Dodaj do ulubionych

kolęda na wiolonczele:)

26.11.12, 09:35
witajcie, czy może ma ktoś w domu jakieś łatwe nuty kolędy na wiolonczelę?
(1 klasa 3 msc. nauki),nauczycielka sie pochorowała niestety i młodej sie nudzi grac wciąz to samo, wdzięczne byłybysmy choćby za 1 kolęde.
pozdrawiamy
Obserwuj wątek
    • aniete Re: kolęda na wiolonczele:) 26.11.12, 18:56
      hej... jak nie zapomnę to jutro zeskanuję zeszłoroczne nuty Igora... dysponuję :
      1. przybieżeli do Betlejem
      2. wsród nocnej ciszy
      3. pójdźmy wszyscy do stajenki
      • franianiania Re: kolęda na wiolonczele:) 26.11.12, 19:29
        supersmile)
        wdzięczna bym była , jesli nie był by to problem to poprosimy o wszystkie 3 .
        jesli jednak nie masz czasu itp. to wybieramy wśród nocnej...
        na gazetowego podesle Ci mój adres@
        pozdrawiam
        • tijgertje Re: kolęda na wiolonczele:) 26.11.12, 19:37
          Rzuc okiem tutaj:
          nuty.pl/nut-koledy-strunowe.htm
          kupilam swego czasu obie czesci koled Bereznickiej i zbiorek Mazura, zwlaszcza te drugie przypadly mi do gustu. Ze skanerem znowu sie nie dogaduje i nie wiem, gdzie te nuty upchnelam, bede szukac nie wczesniej niz za kilka dni, jakbys jeszcze potrzebowala, to cos postaram sie znalezc, ale sadze, ze cena nie jest wygorowana i warto zainwestowac rowniez na kolejne lata, tym bardziej, ze sa od razu z akompaniamentem i zawswze bedzie mozna chocby z jakas kolezanka- pianistka razem cos pograc.
          • franianiania Re: kolęda na wiolonczele:) 27.11.12, 09:43
            tijgertje zastanawiam się czy damy radę, stopień trudności 2,3 na 10 ?
            sama niewiem.
            • franianiania tijgertje 27.11.12, 10:23
              a może znalazłabys jakas kolęde w swoich zbiorach na 2 wiolonczele?
              córka byłaby przeszczęśliwa gdyby podczas spotkania świątecznego mogła zagrać razem z kuzynką (kuzynka zagra wszystko ale te nutki na mojej młodej to wiesz takie niezatrudne musiały by być)
              pozdrawiam
              • tijgertje Re: tijgertje 27.11.12, 16:18
                na 2 wiolonczele cos gdzies mam, w pierwszej pozycji, ale jedne latwiejsze, inne ciut trudniejsze. Pisane recznie. Gdzies tak kiedys na poczatku edukacji mnie wzielo i pare koled rozpisalam. Poszukam.
                te nutki wyzej nie sa jakies bardzo trudne. Niektore sa naprawde baaaardzo proste, inne ciut trudniejsze rytmicznie przede wszystkim, ale cudow tam naprawde nie ma.
          • lena99 Re: kolęda na wiolonczele:) -pytanie do tijgertje 03.12.12, 18:45
            Hej, czy możesz mi napisac czy to opracowanie Mazura nadaje się także do grania solo na wiolonczelę?
      • franianiania Re: kolęda na wiolonczele:) 27.11.12, 23:59
        Dzieki,mala juz przepisala sobie wsrod nocnej...i grala,jutro reszta,pozdrawiam
    • aniete Re: kolęda na wiolonczele:) 27.11.12, 21:51
      wysłałam
    • pour Re: kolęda na wiolonczele:) 01.12.12, 21:43
      Mam 3 proste kolędy (w 1 pozycji) z zaznaczonym palcowaniem i smyczkowaniem: Lulajże Jezuniu, Bóg się rodzi, Gdy śliczna Panna. Powinien sobie poradzić, skoro już gra. Mogę zeskanować i wysłać, jeśli są jeszcze potrzebne.
      Z kolei byłabym wdzięczna za proste kolędy duo - na wiolączelę i skrzypce
      • franianiania Re: kolęda na wiolonczele:) 02.12.12, 21:19
        dzięki, kupiłam kolędy na wiolonczelę z fortepianem z wydawnictwa CONTRA,
        jeśli ktoś posiada nuty na duet wiolonczelowy (ale takie nuty z których 1 klasistka zagra) byłabym wdzięczna,pozdrawiam
        • kulju przeslijcie i mnie 03.12.12, 14:35
          Dziewczyny przeslijcie mnie prosze. Wysylka zajmuje 2-3 tygodnie i pewnie nuty do mnie by nie doszly. Najprostsze na wiolonczele i duet. Tylko na inny email, bo gazetowego nie sprawdzam,
          Magda
          mjmetera@yahoo.com
      • pour Re: kolęda na wiolonczele:) 03.12.12, 18:14
        boszsz... nie wierzę, że tak napisałam: wiolączelę big_grin
        • tinaga Re: kolęda na wiolonczele:) 14.10.14, 19:33
          Witam czy ja też mogłabym prosić te proste kolędy na wiolę? Kto jeszcze ma? smile
          • tinaga Re: kolęda na wiolonczele:) 14.10.14, 19:42
            Za szybko enter wink
            Poszukuję też nut na tercet: wiola, skrzypce, pianino, tylko o łatwym stopniu trudności, bo wiolonczelistka gra dopiero miesiąc. Skrzypaczka nie grała 20 lat wink Pianista gra na organach 2 lata wink Mogą być dowolne kombinacje, duety też smile Jak ktoś coś ma to byłabym wdzięczna smile
            • iwwik Re: kolęda na wiolonczele:) 16.10.14, 08:06
              Skrzypaczka to Ty ? wink ale fajnie smile muzyczna rodzinka smile z nutami niestety nie pomogę, mam ewentualnie kolędy na same skrzypce.
              • tinaga Re: kolęda na wiolonczele:) 21.10.14, 21:42
                iwwik, skrzypaczka to nie ja, niestety wink Szwagierka chciała zagrać z dzieciakami, ale na same skrzypce to coś tam ma, dziękuję wink Może ktoś coś?
                • ewelka4ever Re: kolęda na wiolonczele:) 09.11.14, 14:50
                  Jeśli jest ktoś zainteresowany to posiadam nuty na wiolonczele solo "Mizerna cicha". Moja córka też od niedawna gra na wiolonczeli i póki co to tej właśnie kolędy się uczymy
                  • tinaga Re: kolęda na wiolonczele:) 09.11.14, 18:10
                    O super, to ja poproszę, tej akurat nie mamy. Dostałyśmy za to od nauczycielki pozostałe popularne kolędy na wiolonczelę z fortepianem, także jakby co mogę się podzielić smile
                    • ewelka4ever Re: kolęda na wiolonczele:) 09.11.14, 19:23
                      To gdybyś mogła podesłać mi koledy które masz byłoby super. Mój adres email: ewelinaklimasara@amorki.pl
                      Cóż, my narazie dysponujemy tylko takąwink
                      • alimatka Re: kolęda na wiolonczele:) 07.01.15, 21:50
                        Czy ja mogłabym prosić o nutki "Mizerna Cicha" uwielbiam tę kolędęsmile może młoda sobie poradziwink d.d.dabrowska@gmail.com
    • mariusztomala777 Re: kolęda na wiolonczele:) 08.12.22, 13:50
      Hey niestety na wioli jeszcze nie gramy, ale chętnie służymy dudami.
      www.youtube.com/playlist?list=PLd-NGAhXh713m4j4J-IHOqR0a2jvgnn88
      Wesołych Świat dla wszystkich
      Anna Maria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka