Dodaj do ulubionych

RpL w Poznaniu: spotkanie o porodzie domowym

07.06.11, 12:06
Drogie forumowiczki, Fundacja Rodzić po Ludzku i redakcja „Gazety” serdecznie zaprasza wszystkie poznańskie mamy i przyszłe mamy (i ojców też!) na inauguracyjne spotkanie Klubu Mam. Spotkanie poświęcone będzie tematowi porodu domowego. Jako ekspertki wystąpią położne przyjmujące porody domowe oraz mamy, które mają za sobą doświadczenie takiego porodu. Zapraszamy już w najbliższy piątek, 10 czerwca, godz. 17, do Instytutu Małego Dziecka im. Astrid Lindgren w Poznaniu (Os. Wichrowe Wzgórze 119 - skrzydło Szkoły Podstawowej nr 11, uwaga: wejście nie główne, tylko z boku, od strony dużego strzeżonego parkingu).
Wstęp na spotkanie jest wolny. Zapewniamy poczęstunek oraz osobą salę dla dzieci (nie zapewniamy opiekuna). Serdecznie zapraszamy!
Szczegóły spotkania pod numerem tel.: 61 85 89 215.
Obserwuj wątek
    • annairam Re: RpL w Poznaniu: spotkanie o porodzie domowym 07.06.11, 18:56
      O! Będę na pewno!
      • kropla_teczy Re: RpL w Poznaniu: spotkanie o porodzie domowym 11.06.11, 09:26
        I jak bylo? Jestem ciekawa, bo nie moglam dotrzec sad
        • annairam Re: RpL w Poznaniu: spotkanie o porodzie domowym 11.06.11, 20:30
          Było bardzo pozytywnie. Wszystkie cztery położne robią świetne wrażenie. Mój mąż był nawet zachwycony wink
          • kropla_teczy Re: RpL w Poznaniu: spotkanie o porodzie domowym 13.06.11, 22:13
            Ach no to dobre wieści niesiesz smile cieszę się bardzo, mimo że tym bardziej żałuję, że mnie nie było.
            • aldakra kropla_teczy 14.06.11, 12:05
              jeśli jesteś zainteresowana jeszcze innym spotakniem na temat pd (a może już o nim wiesz?), które odbędzie się w najbliższym czasie to zajrzyj tu (zjad wielkopolskich rodziców domowych):

www.malinowerodzenie.pl/porody_domowe.php
              • kropla_teczy Re: kropla_teczy 14.06.11, 14:45
                O rany! Strasznie Ci dziękuję, plułabym sobie w brodę gdybym to przeoczyła smile chyba nie będąc jeszcze domowym rodzicem, też można wpaść co? wink będę teraz usilnie kombinować, żeby móc tam dotrzeć smile
                • annairam Re: kropla_teczy 14.06.11, 22:29
                  Ja jeszcze nie jestem domowym rodzicem, ale wpadam smile
                  • kropla_teczy Re: kropla_teczy 15.06.11, 10:43
                    gdy opadl hiperentuzjazm i dotarala do mnie rzeczywistosc, uczestniczenie w spotkaniu okazalo sie byc dla mnie mission impossible sad jaka szkoda, ze wciaz nie wymyslili czegos, dzieki czemu da sie robic dwie rozne rzeczy w dwoch roznych miejscach rownoczesnie uncertain
                    • aldakra Re: kropla_teczy 15.06.11, 17:29
                      A moze w wersji papierowej przygotuj info o Twojej pracy z namiarami na ankietę w internecie i poproś "nasze" poznańskie położne (nie musisz być na spotkaniu by wejść z nimi w kontakt!) i te z innych miast by wręczały przy okazji porodów domowych? chyba nie wszystkie kobiety udzielają się przecież w internecie.
              • hortensjaaaa Re: kropla_teczy 16.06.11, 03:32
                ha! a nas miało nie być.. ale jednak spróbujemy być bo się brat solenizantki niedzielnej rozchorował smile mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno na zgłoszenia..smile
                • aldakra Re: kropla_teczy 16.06.11, 10:28
                  No to się spotkamy smile
                  • joannapoznan Re: kropla_teczy 16.06.11, 10:33
                    my też zrobiliśmy kombinacje alpejskie i bedziemywink
                    • hortensjaaaa Re: kropla_teczy 17.06.11, 12:32
                      Jak miło że się spotkamy smile Pytanie tylko pozostaje takie: jak się rozpoznamy ? wink
                      • annairam Re: kropla_teczy 17.06.11, 13:44
                        Kobiety, trzymajcie kciuki bym i ja mogła dotrzeć - warunek plamienie stop!
                        • aldakra Re: kropla_teczy 17.06.11, 15:42
                          Marianna, trzymam kciuki smile
                          Hortensjaaa - nie wiem jak się rozpoznamy, może jakiś znak szczególny zaproponuj?
                          • annairam Udanego spotkania! 19.06.11, 09:51
                            Życzę wszystkim. My niestety się nie wybierzemy. Mam nadzieję, że następnym razem. Bardzo, bardzo żałuję, ale... ułożyło się jak się ułożyło i dziś znowu plamienia wróciły sad.

Pozdrowienia dla wszystkich Wielkopolan, których znamy osobiście i tych, których jeszcze nie poznaliśmy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka