a.malami75
15.09.10, 18:46
Witam
Chciałabym prosić o opinię na pewien temat :
Córka koleguje się z pewną dziewczynką z klasy ( zaczęły już się widywać poza szkołą pod koniec zerówki.)
Na początku nic nie wzbudziło moich podejrzeń ale coraz częściej jej zachowanie i to co mówi mnie zastanawia.
Potrzebuję opinii kogoś z zewnątrz bo być może ja przesadzam a więc :
- Dziewczynka w luźnej rozmowie ze mną mówi że nienawidzi swoich rodziców w ten sposób:
" nienawidzę mojej MATKI a OJCIEC jest jeszcze bardziej głupi ,nie bawią sie ze mną tylko ten głupi telewizor i komputer "Fak że na rodziców mówi moja MATKA i OJCIEC już mnie zastanawia bo dziecko w tym wieku raczej zwraca się " mamusia i tatuś "
- Często powtarza jak mama jej zwróci uwagę ale nawet podczas zabawy jak jej coś nie wyjdzie : " chciałabym wpaść pod ciężarówkę !!" ( z taką złością i determinacją w głosie )
-Jak zrobi coś nieładnego ( np powie brzydkie słowo ) sama bije się po buzi ( i to nie raz tylko po obu policzkach parę razy !!
- Kiedy przychodzi do mojej córki do domu potrafi ( kiedy się posprzeczają ) ubrać buty i bez słowa wychodzi ( ostatnio ledwo ją dogoniłam przy bramie , miszkamy w domku a wtedy dziewczynki bawiły się w ogrodzie )
dodam że dziewczynka jest bita w domu ( osobiście widziałam jak ojciec za to że rzuciła kurtką zamiast powiesić na wieszaku dał jej tak w tyłek że dziecko siłą rozpędu się przewróciło !!! A karą jaką rodzice stosują gdy jest niegrzeczna jest klęczenie na kolanach buzią do ściany przez 20 minut !!
Czy dobrze robię że staram się ograniczać ich kontakty ? Ona jest dziwna moim zdaniem ..
-