Dodaj do ulubionych

narodziny mojego promyczka :)

06.05.11, 05:17
Łucja Anna, bo tak jej na imię smile urodziła się dziś w nocy (5.05.2011 g. 23:21), domowo big_grin lekarz tak mnie postraszył, że nie było innego wyjścia jak zacząć rodzić big_grin Jedna położna zdążyła, położna która miała asystować i studentka dostarły akurat na moment przecięcia pępowiny.
Panienka ma 3280g (pobiła rekord wagi urodzeniowej w rodzinie - niezły z niej klusek wink długość 54cm, apgar 10. Jest po prostu śliczna (zdjęcia wrzucę później).
Ja z wrażenia nie mogłam zasnąć, a jak zasnęłam to się teraz obudziłam z wilczym głodem i powędrowałam do kuchni zjeść pół lodówki wink
Czuję się super, obrażeń porodowych brak, jedynie obkurczająca się macica boli. Pozdrawiam, dziękuję wam za kciuki i wszelkie rady, cierpliwe wyczekiwanie na maluszka razem ze mną smile
Szczegóły i opis porodu jak już mieszkanie i wszystko ogarnę - na razie ekipa śpi więc korzytsam z tej chwilki dla siebie wink
Obserwuj wątek
    • z_lasu Tak się cieszę! :) 06.05.11, 07:45
      Życzę Wam duuużo, dużo zdrowia, siły i samych uśmiechów!
      • eps Re: Tak się cieszę! :) 06.05.11, 07:59
        Ogromne gratulacje!!!!!
    • annairam :) 06.05.11, 08:04
      Wielkie gratulacje! Ściskamy całą rodziną! Zdrówka i radości!!!
    • kaakaa Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 08:18
      Kochana!!! Tak się cieszę!
      Nie masz pojęcia ile czasu spędziłam wczoraj przekopujęc różne źródła w poszukiwaniu norm dla tych nieszczęsnych przepływów i badań naukowych na temat związku miedzy wynikami przepływów a stanem dziecka po porodzie. Dziś zajrzałam tu specjalnie po to, żeby sprawdzić, czy maleństow się urodziło, bo wierzyłam, że się uda bez szpitala.
      Gratuluję serdecznie!!! Niech Łusieńka zdrowo rośnie. A Ty delektuj się każdą chwilą z nią, gdyż żadna się nie powtórzy smile
      Z niecierpliwością czekam na opis i zdjęcie smile
    • hortensjaaaa Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 08:31
      Gratulacje ! Fantastycznie..smile Dużo zdrowia dla mamy i maleństwa...smile))

p.s Po prostu zazdroszczę smile
      • prikazka Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 09:08
        Jeszcze raz ogromne gratulacje. Dużo zdrówka i radości. I przyznam się, że też zazdroszczę smile
    • mysza_myszynska Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 09:04
      o rany, a przecież jeszcze wczoraj wieczorem cała ta dyskusja o nie najlepszych wynikach przepływów!! wielkie gratulacje!!! napisz koniecznie jak udało Ci się małą tak szybko zmotywować do wyjścia, bardzo chętnie przeczytam opis porodu.

to teraz proszę trzymać kciuki za mnie, żebym się nie przeciągała i nie stresowała. i choć ostatecznie nie rodzę w domu to mam nadzieję, że słynny warszawski szpital da mi jak najbardziej szansę na w pełni fizjologiczny i naturalny poród..
      • soldie Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 09:33
        To cudownie! Ale fajnie ,że się udało, przetrzymała cię do ostatniego momentu- ciekawe czy zawsze tak będzie ci robić wink Wielkie uściski dla was i tobie dużo sił do ogarnięcia nowego stanu. Tez jestem bardzo ciekawa jak ty ja przekonałaś smile
    • agaguru Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 10:50
      Wielkie gratulacje smile Wszystkiego najlepszego dla Was. no i mega zazdroszcze wink
    • monicus Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 11:11
      a widzisz! sie udalo smile gratuluje bardzo. i zazdroszcze corki.
      • aldakra zdjęcia 06.05.11, 11:45
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2715595,2,1,505-g-2321-Lucja-1-minute-po-urodzeniu.html
        Dziekujemy za gratulacje i życzenia smile pisze jedna reko bo mały ssak sie przyssał na dobre big_grin

Co do wywołania porodu - wymyśliłam że wypije olej rycynowy - by był "lepszy" smak zmieszałam go z sokiem. Zwymiotowałam wszystko wiec raczej to nie ta mikstura pomogła. Myślę że akcję rozpoczęła kombinacja różnych czynników: stres wywołany przez lekarza, badanie położnej by sprawdzić czy coś sie zmieniło od ostatniego razu i pewnie te gwałtowne wymioty po oleju...no chyba że to spaghetti zjedzone na obiad wywołało poród wink innych pomysłów brak - może po prostu miało się już zacząć? smile
        podre dziś na drobne kawałki to skierowanie do szpitala big_grin i niech już szpital nas zawsze omija.
        • aldakra Kasiu 06.05.11, 11:50
          dziekuje bardzo za poszukiwania dla mnie info o tych przepływach smile mam nadzieje że to ze sie mała urodziła wczoraj oznacza ze nic sie jej nie stało z powodu tych kiepskich przepływów.
          • kaakaa Re: Kasiu 06.05.11, 14:03
            W tych mądrych badaniach, co to je znalazłam, pisali, że wcale nie ma takiego prostego przełożenia wartości przepływów na stan noworodka. A fizjologicznie wyniki są coraz niższe im dalej po terminie ciąży. No i w bardzo różnych badaniach różne wartości podawali. To co zacytowałam pochodziło z dość aktualnego badania koncentrującego się wyłącznie na kobietach w ciąży po terminie. Ale w innych badaniach wychodziła czasem duzo większa rozpiętość wyników i te dolne granice wynosiły nawet ok. 0,5. Myślę więc, że jak mała Łusia wygląda na zdrową i jest duża i silna, to nic jej się od tych słabszych przepływów nie stało.
        • aneta871 Re: zdjęcia 06.05.11, 22:32
          Gratulujęsmile Zdjęcia ślicznesmile
          Ostatnio zwróciłam uwagę, że kobiety które urodziły w domu mają ładną buzie, bo np. w szpitalu po porodzie to te kobiety są blade, zmęczone nie widać takiej radości i blasku w oczachsmile
          • soldie Re: zdjęcia 08.05.11, 20:19
            > np. w szpitalu po porodzie to te kobiety są blade, zmęczone nie widać takiej r
            > adości i blasku w oczachsmile

Nie przesadzajmy, bo któraś z szanownych kobiet może popaść w potępienie , z powodu tego,że nie może urodzić w domu.Także w szpitalu kobieta może pięknie wyglądać jeśli poród dał jej satysfakcję i nikt nie naruszył jej poczucia godności, no i oczywiście jeśli miała do niego właściwe nastawienie.
    • aga_mama_zosi Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 12:05
      Gratulacje!!!
      Wszystkiego dobrego dla Łucji oraz całej rodziny.

Pozdrawiam,
      Agnieszka
      • fizula Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 12:58
        Super!!!!
        Gratuluję!!!
        • joannapoznan Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 13:23
          Gratulacje!!!!!!!!!!! piekna fotka.

Jak narodziny przyjęła starsza siostra?smile
    • kalarepa1 Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 13:43
      Cudowna wiadomość! Wielkie gratulacje!
    • kropkaa Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 15:18
      Serdeczne gratulacje!
      Życia w zdrowiu, radości, pogodzie ducha dla Malutkiej!
    • diuszesa Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 16:36
      Gratuluję serdecznie!!!
      A zdjęcie jakie piękne, ach!
      Dużo dobrego dla was, samych najlepszych chwil!
      • monjan Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 19:01
        gratulajce!!!swietna fota
    • nisiabu Re: narodziny mojego promyczka :) 06.05.11, 23:04
      Gratulacje serdeczne!
      • aldakra Re: narodziny mojego promyczka :) 07.05.11, 13:26
        Łucja:

https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2717026,2,2,006-Lucja.html

Usunęłam zdjęcie, bo się dziwne komentarze pod nim pojawiły wink Mam nadzieję że to które tu wklejam "wskoczy".
        • aldakra Re: narodziny mojego promyczka :) 07.05.11, 13:34
          oczywiście się nie udało sad przynajmniej ja zdjęcia nie widzę. A chciałam maluszka pokazać sad trudno.
          • gfizyk Re: narodziny mojego promyczka :) 07.05.11, 15:47
            Gratulujemy!
            • mama.rozy Re: narodziny mojego promyczka :) 07.05.11, 19:07
              gratulacjesmile
              jak się czyta to forum,to można zajśc w ciążę od samego chceniawink
    • bonga_dax1 Re: narodziny mojego promyczka :) 07.05.11, 19:25
      Gratulacje! Muszę sobie dawkować nasze forum, bo niebezpieczne myśli mnie nachodzą, a najmniejsze ubranka już powoli wydaję "do ludzi" wink
      • kropla_teczy Re: narodziny mojego promyczka :) 08.05.11, 16:12
        Serdeczne gratulacje!! smile
      • monicus Re: narodziny mojego promyczka :) 08.05.11, 17:48
        hehehe to jakas epidemia. niedlugo to bedzie forum wielodzietnych big_grin
    • deigratia Re: narodziny mojego promyczka :) 08.05.11, 22:12
      Gratuluję! smile
      • 987ania Re: narodziny mojego promyczka :) 09.05.11, 14:17
        gratulujemy!!
    • ramje Re: narodziny mojego promyczka :) 10.05.11, 16:24
      Gratulacje! życzenia, byście jak najpełniej wykorzystali chwile z taką kruszynką- czas tak szybko mija...
      • poli07 Re: narodziny mojego promyczka :) 10.05.11, 17:26
        Wielkie gratulacje !!!
    • hab_ek Re: narodziny mojego promyczka :) 10.05.11, 22:13
      wielkie gratulacje;
      na zdjęcie niestety nie zdążyłam, ale z komentarzy wiem, że maleńka jest cudowna!

pozdrawiam całą rodzinkę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka