda polecam słoiczek papryki ala HUBERCIK - oferta
                          konkur
                          > encyjna dla BIEDRONKI.

Hubercie, czy Twoje weki będą przozdobione Twoim wizerunkiem;-)))

P.S. Św. Trójca zaraz napisze, że pewno nie bo by słoik pękł:-)))
                          • Gość: NIN Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 14:56
                            Lepiej nie, bo słoik by pękł.
                            • Gość: KAB Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 14:59

> Lepiej nie, bo słoik by pękł.

Dobre :-DDDDDD
                              • Gość: Hubert Re: Witamy szypiorek i sałatę pierwsze warzywa wi IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 15:19
                                KAB - szukaj słoików z etykieta - wizerunk - papryka w zębach - oczywiście w trzech kolorach. Smacznego.
                                Dostępne w wyspecjalizowanych sklepach od poniedziałku.
                                I tak nam piatek pod hasłem "papryka" upłynał. Do usłyszenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka