Dodaj do ulubionych

kl. I-III sp - W-F

26.09.10, 14:43
Jak w szkołach Waszych dzieci jest rozwiązany problem przebierania się przed w-fem?

Jeśli dzieci mają w-f na sali gimnastycznej, to rozumiem przebierają się w szatniach, osobno chłopcy i osobno dziewczynki.
A jeśli w-f jest na korytarzu lub na dworze, to przebierają się w swojej sali razem chłopcy i dziewczynki?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: kl. I-III sp - W-F 26.09.10, 17:18
      Koło sali gimnastycznej, z której korzystaja młodsze klasy nie ma szatni, więc przebierają się razem chłopcy i dziewczynki na korytarzyku przed salą.

Na basenie tez się przebierają w jednej szatni, damskiej, bo z męskeij korzystają gramolący sie panowie, którym nie podobało sie, że chłopcy (6-7-latki) wchodzą z mamami i panią. A nie potrafili sie sprężyć, żeby wyjśc szybciej, żeby maluchy miały czas na przebranie się, naprawdę, trzy minuty na kilkunastu chłopców to za mało...

Co więcej na boisku przy klubie są dwie szatnie - gospodarzy i gości. To, że grupy piłkarzy bywają damsko-męskie nie przewidzieli, więc dziewczynki (juz nie 7-9latki) przebierają się z chłopcami. I żyją smile
      • grzalka Re: kl. I-III sp - W-F 26.09.10, 18:00
        razem, nie rozumiem w czym problem, przecież majtek nie zdejmują

na basenie za to szatnie osobne
    • joanka-r Re: kl. I-III sp - W-F 26.09.10, 19:15
      Przy sali gimnastycznej były szatnie, osobno dla chłopców, osobno dla dziewczynek.
    • mama303 Re: kl. I-III sp - W-F 26.09.10, 19:51
      oczywiście że odzielne szatnie. Dla mojej córki innej opcji nie ma. smile Dla większości jej koleżanek i kolegów też.
      Zawsze mają W-F na sali gimnastycznej lub na boisku.
      • duch_mariana Re: kl. I-III sp - W-F 26.09.10, 20:27
        > oczywiście że odzielne szatnie. Dla mojej córki innej opcji nie ma. smile Dla wi
        > ększości jej koleżanek i kolegów też.

Że tak zapytam gdzie tu logika? Na WF przebierają się przecież nie zdejmując majtek. Na basenie, na plaży pokazują dokładnie tyle samo, co w przebieralni, a nawet więcej. A jednak chodzą. Chciałbym poznać jakieś logiczne uzasadnienie tego, że innej opcji nie ma smile

W szkole mojej panienki mieli osobne przebieralnie. Z tym, że zazwyczaj odnawiane naprzemiennie w trakcie roku szkolnego, więc czasem musieli się razem przebierać.
        • mama303 Re: kl. I-III sp - W-F 26.09.10, 20:41
          Uzasadnienie analogiczne do dorosłych kobiet i mężczyzn. Raczej nie rozbieramy się do bielizny przy sobie /kobiety przy mężczyznach i odwrotnie/a na plaży i basenie mamy stroje plażowo-kąpielowe.
          • duch_mariana Re: kl. I-III sp - W-F 26.09.10, 20:52
            > a na plaży i basenie mamy stroje plażowo-kąpielowe.

No ale odkryte jest tyle samo, a nawet więcej, więc nadal gdzieś ta logika ucieka smile
            • mama303 Re: kl. I-III sp - W-F 26.09.10, 21:03
              W przypadku dorosłych także brak w takim razie logiki.....
              • duch_mariana Już jest logiczne uzasadnienie :) 26.09.10, 21:14
                Córeczka raczyła sobie przypomnieć gdzie mieszka, więc zapytałem jak to tam jest. Ona woli się przebierać tylko z dziewczynami, ale nie dlatego, ze się wstydzi czy coś, tylko chłopaki despetują i trzeba uważać, żeby nie ściągnęli majtek. Kiedyś jej i koleżance ściągnęli, ale się zemściła na basenie smile Ogólnie chce mieć spokój jak się przebiera, a nie oczy dookoła głowy.
    • kepp Re: kl. I-III sp - W-F 26.09.10, 20:23
      W klasach I-III razem, bo przy małej sali gimnastycznej nie ma szatni. Od klasy IV osobno.
    • pam_71 Re: kl. I-III sp - W-F 27.09.10, 14:09
      Razem w sali lekcyjnej. A potem marsz na salę lub na boisko.
      Osobne przebieralnie, jak i całe lekcje w-f są od IVkl.
      Na basenie oddzielnie.
      • aniaop Re: kl. I-III sp - W-F 27.09.10, 17:51
        Razem w sali lekcyjnej.
    • t_justyna1979 Re: kl. I-III sp - W-F 27.09.10, 18:06
      Właśnie zapytałam o to moją 1 klasitkę i powiedziała, że przebierają się w sali. Wszyscy razem
      • mama303 Re: kl. I-III sp - W-F 28.09.10, 21:09
        dzieciom to nie przeszkadza?
        • pelapa Re: kl. I-III sp - W-F 29.09.10, 07:50
          Razem w szatni. Jeśli ma małej salce to na korytarzu. Dzieciom to nie przeszkadza (jeszcze).
    • zuzanka79 Re: kl. I-III sp - W-F 02.10.10, 20:32
      Zapytałam właśnie swojego pierwszaka - przebierają się w klasie i idą na salę gimnastyczną.

Trochę rozumiem to rozwiązanie, bo WF mają pomiędzy lekcjami a pierwszaki to jeszcze takie "ciapy" ten zapomni worka, ten koszulki, tamten drogi do klasy wink zanim wszyscy wszystko znajdą minie pół kolejnej .
    • edytka2001 Re: kl. I-III sp - W-F 05.10.10, 16:03
      Dziękuję bardzo za odpowiedzi, tak jak myślałam, wszystko zależy od warunków w szkole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka