abepe 01.12.11, 11:43 Od najbliższego piątku będzie można kupować Gazetę Wyborczą z kolejnymi częściami filmu Harry Potter za 19.99 (gazeta plus film). wyborcza.pl/1,95793,10710533,Harry_Potter_lata_1_6.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: HP z GW 01.12.11, 11:44 Właśnie kupiłam dwie pierwsze części w merlinowej promocji za niespełna 22 za film. Jakoś przeboleję stratę tych 5 zł i dwóch egzemplarzy GW:)) Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: HP z GW 01.12.11, 11:57 Rozczulające: "UWAGA! W przypadku włączenia się na płycie Księcia Półkrwi węgierskiego menu sugeruje się następujące rozwiązania: - w odtwarzaczu w menu systemowym sprzętu ustawić jako język menu polski, wtedy kolejnym razem na płycie DVD powinno się włączać menu polskie - wybrać z pilota odtwarzacza audio polskie, wtedy będzie ustawiony polski dubbing." :) Odpowiedz Link
violik Re: HP z GW 01.12.11, 12:34 :) moim skromnym zdaniem filmy są .... mocno takie sobie a już od 4 części (Czara Ognia) to w ogóle tracą wyjątkowość tego cyklu Ja nie kupię. Można pożyczyć HP w każdej większej bibliotece. Odpowiedz Link
abepe Re: HP z GW 01.12.11, 13:24 Widziałam tylko "HP i więźnia Azkabanu" i był taki sobie. Więc zastanawiam się czy będę kupować te część i kolejne. Ale te dwie pierwsze części kupiłam w prezencie na gwiazdkę. Ku frajdzie ośmiolatka. Dzieciaki na okładce jeszcze takie dziecięce. Potem to już wyrostki:)) Odpowiedz Link
abepe Re: HP z GW 11.12.11, 17:04 Czy ktoś się skusił na ten dodatek do GW? Interesuje mnie, czy jest możliwość wyłączenia dubbingu i oglądania w oryginale, mogą być napisy. Mój mąż wymyślił, że HP jest świetną pomocą w osłuchiwaniu dzieci z angielskim - mówią niezbyt dużo a bardzo wyraźnie (zwłaszcze mega poprawna Hermiona i niezawodny jak zawsze Alan Rickman:) Odpowiedz Link
sylwina76 Re: HP z GW 11.12.11, 21:46 Ja się skusiłam, ale jeszcze nie oglądaliśmy. Postaram się sprawdzić jutro. Odpowiedz Link
abepe Re: HP z GW 11.12.11, 22:25 Ok, dzięki. My, tzn. ja z mężem, po nocy oglądaliśmy dwie pierwsze części kupione normalnie w księgarni:)) Uznaliśmy, że ośmiolatek może obejrzeć. Czasem jednak wersje dodawane do gazet są tylko z dubbingiem. A tutaj dubbing jest koszmarny. Chociaż w sumie cena tych filmów, które można kupić z GW jest dość normalna, więc jest szansa na normalne wersje, z możliwością wyboru. Odpowiedz Link
abepe Re: HP z GW 20.01.12, 22:26 Eeeeeee:(( Liczyliśmy na to, że dzisiaj obejrzymy pierwszą cześć siódmej części a tu - niespodzianka dla tych, którzy nie doczytali - GW końcówki nie przewidziała w dodatkach:( A zdążyliśmy się z mężem uzależnić - piątek z Potterem;) Odpowiedz Link
uccello Re: HP z GW 21.01.12, 10:54 GW końcówki nie przewidziała w dodatkach:( A to świneczki cwane a paskudne, no... Na szczęście są napisy, film z lektorem, to dla mnie połowa przyjemności. Odpowiedz Link
abepe Re: HP z GW 21.01.12, 11:05 uccello napisała: > GW końcówki nie przewidziała w dodatkach:( > > A to świneczki cwane a paskudne, no... Prawda?;) > Na szczęście są napisy, film z lektorem, to dla mnie połowa przyjemności. A jest wersja z lektorem? Chyba od razu dubbing! My oglądamy bez, ale z dziećmi pierwsze dwie części obejrzeliśmy z dubbingiem i w pierwszej części Gosztyła jako Hagrid - świetny, w drugiej już ktoś inny i gorzej brzmi. Niestety Benoit kompletnie nie pasuje do Snapa jeżeli wcześniej słyszało się Rickmana. W ogóle dla Rickmana warto te filmy obejrzeć. Mąż miał w planach oglądanie z dziećmi wersję oryginalną, ale dzieciaki w Hogwarcie dorastając zaczęły bełkotać i tylko Snape po swojemu mówi hiperpoprawnie;) Aha, mój ośmiolatek bardzo rozczarowany jest dziecinnym głosem Harry'ego;) Dla niego jedenastolatek to już chyba prawie mężczyzna;) Odpowiedz Link