Dodaj do ulubionych

dojrzewanie

06.01.10, 19:43
Chciałam spytać kiedy pojawiaja się pierwsze oznaki/i jakie/ dojrzewania? Mój
syn ma 12 lat. Wiem że to indywidualna sprawa każdego chłopca ale może są tu
rodzice z tymi problemami
Obserwuj wątek
    • lukrecja34 Re: dojrzewanie 06.01.10, 20:16
      też mam takie dylematy..mój syn ma prawie 12 lat i od kilku m-cy dość
      intensywnie śmierdzi (zwłaszcza stopy) mimo dbania o siebie bo bardziej się
      poci.poza tym na twarzy ma pierwsze oznaki trądziku-jeszcze niewielkie ale to
      już nie jest ta słodka pupcia niemowlakasmile
      od 3-4 m-cy żre takie ilości,że za głowę się łapię,w zasadzie wiecznie siedzi w
      lodówce i w związku z tym z koszmarnego chudzielca zmienia się w faceta,nawet
      coś na kształt brzuszka mu się pojawiłosmile
      no i najbardziej widoczna zmiana nastąpiła w zachowaniu-syn zrobił się
      pyskaty,uparty,drażliwy,obrażalski i nerwus
      włosów pod pachami ani wąsików jeszcze nie masmile
      • pasik Re: dojrzewanie 06.01.10, 23:22
        z tego wszystkiego mój żre i jest denerwująco wredny dla otoczeniasmile
        Lat 10 z kawałkiem
        • szymucia Re: dojrzewanie 07.01.10, 15:12
          Lukrecja czytam o twoim nastolatku i uświadamiam sobie że krostka na skroni to
          nie taka tam krostka , ale pewnie "już" krostka. Mój niestety nie ma takiego
          apetytu w związku z czym jego figura jest bardziej delikatna i wiotka hihi
          /niechby to słyszał!!!!/Nowego owłosienia jeszcze nie ma ale nastroje juz się
          chyba zaczęły.
          • aga1004 Re: dojrzewanie 11.01.10, 00:47
            Mój brat ma 13 od 1,5 roku jest okropny pyskaty, krzyczy zawsze był taki cichy.
            Też się poci strasznie, a ilości jedzenia które pochłania są ogromne, ale nie
            tyje nic, jest chudy wszędzie kości mu widać. Jeszcze dwa bardzo nieprzyjemne
            dla niego objawy trądzik i spazmy nocne. Staramy się być wyrozumiali też to
            kiedyś przechodziliśmy
    • demon.maxwella Re: dojrzewanie 11.01.10, 11:53
      W wieku 12 lat to ja już dość regularnie miewałem polucje - skleroza mnie jeszcze nie dopadła, więc pamiętam dość dobrze. Jest to u chłopca jedyna i niezbita oznaka dojrzewania płciowego, znacznie lepsza niż krosty na nosie. Ponieważ potem rozwijałem się normalnie, więc nie sądzę, żeby 12 lat to było za wcześnie.

• robert19915 Re: dojrzewanie 29.01.10, 09:16
      no to sa poczatki,ale w kwestiach fizycznych zostaw go w spokoju,a
      co do humoru to jest norma.z rodzica stan sie przyjacielem,zaangazuj
      w to ojca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka