01.12.11, 11:43
Od najbliższego piątku będzie można kupować Gazetę Wyborczą z kolejnymi częściami filmu Harry Potter za 19.99 (gazeta plus film).

wyborcza.pl/1,95793,10710533,Harry_Potter_lata_1_6.html
Obserwuj wątek
    • abepe Re: HP z GW 01.12.11, 11:44
      Właśnie kupiłam dwie pierwsze części w merlinowej promocji za niespełna 22 za film. Jakoś przeboleję stratę tych 5 zł i dwóch egzemplarzy GW:))
    • cipcipkurka Re: HP z GW 01.12.11, 11:57
      Rozczulające:
      "UWAGA! W przypadku włączenia się na płycie Księcia Półkrwi węgierskiego menu sugeruje się następujące rozwiązania:
      - w odtwarzaczu w menu systemowym sprzętu ustawić jako język menu polski, wtedy kolejnym razem na płycie DVD powinno się włączać menu polskie
      - wybrać z pilota odtwarzacza audio polskie, wtedy będzie ustawiony polski dubbing."
      :)
      • violik Re: HP z GW 01.12.11, 12:34
        :) moim skromnym zdaniem filmy są .... mocno takie sobie
        a już od 4 części (Czara Ognia) to w ogóle tracą wyjątkowość tego cyklu
        Ja nie kupię.
        Można pożyczyć HP w każdej większej bibliotece.
        • abepe Re: HP z GW 01.12.11, 13:24
          Widziałam tylko "HP i więźnia Azkabanu" i był taki sobie. Więc zastanawiam się czy będę kupować te część i kolejne.

Ale te dwie pierwsze części kupiłam w prezencie na gwiazdkę. Ku frajdzie ośmiolatka. Dzieciaki na okładce jeszcze takie dziecięce. Potem to już wyrostki:))

• abepe Re: HP z GW 11.12.11, 17:04
            Czy ktoś się skusił na ten dodatek do GW? Interesuje mnie, czy jest możliwość wyłączenia dubbingu i oglądania w oryginale, mogą być napisy. Mój mąż wymyślił, że HP jest świetną pomocą w osłuchiwaniu dzieci z angielskim - mówią niezbyt dużo a bardzo wyraźnie (zwłaszcze mega poprawna Hermiona i niezawodny jak zawsze Alan Rickman:)
            • sylwina76 Re: HP z GW 11.12.11, 21:46
              Ja się skusiłam, ale jeszcze nie oglądaliśmy. Postaram się sprawdzić jutro.
              • abepe Re: HP z GW 11.12.11, 22:25
                Ok, dzięki.
                My, tzn. ja z mężem, po nocy oglądaliśmy dwie pierwsze części kupione normalnie w księgarni:)) Uznaliśmy, że ośmiolatek może obejrzeć.
                Czasem jednak wersje dodawane do gazet są tylko z dubbingiem. A tutaj dubbing jest koszmarny. Chociaż w sumie cena tych filmów, które można kupić z GW jest dość normalna, więc jest szansa na normalne wersje, z możliwością wyboru.
                • abepe Re: HP z GW 20.01.12, 22:26
                  Eeeeeee:(( Liczyliśmy na to, że dzisiaj obejrzymy pierwszą cześć siódmej części a tu - niespodzianka dla tych, którzy nie doczytali - GW końcówki nie przewidziała w dodatkach:(

A zdążyliśmy się z mężem uzależnić - piątek z Potterem;)
                  • uccello Re: HP z GW 21.01.12, 10:54
                    GW końcówki nie przewidziała w dodatkach:(

A to świneczki cwane a paskudne, no...
                    Na szczęście są napisy, film z lektorem, to dla mnie połowa przyjemności.
                    • abepe Re: HP z GW 21.01.12, 11:05
                      uccello napisała:

> GW końcówki nie przewidziała w dodatkach:(
                      >
                      > A to świneczki cwane a paskudne, no...

Prawda?;)

> Na szczęście są napisy, film z lektorem, to dla mnie połowa przyjemności.

A jest wersja z lektorem? Chyba od razu dubbing! My oglądamy bez, ale z dziećmi pierwsze dwie części obejrzeliśmy z dubbingiem i w pierwszej części Gosztyła jako Hagrid - świetny, w drugiej już ktoś inny i gorzej brzmi. Niestety Benoit kompletnie nie pasuje do Snapa jeżeli wcześniej słyszało się Rickmana. W ogóle dla Rickmana warto te filmy obejrzeć.
                      Mąż miał w planach oglądanie z dziećmi wersję oryginalną, ale dzieciaki w Hogwarcie dorastając zaczęły bełkotać i tylko Snape po swojemu mówi hiperpoprawnie;)

Aha, mój ośmiolatek bardzo rozczarowany jest dziecinnym głosem Harry'ego;) Dla niego jedenastolatek to już chyba prawie mężczyzna;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka