Gość: Puchatek IP: 195.127.215.* 01.03.02, 09:07 szukam (ladnego) imienia dla chlopczyka. Prosze napiszcie swoich faworytow!! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 01.03.02, 09:37 JA preferuję takie (może troszke dziwne dla niektórych): Jeremi, Axel, Gerard, Alan, Roger, Norbert, Samson, Wiktor. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-007 Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! 01.03.02, 09:40 Gość portalu: Ala napisał(a): > referuję takie (może troszke dziwne dla niektórych): Jeremi, Axel, Gerard, > > Alan, Roger, Norbert, Samson, Wiktor. > Pozdrawiam. może All, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: 195.127.215.* 01.03.02, 10:11 no tak naprawde troszke dziwne, ale dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.chello.pl 02.03.02, 22:29 najlepiej Sven Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.03.02, 10:00 Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: 212.219.189.* 01.03.02, 10:24 Martin imie mocne i dobitne Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! 25.03.02, 09:45 nie czytałam wszystkich postów, ale moje ulubione to : Julian Michał Jeremi Aleks P.S. Mój synek ma na imię Julian i jest po prostu cudowny Odpowiedz Link Zgłoś
maximilian Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! 04.03.02, 00:07 Tak Maximilian mi sie podoba (tak mam na imie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: 192.168.0.* 01.03.02, 10:29 moje typy: IVO KOSMA TYMON SAMBOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remislanc Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.aginus.com.pl 01.03.02, 10:40 A może bardziej "normalnie"? Proponuję Danielek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: mieszko.pl.u* 01.03.02, 12:24 Hmmm Czarek Ivo Konrad Kamil Robert Te mi sie podobaja. A moze na czesc jakiegos wojka lub dziadka? Pomyśl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 13:43 to nie ja pisalam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: PATRICK LUB PATRYK IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.03.02, 18:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giles zdaj sie lepiej na wlasna babska intuicje IP: 62.154.238.* 01.03.02, 18:20 to najlepszy doradca. osobiscie wole "klasyke" Jan, Michal, Marcin, Maciej, Krzysztof, Tomasz... jesli koniecznie checsz, zeby o twoim synu sie mowilo, ze ma niebanalne imie i myslisz nad "importem" proponuje hiszpanskie JESUS (wymawia sie hesus). sukces gwarantowany!!! )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: zdaj sie lepiej na wlasna babska intuicje IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.03.02, 10:01 Z tym sukcesem to nie jest takie pewne, szczegolnie w Ameryce Pln. gdzie tyle roznych wyznan, w Polsce zas to byloby prawie swietokradztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.03.02, 19:03 a może Nikodem Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! 01.03.02, 20:11 Jakub - moj syn Andrzej Mateusz - faworyt, jezeli by sie zdazyl nastepny Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.acn.waw.pl 01.03.02, 21:01 Mam syna Maksyma i syna Mikolaja. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbi Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.02, 21:58 a moze : Kryspin, Chris, Jurin, Dariusz, Severyn ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.02, 21:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afin Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.02, 21:34 kacper-mój syn! poza tym antek, miłosz -męzowi mojemu się nie podobają. acha jeszcze bartosz- co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbi Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.03.02, 22:13 Mysle ze dla pierworodnego pasuje imie ADAM. Moj syn ma na imie Krzysztof, i musze przyznac, ze imie to wybralam przed 21 laty , gdyz juz wtedy poznalam kilka dzeci o tym imieniu i byly zawsze rozsadnymi i spokojnymi dziecmi, a takze mlodziencami. Jak dotychczas sprawdzilo sie to takze u mojego syna. Byc moze jest cos w tym.... Poza tym proponuje imie Daniel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 22:57 wybierając imię dla dziecka trzeba też myśleć o tym,że praktycznie jest to prezent na całe życie-ja wybrałam imię Jakub dla syna i Maja dla córki,ale teraz decyzja byłaby inna po pierwsze nie nadałabym dziecku najbardziej popularnego imienia obecnie/na topie jest Jakub,niestety/,bo powoduje to problemy na placu zabaw/haha/ starałabym się wybrać coś oryginalnego,ale równocześnie bezpretensjonalnego-mój mąż optował za Albertem... a gdyby była dziewczynka-na 1000% Amelka-jak to słodko brzmi/zbieżność z Na dobre i na złe wyjątkowo przypadkowa,ale myślę,że niedługo zanotujemy wysyp Amelek/ a może po prostu Maciej-Maciusie są bardzo rozbrajające... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk 2 Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.jaworzno.net 03.03.02, 15:30 4 lutego urodził mi się syn ma na imię Marcel,jest braciszkiem Michalinki.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: 209.226.65.* 04.03.02, 18:40 a moze poczekaj az sie urodzi? ja mialam wybrane imiona dla moich dzieci przed ich urodzinami a potem, jak je juz zobaczylam, to zmienilam zdanie - jakos mi te wybrane imiona nie pasowaly do buziaczkow, ktore na mnie patrzyly. mnie sie zreszta podoba idea powtarzania imion w rodzinie, niekoniecznie po dziadku czy babci ale jakims ukochanym wujku czy superowej kuzynce... imie to przeciez taki talizman na szczescie, prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajka4 Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: 157.230.34.* 04.03.02, 19:37 nasze dzieci przez miesiac po urodzeniu nie mialy imion - nie moglismy sie na nic zdecydowac/zgodzic. Dla syna wybralismy Jacek - malo popularne wsrod maluchow a przez to orginalne (cha, cha). Ja lubie: Piotrus, Pawelek, Macin, Macius a z bardziej orginalnych to Dorian. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! 06.03.02, 10:45 Kajetan -brakuje mi go w domu.M Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! 06.03.02, 11:01 Ja jestem za imionami prostymi, ktore latwo tlumacza sie na jezyk obcy ( nie wiadomo co dziecko bedzie w przyszlosci robilo) oraz ladnie sie zdrabniaja.Mieszkam w Anglii, wiec mimo woli wybieram takie ktore w obu jezykach dobrze brzmia) Podobaja mi sie: Oliver, Mariusz, Henryk (Henry), Ryszard (Richie, etc), Marek, Adam Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.forum Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! 09.03.02, 02:11 Chłopiec: Fiodor - piękne imię. Może to głupie, ale kojarzy mi się z morską świeżością - zapewne od słowa "fiord". Dziewczynka: Julia - śliczne imię. Nie polecam Krzysztofa. Na mnie się nie sprawdziło (kompletne olewanie wszystkiego, na świadectwie same dopy, choroba przewlekła - lenistwo, ale plus - koleżeństwo, ludzie mnie lubią, tak mi się wydaje). No, mam 17 lat ale się umiem do tego wszystkiego przyznać! Pozdrawiam, Kriss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 12:48 kriss.forum napisał(a): >Julia - to oklepane ,banalne imię.Poza tym nie do każdego nazwiska pasuje. > > > Dziewczynka: Julia - śliczne imię. > > > > , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.net.bialystok.pl 09.03.02, 17:42 Tomasz albo Andrzej. Nie lubię imion "nowoczesnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Re: Zygfryd IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 21:17 Piotr , Damian ,Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiny Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.org 21.03.02, 20:15 mikołaj )) albo... marcin, oskar, daniel... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Fabian IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 17:48 Bardzo podoba mi się imię Fabian. Jest dosyc oryginalne i bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
amatorski Re: Fabian 09.04.02, 23:39 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Bardzo podoba mi się imię Fabian. Jest dosyc oryginalne i bardzo ładne. Bo ja wiem czy takie oryginalne, gdy ładne parę tysięcy ludzi kupuje rocznie Skody Fabia, czy Fabiana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 09:02 tez poszukuje, tylko dla dziewczynki. kiedy jeszcze myslalam ze to chlopiec myslalam o Kubusiu, Hubercie albo Maxie. Kiedy rodzisz?pozdrawiam Mati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Mikolaj & Stefanek IP: *.net.autocom.pl 23.03.02, 22:12 ja mam dwoch synkow:Mikolaja(wesolego) i Stefanka(slodziutkiego),kazdemu probowalam dac na imie Marceli,ale nie przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: Imie dla chlopca IP: *.w.club-internet.fr 24.03.02, 02:34 Dobrze wybrac imie niepretensjonalne i niezbyt modne, ale nie jest to proste. Mam dwoch synow i wiem cos o tym. Lubie takie imiona jak : Jacek,(jest to chyba wersja Jakuba, ale Jakub jest teraz za bardzo popularny w Polsce)Joachim, Gustaw, Julian, Fryderyk, Teofil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Re: Imie dla chlopca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.02, 21:50 Czesław. Tylko Czesław. No, chyba że Czesława. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama max MAXYMILIAN !!! IP: *.za-tp.digi.pl 28.03.02, 00:46 Maxymilian ewentualnie Mikołaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana do Puchatka IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.03.02, 11:01 jeżeli juz wybrałes(aś) imię - daj znac jakie. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alennka Re: do Puchatka IP: *.saint / 10.1.1.* 28.03.02, 16:51 Nathaniel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: do Puchatka IP: 195.127.215.* 09.04.02, 08:27 Dziekuje wam wszystkim!! Dzieciatko urodzilo sie 26.3.02 i nazywa sie Szymon Dominik. Pzdr i Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
anntad Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! 31.03.02, 18:06 Daj takie imię synkowi, żeby kiedyś nie smiały się z niego inne dzieci. zeby było zawsze modne. Mój syn ma na imię Wojtek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 31.03.02, 23:17 Mmm... a ja sobie kiedys kupialam ksiazke z zestawem 3 tys. imion dla chlopcow i dziewczynek. Ksiazka ta zawiera takze wszystkie imiona pokrewne oraz znaczenie imion. Naprawde mi sie przydala. Odpowiedz Link Zgłoś
zmartwiona_15 Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! 07.04.02, 20:18 Maxymilian...Max-chyba więcej psów obecnie nosi takie "imie" niż dzieci ale nie jest najgorsze) . Ja osobiście przepadam za imieniem Jakub i Michał a z tych bardziej niecodziennych to ładne są Seweryn,Oskar,Alan. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gemini Aaron-Oliver, IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.02, 22:27 Co ty na Aaron??? Pierwszy moj syn to Maximilian i nie powinno sie tego imienia skracac, bo Max brzmi tak sobie.Drugi moj syn to wlasnie Aaron.Z poczatku wydawalo mi sie dziwne, ale jest piekne, dostojne i bardzo originalne.Syn mojej kolezanki to Nathanael, tez super.Niech bedzie zdrowy.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Szukam imienia dla chlopca!!!! IP: 195.94.193.* 10.04.02, 11:15 Przemysław. Przemek, Przemeczek-tak go wołamy. Sliczne imie dla slicznego chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś