Dodaj do ulubionych

Piłka do porodu

25.05.07, 09:00
Myślałyście, żeby sobie taką kupić? Znalazłam różne na allegro, takie rehabilitacyjne lub do fitnessu, myślicie, że będą ok? Jak rodziałam dwa lata temu dużo siedziałam na takiej piłce, tylko zastanawiam się czym się te porodowe różnią od tych...
Obserwuj wątek
    • kaakaa Re: Piłka do porodu 25.05.07, 11:09
      Moim zdaniem, zasadniczo się nie różnią. Ja miałam taką zwykłą rehabilitacyjną
      ale bardzo dużo (85-95), bo duża dziewczyna jestem a do porodu piłkę pompuje się
      tak nie do końca, żeby się dobrze uginała jak się na niej usiądzie.
      Przy dwóch pierwszych porodach sporo korzystałam z piłki. Przy trzecim, jak już
      przyszło co do czego, to nie zdążyłam smile
      Piłkę uwielbiały też nasze dzieci. Niestety dożyła swoich dni i się rozszczelniła sad
    • juleg Re: Piłka do porodu 25.05.07, 15:21

• kaakaa Re: Piłka do porodu 25.05.07, 22:21
        Ja mam 175 mi wystarczyła taka w rozmiarze 85-95
    • juleg Re: Piłka do porodu 25.05.07, 15:25
      allegro.pl/item196142980_pilka_do_fitness_85cm_super_cena_pompka_gratis_.html
      Wklejam link do aukcji, mam nadzieję, że mnie nie wykasująsmile Myslę o tej.
      • kasiaimichael Re: Piłka do porodu 25.05.07, 19:13
        Te pilki wlasciwie wszystkie sa takie same. Ta, do ktorej link wkleilas wyglada
        ok. Przy poprzednim porodzie pilka uratowala mi zycie i gdybym mogla to
        wcale bym z niej nie zeszla. No ale powiedzieli ze musza sprawdzic rozwarcie i
        tetno dziecka, potem oksytocyna i.... skonczylo sie aktywne rodzenie.
        Pilka swietnie dziala jesli boli Cie w trakcie porodu kregoslup ledzwiowy,
        trzeba na niej usiasc i robic miednica kola zgodne z ruchem zegara- BARDZO
        pomaga. Ja kupilam moja przed pierwszym dzieckiem i teraz mam jak znalazl
        dla siebie na drugi porod i do siedzenia (bo mi teraz na niej najwygodniej i
        siedzenie na niej sprzyja dobremu ustawieniu dziecka) i dla synka bo wyrabia na
        niej najrozniejsze akrobacje gimnastyczne. Kupuj warto!
    • kasiaimichael Re: Piłka do porodu 25.05.07, 19:04
      Tak sobie popatrzylam na inne rzeczy ktore sa sprzedawane przez tego goscia i
      mata do cwiczen tez swietnie by sie przydala taka, do kleczenia np. Chyba
      kupie smile
      • quin juleg 27.05.07, 01:11
        Jeśli rodzisz z Ireną to nie kupuj piłki, Irena ma piłke i zabiera do porodu
        • kaakaa Re: juleg 27.05.07, 01:29
          Potwierdzam, że Irena może przyjechać z piłką.
          Ale jak dla mnie, to ta jej piłka jest za mała sad ciężko mi był z niej wstawać.
          Moja wydawała mi się nieporównywalnie wygodniejsza.
    • juleg Re: Piłka do porodu 25.05.07, 20:33

• kasiaimichael Re: Piłka do porodu 26.05.07, 13:03
        taka sama wysokosc 85cm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka