Dodaj do ulubionych

Zeszyt do nut

12.02.13, 10:44
Witam,
mam syna w I kl OSM. Mimo ciągłych uwag jego zeszyty do nut wyglądają jak psu z gardła wyjęteuncertain Wynika to z tego, że młody nie bardzo o nie dba, ale też są wyjątkowo słabo wykonane (cieniutkie okładki). Czy są zeszyty do nut w twardych okładkach? Ale nie duże/grube, tylko takie najcieńsze? Gdzie mogę takie znaleźć?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • jarkotowa1 Re: Zeszyt do nut 12.02.13, 11:09
      Nie spotkałam się z zeszytem w całkiem sztywnej oprawie (jak bruliony), ale są zeszyty z grubymi okładkami (takimi jak brystol). Kupiłam taki zeszyt w zwykłym papierniku. Są też zeszyty z szeroką i wąską pięciolinią. W 1 kl syn korzystał z szerokiej, ale od 2 kl już nauczyciel nie pozwala - tylko wąska pięciolinia.
      • enja11 Re: Zeszyt do nut 12.02.13, 11:44
        U nas od razu ma być wąska.
        W kilku papierniczych, w których byłam, były tylko zeszyty w cienkich okładkach i nawet nie było dodatkowych okładek na ten format. Chyba się muszę przejść po sklepachuncertain
        • jarkotowa1 Re: Zeszyt do nut 12.02.13, 12:12
          Ja kupowałam takie zeszyty (mały format):
          allegro.pl/zeszyt-do-nut-a5-16k-90-g-m2-oxford-sklep-w-wa-i2972140518.html
          • mama_mak Re: Zeszyt do nut 12.02.13, 12:25
            My tez mamy w kartonowych z duzymi, srednimi i zwyklymi. Polskie, takie malo wybujale na okladce ale fajne, cienkie. Napis tylko "zeszyt nutowy". Kupowalam w antykwariacie (ale nowe wink ) muzycznym w Gdansku, ale i w skl. muz. musza byc. Jak nie, no to podklej kartonem te okladki albo moze da sie zalaminowac same okladki ?
    • skarolina Re: Zeszyt do nut 13.02.13, 20:41
      Zeszyty do nut w sztywniejszej okładce ma Oxfort (kupowałam w tesco) i jakaś nieznana mi firma, której zeszyty kupowałam w Auchan.
      • skarolina Re: Zeszyt do nut 14.02.13, 16:17
        O matko, dopiero dziś zobaczyłam, com wystukała - OxforD oczywiście big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka