iloveu2 24.02.10, 11:13 drodzy rodzice mam taka sytuacje i problem ktorego jakos nie mozge rozwiazac nie mam dobrego pomyslu moja 8 letnai corka zawsze bawila sie na osiedlu z jeszce inna 3 dzieci - razem bylo ich 4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: jak postepowac 25.02.10, 14:30 Hmm.Trudna sprawa. Z jednej strony masz rację- serce matki boli. Z drugiej sama widzisz, że córka tego nie odbiera jako krzywdę. Prawdopodobnie ta sytuacja potrwa jeszcze trochę a potem się zmieni. Bo chłopiec będzie miał jakieś inne zajęcia, będzie miał wizyty kolegów itd. Znudzi mu się. Nie wiem czy wkroczenie w tej sytuacji ma jakiś sens chyba, że on to robi w sposób agresywny. Rodzice często lubią wkraczać w takich momentach chcąc pomóc swojemu dziecku ale nie zdają sobie sprawy, że dzieci dość szybko się obrażają i równie szybko godzą Jak córka nie pokazuje, że jej na tym zależy i że odejście koleżanek jest dla niej dramatem to kolega zapewne znuży się niedługo taką "zabawą". Odpowiedz Link Zgłoś
iloveu2 Re: jak postepowac 16.04.11, 13:13 heca -bardzo dziekuje za odpowiedz - madrze piszesz masz racje tez tak mysle a jednak ciezko mi z ta sytuacja dawno zaczynalam ten temat nie czesto tu zagladam na forum ale dobrze ze jest wyplakalam sie troche wsciekle waląc w klawiature nasza sytuacja jest niezmiennie i regularnie taka sama corka jednak jakos to przezywa np teraz siedzi w domu bo znow zabronil dziewczynką bawic sie z nia a jego matka - bo juz z nia rozmawialam po tym jak kilka razy zauwazylam jak kopnal mi corke - jest bardzo obrazona bo jak stwierdzila - ' nie widzialam by kopnal ' ahh pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś