Dodaj do ulubionych

Zmiana szkoly

16.05.13, 10:08
Niestety, albo stety. Nie wiem. Zaczelo sie od tego, tez pani od ksztalcenia muzycznego odchodzi. Wczoaj sie dowiedzialam, ze pianista tez. I powiedzial, ze moje dziecko powinno pojsc do normalnej panstwowoej SM. We Francji nie ma takich szkol jak u nas, wiec to jest po poludniu, dopiero gdzies o 11 roku zycia mozna poslac do podobnej jak w Polsce.
Jest przesluchanie i pan twierdzi, ze w ogole nawet sobie nie zadaje pytania, czy ja przyjma, to jest dla niego ewidentne. Niech mu bedzie.

Problem lezy w tym, ze, jak on sam mowi, do tej pory to byla tylko przyjemnosc (jedyna naciskajac bylam ja), ale ona jest na takim poziomie, ze mus sie ksztalcic, a nie tylko grac sobie, co jej sie zywnie podoba, bo nie jest wszak geniuszem i nie gra Mozarta z przysiadu. Powiedzmy, ze z polprzysiadu wink Czasem idzie jej swietnie, ale wiadomo, ze trzeba i pracy troche w to wlozyc i teorie poznac. Koronny argument - inne dzieci w jej wieku i z + - jej poziomem. Zeby byly interakcje, zabawy, bo nikt sie nie rzowija w odosobnieniu, a nasza prywatna takich mozliwosci praktycznie nie dawala. Boi sie troche on i my!!!, zeby ktos jej tam nie zniechecil, ale tak sobie dumam, ze zawsze mozna ja wycofac, jak cos...

Jak bylo u Was ze zmianami szkol ??? z jakich na jakie ? Troche sie boje, w srode i w sobote przyszelgo tyg. ide na spotkanie dla rodzicow ewentualnych przyszlych ucziow
Obserwuj wątek
    • mama_dorota Re: Zmiana szkoly 16.05.13, 10:20
      A stać cię na dobrego prywatnego nauczyciela? Może trzeba zrobić rozeznanie w środowisku i zrobić w ten sposób, bo do 11. roku życia sporo jej brakuje. Poza tym może z nowym nauczycielem w tej samej szkole będzie nawet lepiej.
      • mama_mak Re: Zmiana szkoly 16.05.13, 10:51
        Nie, to nie tak z tym wiekiem, to jest tak, ze teraz majac 7 lat poszlaby do popoludniowki, a majac 11 moglaby zdawac do takiej w podobie naszej muzycznej.
        Na prywatnego, moze by mozna bylo, ale wtedy traci lekcje ksztalcenia muzycznego. No i ten argument z innymi dziecmi bierze wowoczas w leb totalnie.
        • mama_dorota Re: Zmiana szkoly 16.05.13, 11:13
          Pamiętam, że u was zwykła szkoła długo trwa, do 16:30 chyba, więc ja bym wolała w takiej sytuacji nauczyciela prywatnego, niż szkołę popołudniową. Kształcenia też można się uczyć prywatnie, dobry nauczyciel instrumentu też sam dużo potrafi dziecko nauczyć.
          • mama_dorota Re: Zmiana szkoly 16.05.13, 11:17
            Zresztą, popołdniowa muzyczna też pewnie nie robi zajęć codziennie. W Polsce są to w młodszych klasach zazwyczaj 2 dni tygodniowo, po 2-3 godziny. W Polsce takich dziennych muzycznych jest niewiele, chyba nie więcej niż kilkanaście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka